Drog in supervinst på V75: ”Köp vad du vill”

58-årige butiksägaren chockade sina kunder • Spelade in 2,8 miljoner till stammisarna: ”Förändrar livet”

Butiksägaren Nikolaos Nasis spelade in 2,8 miljoner på V75.

Flera av kunderna visste inte om att de vunnit och chockades av beskedet.

– En kund kunde inte sova på hela natten och stod utanför när jag öppnade och väntade, säger 58-åringen till Trav365.

V75 var under lördagen på tillfälligt besök på den norska banan Bjerke.

Omgången innehöll en mindre jackpott vilket innebar att en ensam vinnare kunde lägga vantarna på 33 miljoner kronor – bara i potten för sju rätt.

Efter ett par skrällar låg värdet efter fem körda avdelningar på 6 119 kronor. Just då hade 5 455 system chansen att lösa V75-gåtan – men agnarna skulle skiljas från vetet i de två avslutande loppen.

Ett av alla de tusentals system som jagade full pott var inlämnat av Nikolaos Nasis som driver spelbutiken ”Direkten Gärdescentralen” i Stockholm.

”Mats Djuse är min favoritkusk”

Trots att systemet, som kostade 1 260 kronor, hade få streck kvar överlevde det två stora överraskningar.

Den 58-årige spelläggaren kallar sig Nick ”the Greek” och har drivit sin rörelse i 30 år. Nu berättar han om sitt system som gav tillbaka 165 000 kronor till varje andelsköpare som betalat 140 kronor.

– Skrällen i V75–6 (Fire n'Fury) tog jag med på tre hästar då jag gillar Mats E Djuse. Det blev de två favoriterna och så är ju Mats min favoritkusk. I sista avdelningen hade jag fyra hästar och Mister Donald som vann var också given på min lapp. Sedan spikade jag Månlykke A.M. i den första avdelningen och Ble du Gers i gulddivisionen (V75–3). Hästen kom med tre raka vinster och jag trodde mycket på honom, säger Nikolaos Nasis.

”Chockade kunder – inte vetat om det”

Efter de två superskrällarna accelererade värdet för sju rätt till 1 385 315 kronor vilket 24,10 tappra system bemästrade. Total vinst för Nick ”the Greek” blev 2,8 miljoner kronor.

Mängder av lyckliga och förvirrade kunder har tagit sig till den lilla butiken på Gärdet för att hämta ut sina vinster och stundtals har förvirringen varit total.

– Det var verkligen fint betalt och jag är väldigt glad för kundernas skull. Det har varit in många personer och hämtat ut sina vinster och flera av dem har inte vetat om att de vunnit. Då har jag sagt lite försiktigt att det är några tusenlappar i vinst. När de insåg att de vunnit så mycket pengar chockades de inne i butiken.

– En annan kund stod och väntade på måndagsmorgonen. Han hade inte kunnat sova på hela natten och då jag inte hade öppet under söndagen var han tvungen att vänta. Vi har varit nära flera gånger på dessa mindre system men det har ofta bara blivit sex rätt som bäst. Det är dessa man vågar chansa lite mer på och inte vara så feg.

Nikos fick med superskrällen Fire n'Fury (V75–6) på tre streck då hans favoritkusk är Mats Djuse.
Nikos fick med superskrällen Fire n'Fury (V75–6) på tre streck då hans favoritkusk är Mats Djuse.

”Mobilen slocknade på upploppet”

Hur såg din lördagskväll ut? Följde du dramatiken från Bjerke?

– Jag såg fem av loppen i butiken. Sedan stängde vi så jag fick följa avslutningen i telefonen på väg hem. Jag stannade och tittade på sjätte loppet och då blev det väldigt spännande. När väl sjunde avdelningen kördes var jag på en butik och handlade varor och hade sändningen på telefonen igång.

– När hästarna kom in på upploppet ledde favoriten Pere Ubu och precis då slocknade mobilen. Precis när jag fick igång den igen såg jag att ”nian” vunnit. Det kändes helt underbart och jag ringde direkt till brorsan som hade en egen andel. Jag sa till honom att nu är det stora pengar på gång.

Hur har reaktionerna varit efteråt?

– Det har varit många som hört av sig, jag har aldrig vunnit så här mycket pengar på travet förut. Det förändrar livet för kunderna. En av vinnarna som var i butiken ringde till sina barnbarn och sa ”du får köpa vad du vill”. Spelbolaget ATG har varit i butiken med tårta och det har varit lite uppståndelse i här på Gärdet.

Nikos följde V75–7 via mobilen och jublade högt när skrällen Mister Donald vann.
Nikos följde V75–7 via mobilen och jublade högt när skrällen Mister Donald vann.
Direkten Gärdescentralen i Stockholm.
Direkten Gärdescentralen i Stockholm.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN