”En överraskning för V75-spelarna – skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Romme • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Linda Sedström och Busy Doin’ Nothing är en skräll i V75-inledningen.

Lördagens V75:a avgörs på Romme.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt drag kan bli en obehaglig överraskning för spelarna, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Romme med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.11, fredagen den 27 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Propulsion (V75-3) återkommer efter paus och har inte startat sedan september, han ska också tävla med skor och öppet huvudlag. Jag är dock trots det helt inne på att han vinner, Redén hade inte tagit ut honom om han inte var väl förberedd.

7 Electrical Storm (V75-1) var fin senast vid seger på Solvalla då han spurtade starkt till slut och faktum är att han sett jättefin ut en längre tid. Jag läser tidig ledning på honom i det här loppet och med tanke på hur han ser ut för dagen så. Spikas!

Miljonrensarna

7 Karissa Bo (V75-5) var mycket bra senast vid seger och stoet har gått vasst en längre tid, den här gången får hon dessutom Örjan Kihlström upp i vagnen och det tycker jag känns jätteintressant. Vid minsta klaff tror jag hon blir livsfarlig i loppet! Tio procent.

Tänk på att...

... 6 Propulsion (V75-3) har provat aktuell distans 2 640 meter vid fem tillfällen tidigare, hela fyra av dessa har slutat med seger för stjärnan.

... 6 Björs Frej (V75-4) verkar trivas alldeles utmärkt med kusken Jorma Kontio, fem starter tillsammans har slutat i hela tre segrar för duon.

... 1 Whelk (V75-5) verkar trivas utmärkt just på Romme, sex starter har inneburit fyra segrar.

... Stefan Melanders 6 Sideslip (V75-6) fortsatt är utan seger i karriären, faktum är dock att det treåriga stoet svarat för flera fina insatser och första Rikard N Skoglund är intressant. Dags nu?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Daniel Redén har haft en stökig höst/vinter på gården utanför Enköping. Sjukdomar i stallarna och inte tiptop att träna på. Men när han tar ut stallets affischhäst 6 Propulsion (V75-3) så är det bara att utgå från att han är i ordning. Han var sjuk den här omgången i fjol. Det går inte att spela på att just det upprepas. Möter ett gäng han ska lägga på rygg alla dagar i veckan. Sund spik i öppen omgång.

Miljonrensarna

Det låter rätt bra på 8 Alfie (V75-4). Hästen kändes bra senast, tydligen, och har en ganska så intressant uppgift framför sig på lördag. Ska gå i ryggar för att få ut max och en sådan löpning bör det blir här. En procent.

12 Sign Me Up Too (V75-7) är riktigt bra och jag tycker inte det här loppet håller någon vidare klass. Om det blir lite körning så kommer succékusken Emilia Leo in i matchen med sin egentränade häst, som är riktigt bra. Sju procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Rommetravet, utanför Borlänge.

... förra året föll Propulsion i just den här omgången och skapade rens i kuponghögen. Kan han falla igen? Jag tror inte det.

... det blir jänkarvagn på jätteskrällen 4 Show Time (V75-5). En rätt så duglig häst i grunden det. Blir underspelad på grund av kusken Barbro Carlsson. Garderar man rejält så...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Han föll den här omgången förra året och var sjuk då, trots det var han inte långt efter On Track Piraten. Troligtvis är 6 Propulsion (V75-3) långt ifrån hundra procent, men det bör räcka till seger ändå. Jag ser ingen anledning till att gardera honom i nuläget. Örjan Kihlström bör ta det lugnt från start, för att sedan avgöra med en tung slutrunda. Det är i alla fall grundplanen inför V75:an...

Miljonrensarna

1 Busy Doin’ Nothing (V75-1) har sett ”tankad” ut på sistone. Speciellt i de två senaste starterna med skor på hovarna. Distansen gillar han och spåret är idealiskt. Här får ha en fin resa på innerspår, sedan kan hästen bli en mycket obehaglig överraskning för spelarna. Två procent.

9 Jackpot Band (V75-2) är rätt så kapabel och loppet är öppet. Ska eventuellt gå med med rycktussar den här gången. Intressant. Fem procent.

Tänk på att...

... det ser ut att bli kallt i Borlänge-trakten under fredag och lördag. Så räkna med att alla hästar lär gå ganska rejält broddat i hovarna. Kolla upp vilka hästar som missgynnas under rådande omständigheter.

... kallblodsloppet, V75-4, är en stökig historia. Klassen är hög, men jag ana att någon skräll ligger på lut.

... 6 El Gumpert (V75-5) ser ut att bli överspelad. Ingen häst jag gillar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Propulsion (V75-3) behöver ingen närmare presentation. En världsstjärna som är tillbaka efter paus och han behöver ingen toppform för att vinna denna bleka Gulddivision. Örjan kan välja hur han vill köra och det är bara och banka in spiken.

Miljonrensarna

3 Athos Race (V75-1) var det mycket surr om senast men då hade han spår tolv över korta häcken. Travade inte som bäst men avslutade godkänt. Distans och spår passar mycket bättre nu och med en bra resa tror jag han blir farlig. Sju procent.

11 Mino (V75-4) stod för en riktigt bra insats senast, var nära att plocka ner ledaren men fick ge sig till slut. Springspåret är intressant och presterar han som senast kan han bli en obehaglig överraskning. Fem procent.

Tänk på att...

... V75 denna lördag går på Romme, brukar vara en skrällbana där utdelningen kan skena iväg.

... Klass-II försöket (V75-2) ser öppet ut, ta så många ni kan.

... 6 Doctor Doxey Zenz (V75-7) äntligen fick vinna senast och som han gjorde det. Tuffare emot nu men han ska med på kupongen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Propulsion (V75-3) kliver ner rejält i klass och trots långt uppehåll städar han av det här motståndet. Största hotet är On Track Piraten som vann det här loppet ifjol men har inte visat samma form i år.

Miljonrensarna

10 Jamaica Boko (V75-2) är en fin häst som både tränare Cedergren och kusken Kaj Widell håller högt. Vann senast på en 14-tid på huvudstadsbanan, tillsynes helt okörd. En sådan prestation räcker långt i det här gänget. 12 procent.

Tänk på att...

... vi är i mitten av Winter Burst, eventuell jackpott går vidare till nyårsafton.

... kuskchampionatet står och väger mellan Oskar J Andersson och Jorma Kontio. Fördel den sistnämnda just nu men det kommer bli en fight.

... Jörgen Westholm har siktat en längre tid mot det här kallblodsloppet (V75-4) med sin 10 Eldvin. Pass upp!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

6 Propulsion (V75-3) har inte startat sedan september, kommer här ut för comback. Är en av världens bästa hästar. Motståndet avskräcker inte han ska vara huvudet högre.

13 Xanthis Delicious (V75-6) har hittat storformen i regi Fredrik Wallin. Ska räknas tidigt. Hon har avslutat vasst till seger två gånger om på slutet.

Miljonrensarna

10 Cesar F.C. (V75-1) gynnas av lång distans. Bra nog om det klaffar. Kaj Widell upp i sulkyn. Fem procent.

10 Jamaica Boko (V75-2) kommer med två raka segrar efter att ha gjort grovjobbet själv. Bör ha vettig chans. Även här Kaj Widell kusk. 12 procent.

Tänk på att...

... 1 Tripsson Ö.K. (V75-4) är fint i ordning för dagen. Intressant läge.

... 2 Got to Dash (V75-5) går från alla positioner. 6 El Gumbert i samma avdelning har nu en passande uppgift, och goda möjligheter till revansch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

V86

V86-tips

Trav