”Jag hoppas han får visa hur bra han är”

Insatsen som gav norska travfolket hoppet tillbaka

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Play
Ferrari B.R. slutade tvåa i sin årsdebut på Solvalla

Han chockade travvärlden med världsrekord som fyraåring – och nobbade Elitloppet.

Nu är Ferrari B.R. efter år av problem på väg tillbaka på allvar.

– Jag hoppas han får visa vilken bra häst han är, säger Per Oleg Midtfjeld.

Den norske stjärnhästen Ferrari B.R. har genom åren lovordats stort och kallats för Norges nye superstjärna, och när han i maj 2017 som fyraåring dundrade runt på Jarlsberg hemma i Norge på 1.09,9 över distansen 2 140 meter autostart chockade han travvärlden. Segertiden var världsrekord och Ferrari B.R. blev inbjuden till Elitloppet – men tränaren Per Oleg Midtfjeld nobbade.

De senaste tävlingssäsongerna har Ferrari B.R. inte levt upp till de högt ställda förväntningarna och många menade på att han aldrig skulle blomma ut till den superstjärna som han inledningsvis i karriären visade.

Då kom årsdebuten på Solvalla, en årsdebut som har fått travfolket i vårt västra grannland att hoppas igen.

”Jag blev faktiskt överraskad”

Det var den 8 april på Solvalla som den nu mera sjuårige Ferrari B.R. gjorde comeback efter sex månaders frånvaro, och det var en comeback med mersmak.

– Jag blev faktiskt överraskad, han hade tränat bra inför det loppet men han levererade mer än vad jag förväntade mig, säger Per Oleg Midtfjeld.

Ferrari B.R. hamnade i det aktuella loppet en bit ner i kön och fick anfallsorder 700 meter från mål, och den norske stjärnhästen flög fram över upploppet och slutade tvåa bakom Daniel Redéns topphäst Perfect Spirit.

– Han var som sagt väldigt positiv och han har gått framåt med det loppet, säger Per Oleg Midtfjeld.

”Jag är förhoppningsfull”

På onsdag avgörs V86-tävlingarna från Bergsåker i Sundsvall och från Solvalla i Stockholm med fyra V86-lopp på vardera bana, då är det dags för 3 Ferrari B.R. (V86-8) igen och efter den mersmakande årsdebuten får han nu infinna sig i att bära favoritskapet i loppet.

– Han känns jättefin i träningen och jag är förhoppningsfull, tidigare så har han svarat väldigt bra på lopp i kroppen efter uppehåll och det tror jag han gör nu med.

Ferrari B.R.:s världsrekord från maj 2017 står sig än i dag, även om Prix d´Amérique-vinnaren Readly Express tangerade det som femåring. Nu hoppas Per Oleg Midfjeld att Ferrari B.R. ska få den utveckling som så många länge trott.

– Det har varit mycket småproblem med honom egentligen sedan han var fyra år, men nu har han kommit tillbaka på ett väldigt bra sätt och undviker vi bara skador hoppas jag att han kan visa vilken bra häst han är.

Efter världsrekordloppet 2017 nobbade Per Oleg Midfjeld en Elitloppsinbjudan, det lär han inte göra om han får chansen igen.

– Han var bara fyra år den gången och lite grön, men nu är han på gång och det ska bli spännande framöver, säger Per Oleg Midtfjeld.

LÄS MER INFÖR V86:

Publicerad:

LÄS VIDARE