Mejla

Micke Nybrink

Kan inte göra annat än att spika Campo

Micke Nybrink synar V75 – lopp för lopp • Systemförslaget till Åby lördagen den 11 maj • Jackpott 50 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Micke Nybrink spikar Campo Bahia på V75.

Försök inte plocka ner månen, vi låter gubben hänga en vecka.

Slå i stället en skuren backhand från baslinjen.

Spela för att vinna 50 000 ­kronor. Ibland ska man vara en tråkig jävel.


ANNONS: 50 miljoner kr i jackpott – här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på experternas V75-system. [Extern länk]


En vinnare på V86 tog potten i onsdags, trots att de två jättefavoriterna vann, både Månprinsen A.M. och Ultimaluna Grif. V86 är oerhört charmerande men även en farligt dyr älskarinna.

Lärdomen är den vanliga: spika topphästar i höga klasser, det kommer att löna sig. Problematisera i andra lopp, var lite fyrkantig.

Smyger snällt

V75 den här lördagen brukar verkligen inte ha samma höga svårighetsgrad. När de bästa fyraåringarna gör upp har alltid försöksvinnarna bra lägen och de andra smyger snällt för stora prispengar.

Jag kollade de fyra senaste årens resultat:

2018 gav sju rätt 12 000 kronor (tre favoriter vann), 2017: 29 000/fem favoriter, 2016: 45 000/tre, 28 000/tre.

Kan vara bäst...

V75-1: Conrads Rödluva är en otroligt bra fyraåring som faktiskt kan vara bäst i årgången, oavsett kön. Hon har sett bländande ut i årets två starter och att gardera är inget jag håller på med.

Visst, hon kan vara sjuk eller ­råka ut för något tok i loppet men nog vinner hon åtta gånger av tio?

Hon sopar banan med mot­ståndet, så enkelt är det.

V75-2: Vlad del Ronco är jäkligt bra, det vet vi, men senast såg han sämre ut, även om styrningen bidrog till det. Såna favoriter får andra heja på.

Såg ni hur mycket krafter Marvelous hade kvar när han galopperade på sista långsidan i lördags? Honom tar vi med, blixtsnabbt.

V75-3: Bahia Quesnot var trea i Olympiatravet (barfota), ska gå med skor på och med en kusk som inte är på mammas gata med dubbla open stretch, kort distans och... hon är övervärderad. Whitehouse Express är intressant från sitt fina läge, han har varit nere i källaren rent formmässigt men nu har han rest sig på nio. Baron Gift (tre procent) är också ett måste.

Han var otäckt bra näst senast och totalt okörd i mål där Makethemark vann senast. Kan han vara ”underhunden” som springer in i Elit­loppet?

Kolla in duon

V75-4: Här chansar jag och hoppas klara mig med fyra hästar. Gambit och Viking Brodde är de givna men jag vill ha med Macelleria (noll procent) och Victoria Lane (tio) också. Kolla gärna på duon i arkivet.

V75-5: Lesperanza kom till Björn Goop som Tysklands bästa sto så det är kanske inte så konstigt att hon varit så bra. Men långsidan senast var brutalt spektakulär och med det intrycket i bak­huvudet och de starka insatserna i Frankrike före det så är det spik.

Hon kan öppna fort om Goop vill. Men det där får han avgöra, killen kan köra lopp.

Räknade han fel?

V75-6: Whipped Eggs senast – vad ska man säga? Vi trodde Kihlström hade räknat fel på varven ju? Om han är lika bra igen och om han kommer till ledningen. Då blir det svårt att nå honom, kan vi enas om det? Zio Tom Zet (fem procent) var lysande senast och Victory Lee (tre) tränar som en demon.

V75-7: Egentligen är det bara en åsikt – det går inte att veta säkert vem som är bäst av Attraversiamo, Campo Bahia och Evaluate. Men efter den där insatsen på Jägersro näst senast kan jag inte göra annat än att spika Campo.


ANNONS: 50 miljoner kr i jackpott – här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på experternas V75-system. [Extern länk]


Helgens tips

1. 5 Marvelous (Åby, V75-2)

Okörd vid galoppen i lördags. Stormvarning.

2. 10 Baron Gift (Åby, V75-3)

Lunkade med bakom Makethemark senast.

3. 8 Macelleria (Åby, V75-4)

Fast med massor sparat senast. Megaskrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3 Conrads Rödluva (2–6)

V75-2: Alla elva hästarna (5–9)

V75-3: 8, 10, 1, 5, 3, 2, 4 (6–7)

V75-4: 1, 3, 10, 8 (6–7)

V75-5: 5 Lesperanza (3–10)

V75-6: 6, 7, 9, 5, 4, 1, 10 (3–2)

V75-7: 3 Campo Bahia (2–4)

2 156 rader/1 078 kronor

Läs mer inför lördagens V75-omgång här:

avMicke Nybrink

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM