Får inte tveka – jag spikar två kanoner

Micke Nybrinks analys av V75-omgången på Momarken den 23 mars • Systemförslaget

Foto: JOAKIM HALL/TR BILD
Micke Nybrinks spikar två Frode Hamre-hästar på V75.

Håll ögonen på bollen och klipp till när det är läge. Så brukar jag tänka när det är V75.

Man får inte tveka, inte låta sig psykas.

Så jag spikar Frode Hamres båda kanoner.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Momarken ligger i Norge men egentligen är det inga konstigheter för oss som ska spela, förutom att det vimlar av norska ”kanoner” i loppen. Just den detaljen kan det vara motiverat att ha i bakhuvudet; inte för att vara taskig men norrmännen har alltid haft en övertro på sina djur.

Och det är inte som med deras skid­åkare – de är ju bra på riktigt. Därmed inte sagt att norska hästar är sämst, ­bara att man inte okritiskt ska köpa allt snack utan själv skaffa sig en uppfattning.

Kan vara ett felval

Momarken är en trevlig trav­bana med sin långa målraka, 240 meter, där loppet inte är kört förrän hästarna är i mål. Det är alltså fullt tillåtet att tro på spurtvinnare. Kom också ihåg att kurvorna är snäva, att doseringen är liten och att jänkarvagnar kan vara ett felval för hästar som behöver stöttas genom svängen.

V75-1: Jet Voice vann det här loppet förra året, blåste förbi på en långsida och var överlägsen. Norsken är i kanonform och kan göra det igen. Motståndet är medium och den dryga distansen gör att dubbla tillägg är en bagatell.

Dooleys U.N.G. är stark och siktar på ledningen. Glöm senast, då blev allt fel och hästen har aldrig förlorat i front.

V75-2: 14 ston och i stort sett omöjligt uppdrag för en halvdan tipster som jag. Ni ska ändå få två desperata försök till vinnare.

Livi Memory var ruskigt bra i två raka i januari och spår fem i voltstart i Norge är bra. Hon körs av Norges bästa kusk, Eirik Höitomt och det blir barfota bak, lättning fram, jänkarvagn och rycktussar. Låter som de menar allvar, eller hur? Jätteskrällen heter Puisseguin, titta gärna på senaste loppet. Men jag ger ändå upp och kastar pengar på problemet, streckar alltså alla.

V75-3: Adiago Trot ska försöka leda runt om. Får han hållas är de chanslösa att slå honom på speed men annars kan Kick Off Classic vinna. Se näst senaste insatsen och inse att han är förbannat bra, trots att han är norsk.

Dryg distans och långt upplopp känn också som plustecken.

Är kanonbra

V75-4: ”Spika aldrig en Frode Hamre-häst”. En sönderspelad kompis (känner bara såna) har det på sin lista och jag vet varför. Hamres hästar är ofta obegränsat bra men de gör också djupdykningar, himmel blir snabbt helvete när det gäller.

Ändå måste jag lägga mitt öde i Frodes händer när Roli Eld är med. Wow. Se honom gärna i arkivet och inse att han inte förlorar, om han bara är som vanligt.

V75-5: När helvetesporten ändå är öppen, här kommer en Hamrespik till.

M.S.Triple J. var grym på ny balans senast och nu blir det ännu lättare, barfota runt om. Spets och slut, allt annat vore faktiskt jättekonstigt.

Givet att ta båda

V75-6: Flygmaskinen Pastore Bob frontar, Donatomite kan tyvärr inte vara en nyttig idiot och svara, och sen är frågan om han håller undan för Lionel N.O..

Häst mot häst är norsken bättre men det känns givet att ta båda.

V75-7: Ta så många ni har råd med och glöm inte Gigolo N.L.

Han är jäkligt bra, för att vara tränad i Norge. Närå.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system. Här går du med i laget. [Extern länk]


Lördagens tre bästa:

1. 7 Kick Off Classic (Momarken, V75-3)

Strålande näst senast. Knallform. Passas.

2. 5 Livi Memory (Momarken, V75-2)

Kan massor. Racerbalans. Spets och slut?

3. 3 Gigolo N.L. (Momarken, V75-7)

Hittat en härlig formtopp. Tas på allvar.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 15, 6, 10 (2–3)

V75-2: Alla 14 hästarna (5–6)

V75-3: 7, 1, 2, 5, 8 (6–3)

V75-4: 6 Roli Eld (10–1)

V75-5: 1 M.S.Triple J. (12–5)

V75-6: 4, 9 (2–6)

V75-7: 3, 4, 2, 9, 8, 11 (1–7)

2 520 rader/1 260 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Norge