Listan: De är klara för miljonfinalerna i E3

Av: 

Trav365

Belker är en av finalisterna i E3.
Belker är en av finalisterna i E3.

Många av favoriterna tog sig till final när Gävletravet bjöd på E3-kval.

– De hästar som har varit bäst hittills under säsongen är i finalen och det är alltid roligt, sa Sten O Jansson som drog vinstlotten och valde innerspår i hingstarnas final med sin talang Belker.

Gävletravet bjöd på ett smörgårdsbord av fina treåringar på söndagen med totalt sju uttagningslopp till E3-finalerna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna 29 juni där det väntar en miljon kronor i förstapris.

Hingstar och valacker gjorde upp i tre försök där de fyra främsta gick till final.

Stoklassen bjöd på fyra försök där tre finalplatser stod på plats i varje.

Svante Båth är i stort sett alltid med i hetluften när det gäller E3 och han fick se tre hingstar från stallet kvala in. Global Adventure och Bythebook vann sina försök från ledningen medan stallkamraten Alien Kronos spurtade in som fyra i sitt försök.

Bythebook var imponerande startsnabb i sitt försök tillsammans med Erik Adielsson och publiken fick sedan se en härlig duell med favoriten Fort Knox utvändigt. En duell som Bythebook vann utan problem.

Bythebook fick dela segern i Svensk Uppfödningslöpning i fjol med Belker. Sten O Jansson-tränade Belker imponerade också i sitt kval som han ledde från start till mål med Torbjörn Jansson.

Flera banrekord

I stoklassen imponerade också vinnarna och Zolly vann sitt försök på banrekord för treåriga ston när hon noterades för 1.13,2/2140 meter autostart tillsammans med sin tränare Mattias Djuse.

Ett banrekord som dock blev kortlivat då Grande Diva Sisu vann loppet efter på 1.13,0 tillsammans med sin tränare Per Nordström.

Daniel Redéns Adward Kronos gav ett rejält intryck då hon vann sitt försök utvändigt om ledaren tillsammans med Örjan Kihlström.

Det fjärde och sista försöket dominerade finska Pekka Korpi från start till mål med Mascate Match.

I spårlottningen till finalen drog Örjan Kihlström vinstlotten och han tvekade aldrig när han valde innerspår för Adward Kronos.


LARS-OVE PETTERSSON/KANAL75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN