Vann 2,8 miljoner kr: ”Höll på att svimma”

Satsade 24 kronor på Top 7 och drog in alla rätt

Kvinnan från mellan-Sverige köpte en Top 7 för 24 kronor.

Hon prickade in alla vinnarna i rätt ordning och belönades med 2,8 miljoner.

– När jag ringde och skulle gratulera henne så hade hon ingen aning om att hon vunnit och chockades kraftigt, säger ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Bergsåker utanför Sundsvall.

Spelformen Top 7 avgörs alltid i den femte avdelningen och denna lördag var det en jättejackpott då ingen hade haft alla rätt sedan 31 oktober i fjol.

En ensam vinnare kunde ta hem 5,7 miljoner.

Gulddivisionen (V75-5) vanns av Disco Volante med kusken Ulf Ohlsson och den rätta raden blev 11–10–5–2–4–7–6.

Två personer lyckades med bedriften att hitta de sju främsta hästarna i mål och belönades med 2,8 miljoner.

De två vinnande raderna är skapta av ATG:s datasystem Harry Boy, som slumpmässigt väljer ut vilka hästar som ska med på kupongen.

– Båda systemen är små och inlämnade på Ica-butiker, sa ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, direkt efter loppet till Trav365.

”Åt tacos”

En av de nyblivna miljonärerna är en medelålders kvinna som vill vara anonym. Hon lämnade in sitt spel för 24 kronor på Ica Maxi Stormarknad i Falköping. Top 7-vinsten låg i en så kallad påse med flera olika spel i.

– Jag ringde upp henne strax efter V75-5 och skulle gratulera henne för ATG:s räkning. Det visade sig att hon inte hade någon aning om att hon vunnit stort och kände inte igen min röst. När jag ringde åt hon tacos med sin familj och chockades kraftigt av vad jag berättade. Jag insåg att jag var tvungen att ta det försiktigt, säger Hans G Lindskog till Trav365 och fortsätter berätta om det udda samtalet:

– Det har hänt något dramatiskt berättade jag för henne. Du har nu på kvällen vunnit över 2,8 miljoner på Top 7. Hon höll alltså på att svimma och jag insåg att vi fick avsluta där.

En stund senare ringde vinnarambassadören tillbaka till kvinnan som då visade ett betydligt mer samlat intryck än tidigare på kvällen.

– Nu insåg hon att det var på riktigt och hade sett det nya saldot på sitt ATG-konto. Hon berättade att hon varje vecka köper en så kallad påse med blandade spel på Ica Maxi.

”Det är fantastiskt”

Sa hon något om vad hon ska göra för pengarna?

– Hon driver ett familjehem och skulle nu troligen investera i en handikappanpassad husbil. En sådan kan säkert kosta väldigt mycket och hon berättade även att hon insåg att hennes liv skulle förändras med vinsten.

– De skulle även passa på att fira med en flaska Prosecco på kvällen och det är fantastiskt att få ringa helt vanliga människor en lördagskväll och berätta om dessa vinster.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN