”Mitt bästa år – jag gick plus 10 miljoner”

Storspelaren och mystiske ”Twitter-snackisen” om bakgrunden, miljonvinsterna, spelandet och piken till ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog

Miljonvinnaren berättar för Trav365: ”Jag skulle bli förvånad om det finns mer än en handfull personer i hela landet som lägger lika mycket tid som jag gör på en V75 med jackpott”
Miljonvinnaren berättar för Trav365: ”Jag skulle bli förvånad om det finns mer än en handfull personer i hela landet som lägger lika mycket tid som jag gör på en V75 med jackpott”

Han har blivit en snackis på Twitter efter att visat upp flera spektakulära miljonvinster på trav.

Men vem är det som står bakom nicket ”Jonas_R86” på den sociala plattformen?

Trav365 tog kontakt – och här är historien om den mystiske storspelaren.

– Ett antal storspelare vet vem jag är även fast vi aldrig pratar med varandra, säger han kryptiskt, vilket rimmar fint med hans approach i sociala medier.

Går man in på Jonas profil, för ja, så heter han, så möts man av en fastnålad tweet med tre miljonvinster.

Och en pik till ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, som inte har ringt, trots spektakulära resultat.

– Jag har haft många höga sexsiffriga vinster och förväntade mig ett samtal när första vinsten över miljonen kom. Efter att ha kollat runt med andra vänner som inte heller fått samtal förstod jag ganska snabbt att han inte ringer alla. Det är mest på skämt, ja. Ni har skrivit att han “alltid ringer” och jag är noll av tre samtal senaste året.

”Det skulle få mig att må dåligt...”

Vi börjar från början. Vem är du?

– Jonas heter jag och är en kille från Stockholm i 30-årsåldern. Resten lämnar jag anonymt i nuläget, ett antal storspelare vet vem jag är även fast vi aldrig pratar med varandra.

Bakgrund?

– Har levt på spel i princip hela mitt liv. Jag spelade poker professionellt i många år men gick över till sportsbetting då jag tyckte det fanns ännu mer pengar att tjäna där. Jag spelar väldigt högt och precis som de flesta vinnande spelarna blev jag snabbt limiterad på i princip alla spelsajter. Att bli limiterad innebär att spelsajten begränsar summan du får spela för till så låg nivå att det inte blir värt för dig att spela där längre. Det kan låta mycket konstigt men jag har ändå alltid haft en liten förståelse till varför det sker. Låter du ett tiotal människor som jag spela obegränsat kommer det att påverka de flesta spelsajter rejält.

– Det bästa med poolspel som V75/V86/Stryktipset är att du spelar mot andra spelare och på det sättet inte kan bli limiterad av spelsajten. Därför har jag försökt skifta mycket av mitt fokus åt detta på sistone.

Hur mycket har du vunnit i spelkarriären?

– Jag har ingen aning om hur mycket jag vunnit genom åren och vill nog inte räkna på det heller då det skulle få mig att må dåligt över hur mycket jag spenderar på nöjen. Men jag vet att det är 8-siffrigt och mindre än 9-siffrigt i alla fall. 

(Över tio miljoner kronor, men mindre än 100 miljoner).

– 2019 var mitt bästa år då jag gick plus cirka tio miljoner kronor där det mesta kom från travvinster. I år är jag plus en lägre 7-siffrig summa.

Vad är det du spelar på främst?

– Jag spelar på större marknader på sport och en hel del på trav.

”Låter ju fånigt att säga”

Men bara en dans på rosor? Nä. Jonas är relativt färsk inom travspel. Och har, som många andra, gått rakt in i några spelfällor.

– Jag kom in på travet för att många bekanta med liknande yrken spelar på trav. Jag gjorde oerhört många misstag i början som jag tycker att jag åtgärdade förra året. Nu låter det ju lite fånigt att säga så när det gick så bra men det var helt klart detta år jag började spela annorlunda.

Kan du säga något exempel på fel du gjorde i början/förra året?

– Jag spelade alldeles för många omgångar vilket resulterade i att jag i princip aldrig var påläst.. Jag spelade även så kallade odds-system som många fortfarande gör i dag. Det är när man litar på att spelbolagens fasta odds på hästarna är korrekta och jämför det med streckprocenten. Vad många missar är att de hästar som sticker ut på detta sätt är extremt överstreckade på de större systemen som lämnas in i slutminuterna.

Vad ändrade du?

– År 2019 bestämde jag mig för att endast spela jackpot-omgångar och att alltid vara påläst. Kan erkänna att jag fortfarande slarvar med V64:orna då det oftast är för lite i potten för att motivera plugget.

Tar hjälp av två personer

Och ”plugg” är något som återkommer ofta när man konverserar med Jonas.

– Jag skulle bli förvånad om det finns mer än en handfull personer i hela landet som lägger lika mycket tid som jag gör på en V75 med jackpott. Cirka 80 procent av plugget spenderas i lopparkivet. Jag har två personer som assisterar mig med att kolla arkivet. En utav dem är en person som kontaktade mig på Twitter och frågade om han fick börja “jobba” med mig för några månader sen. Han har visat sig vara oerhört ambitiös och jag vet knappt vad jag skulle göra utan honom idag.

Varför vinner just du frekvent på trav? Vad är dina bästa egenskaper?

– Min främsta egenskap är helt klart att jag har massa tid över. För att lyckas på trav tycker jag tiden man lägger ner är största faktorn. Har du ett vanligt jobb kan det vara svårt att få ihop såpass mycket tid. Jag vill även påstå att jag är bra på komponera system. Sen har jag en stor budget att spela för vilket verkligen gynnat mig, jag spelar förmodligen större system än 95 procent av landet men jag vet också när jag ska spela stort och när jag ska spela mindre.

– Det handlar verkligen främst om att att vara påläst. Kolla alla hästar i hela omgången, även om det är en enprocentare. Du kommer hyfsat långt med bara ATG:s lopparkiv som finns tillgängligt för alla. Försök lista ut hästarnas kapacitet och ha med det i beräkningen för hur du tror loppet kommer köras. Läs även samtliga intervjuer du får tag på.

– Sen ska du helst vara duktig på att komponera ett system och anpassa systemkostnaden specifikt till omgången. Om du tycker det är starka favoriter som startar är det bättre att lämna in en så kallad “flerbong”. Tycker du däremot att det är en extremt svår omgång och du känner dig nöjd med dina spikar kan det vara värt att spela ett dyrare system än du brukar. Självklart ska du inte höja kostnaden mer än du är bekväm med utan då brukar det gå utmärkt att höra av sig till vänner och fråga om de vill köpa procent.

”Slog nästan sönder mitt tangentbord”

Största vinsten hittills är på över tre miljoner kronor. Men det kunde ha blivit betydligt mer.

Samma omgång som Jonas slog till hade den finske spelaren Riku Niitynen lagt ut tips på sin sajt, Ravinetti, och även delat med sig av sina idéer i finsk trav-tv. Idéerna satt klockrent, finska spelare tog rygg och tog hem runt 21 miljoner kronor av potten.

– Min största vinst någonsin var samtidigt bland det mest frustrerande jag varit med om. någonsin.

Reaktionen?

– Jag var inställd på en mycket högre vinst när sista loppet avgjordes. Det hade blivit nästan 6,5 miljoner mer utan finnarna.

– Jag slog nästan sönder mitt tangentbord trots att jag vann över tre miljoner. Dock var det mycket annat som gick rätt i denna omgång så jag kanske inte har rätt till den reaktionen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln