Sportchefen: ”Är inga lätta beslut att ta”

Anders Malmrot om de fem sista platserna till Elitloppet • De är aktuella • Ny häst presenteras i kväll

Av: Trav365

Publicerad:
Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Solvallas sportchef Anders Malmrot.

På söndag lottas Elitloppet – och det är bråda dagar för sportchefen Anders Malmrot.

I kväll presenteras häst nummer 12 av 16.

– Det är en del av jobbet att välja, säger Anders Malmrot.

Med bara elva dagar kvar till Elitloppet är det intensiva dagar för Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Kanske fick han några svar under tisdagen på Solvalla när Meadow Roads lopp avgjordes.

Där det en makalös duell på upploppet mellan Björn Goops årsdebuterande Nadal Broline och Fredrik B Larssons Milliondollarrhyme.

”Positiv till en eventuell start”

Nadal Broline vann och segertiden skrevs till 1,09,1 över distansen 1 640 meter med bilstart – årets snabbaste tid i landet. En halv längd bakom gick Milliondollarrhyme i mål på 1,09,2.

– Det var verkligen ett fantastiskt lopp vi fick se. Jag har varit i kontakt med Fredrik B Larsson och jag kan säga att de är ett av de ekipage som slåss om en av de sista platserna till Elitloppet. Fredrik själv är positiv till en eventuell start, säger sportchefen och tillägger:

– Jag har även varit i kontakt med Björn Goop som tränar Nadal Broline och han ska fatta ett beslut kring hästen inom kort. Jag kan inte säga mer för tillfället än att det finns plats för hästen i Elitloppet.

Innan loppet i går hade du ögonen på Muscle Hustle som galopperade?

– Det är verkligen synd att han inte fungerade i loppet. Jag gillar hästen väldigt mycket och vet att det finns potential men det måste någonstans även falla väl ut i loppen och det var tråkigt att det skulle bli galopp.

”Det är helt spikat”

Efter segern i Prix de l’Atlantique den 20 april bjöds den norske hästen Looking Superb in till Elitloppet och blev som sjätte häst klar för storloppet. Åke Svanstedt har fått förtroendet att köra – men i intervjuer har den franske tränaren Jean-Michel Bazire svarat att ingenting är klart.

– Det enda jag kan säga är att man kommer till Elitloppet. Det är helt spikat och den enda information jag har, säger Malmrot.

Det börjar bli bråda dagar för Elitloppsgeneralen och i nuläget finns det fem platser kvar. I kväll klockan 19.00 släpps ytterligare en häst av Malmrot.

– Det stämmer. Jag kommer avslöja ytterligare ett ekipage i kväll.

Hur är det att behöva välja och är du rädd att trampa någon på tårna?

– Det är klart att det finns många aktiva som vill ha med sina hästar till Elitloppet, men jag bjuder in hästar och det är en del av jobbet att välja. Självklart är det inga lätta beslut att ta.


ANDREAS ÖRTENGREN, TRAV365

Publicerad: