V75-tips

”Hästen är min stora skrällidé på V75”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 5 juni på Mantorp

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

V75 på Mantorp står på lördagens meny.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Jag har en vass skrällidé direkt på V75, säger han.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Då var så festen över. Baksmällan total. Många besvikna tränare och kuskar vaknar upp måndag morgon och undrar vad de kunde gjort annorlunda den gångna helgen. Andra svävar på moln, men är även de lika slut i bollen. Tårar har runnit nedför kinder, i glädje och besvikelse. Hästar berör, Elitloppshelgen likaså.

”Illa, jag mår illa, då två finska systrar inte kan stå stilla...” Om det är någon som ska kunna sätta ord på hur man känner sig efter att för andra veckan på kort tid spruckit på en och samma favorithäst så är det barndomsidolen Magnus Uggla.

Inte nog med att man åker på Jaguar Dream en marsdag då Digital Summit spikas, i lördags var det dags på nytt när man går all in på Cab Lane. Ni som läst min krönika under året vet hur högt jag håller Claes Sjöströms kanon och få saker svider så mycket som när man har en personlig favorit bland de fyrbenta men ändå går emot honom. Visst fasen mådde vi på Can Lane-tåget riktigt illa när Jaguar Dream 400 kvar formligen exploderade utvändigt denne.

Hur många trodde, helt ärligt, att fuxen skulle vinna när han hamnade utvändigt ledaren? Räck upp en hand. Inte skötaren åtminstone, hon var ju redo att åka hem när positionerna var intagna. Det intrycket, när Claes sitter med ett ton i linorna trots att hästen fått ett på papperet omöjligt upplägg på utsidan av en storfavorit som inför loppet till och med börjat cirkulera i Elitloppssnacket inför 2022, är det som jag tar med mig från helgen. Som spelare gäller det att snabbt bryta ihop och komma igen.

Det är lätt att bli fartblind när man följer alla fantastiska djur sista helgen i maj. Därför kommer V75-tävlingarna på Mantorp lägligt. Visst är det säkert kul att köra formel 1 då och då, men även lådbilstävlingar kan vara ett skönt avbrott i vardagen.

Höjdpunkten är tveklöst Ina Scots Ära och här kryllar det av blivande topphästar. 1 Mr Mah Can vann spårlottningen och borde ses med vettig chans att leda runt om. Han har vunnit de fem senaste gångerna då han gått i ledningen och även om motståndet är stenhårt är han, åtminstone för mig, det solklara draget. Länge och väl var jag till och med inne på att chansspika Robert Berghs läckra travare men om det är något jag lärt mig så är det att inte nonchalera firma Daniel Redén/Örjan Kihlström, oavsett om de lottas till spår åtta, som i söndagens Elitloppsförsök, eller bakspår med supertalangen 11 Mister Hercules. Detta blir tredje gången man kör barfota runt om, vid de två tidigare försöken har hästen bollat med konkurrenterna. 8 Önas Prince är också värd sin plats på V75-lappen, det stygga spåret till trots. 7 Selected News är inte sämre än någon annan i loppet men riskerar en tuff resa, dessutom sade plånboken ifrån vid tre streck...

Östgötaloppet, tillika veckans gulddivision, har samlat ett dugligt sällskap och vid första intrycket kändes 4 Short in Cash som en tänkbar spik. Jag är svag för den här sjuåringen och har så varit från dag ett. Han har vunnit sju av åtta då han hittat till ledningen på svensk mark och hade det inte varit för den klart sämre insatsen senast så jag knappast ens övervägt en gardering. Short in Cash var dock lite väl blek om nosen på Umåker och det var mycket trötta ben över upploppet. Han är ljusår bättre än så och får nu åter Björn Goop i sulkyn. Det finns dock ett hot invändigt i form av 2 Stoletheshow. Taktikvalet för denne kan avgöra loppet. Senast hästen testade lång distans släppte kusken välvilligt. Kommer Skoglund vifta med den vita flaggan på lördag? Nja... På Twitter går följande att utläsa en sen söndagkväll om man följer tränaren Marcus Lindgren: "Spår 2 i guld åt Stoletheshow på lördag – det känns som att vi kommer att vara offensiva för första gången i år." Game on! Fjolårets tvåa i Jubileumspokalen verkar vara på gång efter en liten svacka och kan ha dagar, som i nämnda storlopp, då han är som besatt. Med den förmodade favoriten utvändigt blir det genast lopp av det hela. Kör så länge lampan lyser, Rikard! Din uppsittning slog trots allt Short in Cash senast det begav sig.

V75-1 är ett riktigt getingbo och det kan smälla till på allvar direkt. Jag försöker dock överleva med hjälp av mitt fräcka tvåhästarslås. 7 Sato är en underbar kämpe som denna gång förstärks med Per Lennartsson i sulkyn. Det kommer att behövas då hästen vid sina enda försök från springspår ännu inte kommit iväg speciellt snabbt. Per är dock en mästare och ett offensivt upplägg kan resultera i tidig ledning. Väl där förlorar Sato knappast men eftersom han inte är helt säker på benen så dubblar jag med ett formkort, mer om denne under "Tidiga skrällarna". 

Tidiga spikarna:

Få Elitloppstvåor genom åren har varit så besvikna som Alessandro Gocciadoro bakom Vivid Wise As. Trots att han gjorde allt rätt bakom hästen räckte det inte hela vägen mot en framstormande Don Fanucci Zet. Med lite distans till det hela, och en bra bit över två miljoner insprunget till hästägare totalt sett under helgen lär han dock trots allt vara nöjd med sitt besök i huvudstaden. En av stallets alla kanoner som stod för en riktig toppinsats lite i skymundan är 4 Zorro Wind (V75-5). Han fick en blytung resa med tredjespår första 600 meterna, innan kusken parkerade sin häst utvändigt ledaren. Varken löpningsförlopp eller stenhårt tempo tycktes bekomma hästen det minsta och insatsen var tveklöst femstjärnig. Det var första gången han tävlade barfota runt om på svensk mark (hur han tävlat i Italien kan jag inte svara på) och segertiden (10,3 över kort distans) skvallrar om att detta är en klassklättrare i vardande. På lördag överlåter Alessandro tömmarna åt skicklige Mika Forss och sitter bara inte den gångna helgens lopp i benen så måste Zorro Wind ses med toppchans. Han står dessutom perfekt inne på pengarna. Favoritskapet lär bli stort men välförtjänt.

Tidiga skrällarna:

9 Riptide R.D. (V75-1) är min stora skrällidé i V75-inledningen. Han har avslutat strålande i de senaste starterna och då endast fått stryk av topphästar som Jaguar Dream och Amornero Roc. Spurten är hans främsta vapen och motståndet känns lagom ljummet på lördag. Hästen har aldrig vunnit ett lopp med mer än 60 000 till vinnaren men nu kan det äntligen vara dags. Med rätta ryggarna under slutvarvet så smäller det till över upploppet!

V75-2 ser en mycket svårslagen 3 Edens Boy i den förmodade favoritrollen. Jag trodde stenhårt på honom på Charlottenlund senast men då fick han harva ett varv i tredjespår, och sedan gå utvändigt om Venture Capital. Hur bra den senare är såg vi både i Danmark och i V75-finalerna i lördags. Edens Boy är en högst motiverad favorit, framför allt då distansen till helgen är ett plus och spåret betydligt bättre än senast, men för oss som garderar så finns det gott om formtoppade skrällbud. 1 Kensington Bros, exempelvis. Han var blek i senaste starten men desto bättre förra våren då han höll spets från innerspår i ett lopp på Solvalla, och sedan bollade med en sådan kanon som Many Muscle. Då, precis som nu till helgen, var det barfota runt om. Passas tidigt. Och vad säger man om 12 Teton Nikkis Man? Ola Samuelsson har gjort ett sjuhelsikes jobb med denna femåring som gick från att vara segerlös i 33 starter hos tidigare tränare, till att vinna tre av tre för Ola. Och intrycket sen då! Spår tolv är skit, visst, men jag har blivit småkär i hästen och dessutom hoppar grymme Carl Johan Jepson upp i sulkyn. Givetvis ska man inte ta streckprocenten på allvar en tidig måndagmorgon men just nu är hästen streckad på 0,3 procent. 

2 Stoletheshow (V75-3) har jag redan nämnt. Han är kraftigt på gång och har spetsläge. Precis som senast optimal balans och ska tas på allvar. 5 Forfantone Am duger även han alla dar i veckan i ett lopp som detta. Kan få loppet och trivs över distansen. 11 Milligan's School vann det här loppet för några år sedan och flög då fram under slutvarvet. Han gick fullt bra som fyra i senaste starten och räknas trots bakspåret. Som ni märker finns det gott om roliga skrällbud i högsta klassen.

V75-4 är omgångens öppnaste lopp. En helgardering är på sin plats och visst sved det att jag av besparingsskäl tvingades lämna en vass duo utanför systemet. Ingen är chanslös och om jag ska varna lite extra för några så får det bli 2 Queen of Trixs, som är riktigt speedig och ordentligt lägesgynnad, och 7 Whelk som är i sitt livs form.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 7, 9 (2-8) 

V75-2: 1, 3, 4, 7, 10, 12 (11-2)

V75-3: 1, 2, 4, 5, 8, 11 (6-10)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9-12)

V75-5: 4 Zorro Wind (12-1)

V75-6: 1, 8, 11 (7-9)

V75-7: 7 Ubiquarian Face (3-1)

2 160 rader/1 080 kronor.

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering då spiken Emoji ströks i V75-7.

Banfakta, Mantorp

Banförkortning: Mp

Längd: 1 000 m

Bredd: 23,4 m (2140 m), 23,6 m (1640 m)

Upplopp: 177 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Martin Tooma - Oscarsson K 25016 13,4

2 Amerindienne - Kihlström Ö 17d17 12,5

3 Totti Face - Persson S 14222 14,6

4 Victory Lee - Kolgjini A 374d2 13,6

5 Red Mile Brodde - Sjunnesson J 32024 13,9

6 Vien Ici - Ohlsson U 32382 13,6

7 Sato - Lennartsson P 41131 13,4

8 Quite E.Wood - Eklundh A 16221 14,1

9 Riptide R.D. - Nyström P 75122 14,5

10 Taxi Out - Adielsson E 51160 13,4

11 Bordeaux S. - Rosleff V  01d61 13,6

12 Mellby Ess - Lundberg P 34173 13,6

V75-2, 2 640 meter auto

1 Kensington Bros* - Forss M 12dd0 14,2a

2 Das Auto - Niklasson M 12351 12,6a

3 Edens Boy - van Rijn J 12113 12,6a

4 Max Håleryd - Kihlström Ö 30110 14,6a

5 Sparkling Diamond - Lindblom Å 01142 14,0a

6 Go Peppergirl - Rosleff V  10323 13,3a

7 Howdy Quick - Crebas H 11115 13,6a

8 Syria Då - Henriksson J 10036 14,3a

9 My New Chapter - Kontio J k0d13 15,7a

10 The Primerose - Goop B 11166 14,0a

11 Staro Obrigado* - Juul S 51116 13,1a

12 Teton Nikkis Man - Jepson C J 50111 13,6a

V75-3, 2 640 meter auto

1 Antonio Trot - Sjöström C 36262 11,2a

2 Stoletheshow - Skoglund R N 62405 10,3a

3 Order to Fly - Lennartsson P 14522 11,5a

4 Short in Cash - Goop B 0d117 11,5a

5 Forfantone Am - Jansson T 6332d 10,4a

6 Husse Boko - Johansson H B k2127 12,1a

7 Speedy Face - Paal W 43420 10,3a

8 Handsome Brad - Jepson C J 62581 10,5a

9 Global Welcome - Adielsson E 40711 11,4a

10 Hachiko de Veluwe* - Kontio J 227d0 11,4a

11 Milligan's School - Eriksson U 54274 09,8a

12 Esprit Sisu - Wäjersten D 61442 10,4a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Mellby Harissa - Skoglund R N 46722 12,9a

2 Queen of Trixs - Eklundh A 21250 09,9a

3 Karamel Hill - Goop B 12750 12,4a

4 Cactus - Djuse M A 62121 11,7a

5 Call Me Brodda - Persson S 41421 11,3a

6 Iceland Falls - Sjöström C 17123 12,1a

7 Whelk - Lennartsson P d0112 11,2a

8 Alhambra Mail - Jepson C J 11303 13,1a

9 Miracle Tile* - Adielsson E 21204 11,4a

10 Digital Class - Ohlsson U 116d6 11,5a

11 Lipstick Tooma - Kihlström Ö 11112 11,8a

12 Malvha Ha - Forss M 15300 11,3a

V75-5, 1 640 meter auto

1 Sashay Kemp - Skoglund R N 22152 11,8a

2 Bridge Jumper - Olsson D 24405 12,9a

3 La Mauresque - Grundmann D 51247 13,5a

4 Zorro Wind* - Forss M d1211 10,3a

5 Aragorn As* - Kontio J 01341 12,1a

6 B.G.Pastor Jonte - Djuse M A 51413 12,1a

7 Reven Dejavu - Adielsson E 12132 12,6a

8 Break Through - Ohlsson U 41031 12,5a

9 Bara du Chene - Jepson C J 11844 12,1a

10 Even Steven* - Jensen F 1624d 13,8a

11 Victorious Wine - Kihlström Ö 03d11 12,0a

12 Piccadilly - Lövgren J 15221 12,3a

V75-6, DD-1, 2 140 meter auto

1 Mr Mah Can - Skoglund R N 11341 12,8a

2 Ready Tonight - Untersteiner P 11d00 13,4a

3 Sidney Celeber - Lennartsson P 13002 12,8a

4 Custom Cheval* - Jepson C J 50112 12,7a

5 Sahara Jaeburn* - Kontio J 01131 13,7a

6 Maesteraemon - Ohlsson U 7d255 09,6a

7 Selected News - Sundberg H-O 13261 12,2a

8 Önas Prince - Nordström P 11111 11,3a

9 King Schermer* - Rothengatter M F 14342 12,0a

10 Coventry Hall* - Juul S STARTAR EJ

11 Mister Hercules - Kihlström Ö 21141 12,2a

12 Natorp Bo - Goop B 2dk18 11,4a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Algot Zonett - Wäjersten D 25531 11,2a

2 Pinto Bob - Jansson T 3d464 11,3a

3 Gerry - Kihlström Ö 13d03 09,6a

4 Gina Mearas - Untersteiner P 4013d 11,0a

5 Spickleback Face - Skoglund R N 3081d 11,2a

6 Emoji* - Jensen F STARTAR EJ

7 Ubiquarian Face - Kolgjini A 1d520 10,7a

8 Mr Perfection - Oscarsson K 26665 11,4a

9 Alcide Roc* - Goop B dddk2 11,3a

10 Sandsjöns Enzo - Lugauer C 22d10 11,6a

11 Divine - Adielsson E 14033 12,0a

12 Viking Brodde - Djuse M A 20148 11,0a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar