”Se upp för mitt drag – jag stormvarnar”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MALI ALBINSSON/TR BILD
André Eklundh och Hobby de L'iton är ett av lördagens V75-drag.

Lördagens V75:a avgörs på Solvalla med en jackpott på 41 miljoner kronor.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Jag stormvarnar. Se upp för mitt drag, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Solvalla med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med en jackpott på 41 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.13, fredagen den 7 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

2 Hevin Boko (V75-1) var fullständigt strålande senast vid seger då hon vann lekande lätt trots en resa utvändigt ledaren och intrycket på henne var magiskt. Är hon i närheten av insatsen senast så bör hon vinna det här loppet enkelt. Bästa spiken!

2 Bo C. (V75-7) trodde jag massor på senast efter att han varit ruskigt fin vid seger i Örebro gången före det, men då blev del fel under vägen men avslutningen via 10,6 sista rundan var ändå vasst och nu tror jag det blir mer offensivt. Vinner nu!

Miljonrensarna

9 Pastor Power (V75–5) avslutade starkt senast och jag hade 09,5/800 på honom och det här är faktiskt en häst jag alltid haft ett gott öga till. Möter tuffa konkurrenter nu, men utgångsläget är de rätta och jag måste varna kraftigt för honom här. Två procent.

Tänk på att...

... 8 Il Duce Boko (V75-2) har lottats till jobbigt utgångsläge, han är dock riktigt, riktigt bra den här och han verkar dessutom trivas alldeles utmärkt med Marc Elias. Marc Elias har kört honom tre gånger vilket har resulterat i tre segrar.

... 4 Elian Web (V75-3) har höjt sig en nivå den senaste tiden och varit riktigt bra på slutet, däremot så har han på fem tidigare försök aldrig segrat på Solvalla och då bara måste jag gardera.

... 8 Arch Lane (V75-6) verkar trivas utmärkt just på huvudstadsbanan Solvalla, fem starter på Solvalla har inneburit fem segrar för sexåringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

2 Hevin Boko (V75-1) ser ut att ha en straffspark på lördag. Hästen var grym senast och rapporteras träna fortsatt bra. Slog i precis samma gäng senast mycket enkelt. Inget talar egentligen för att hon skulle tappa det här loppet. Mika Forss kan köra lite som han vill, men jag tror att han får ta över ledningen om han är lite offensiv när bilen släpper. Tvilling med 5 Ultra Bright från ryggen...

Miljonrensarna

5 Walther På G. (V75-2) har ett bra spår och är startsnabb. Han har visat att han kan vinna på V75 och bör sitta bra till i loppet. Givet bud för mig ett svårt Klass II-lopp. Tre procent.

Tycker att 6 Olle Rols (V75-3) höll bra senast. Nu kan det bli tuff körning mellan 4 Elian Web och 5 Disco Volante. Och med smyger Olle... Tre procent.

Vad var det för intryck på 4 Radjah d’Inverne i V75-7 senast? Med minsta klaff ska han räknas tidigt. Fyra procent.

Tänk på att...

... vi har en jackpott på V75 denna helg. 41 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

... 2 Aura S.L. (V75-4) har haft stora problem med voltstart. Även på Vincennes i den senaste starten strulade stoet i starten. Spår 2 är absolut ingen höjdare. Borta direkt!?

... 8 Arch Lane (V75-6) vann enkelt senast. Leo är uppåt inför den här starten och det blir sommarskor på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

1 Global Venture (V75-2) är jag inne på leder det här loppet runt om. Han han har haft dåliga spår på sistone, men gått bra lopp – nu är det läge att skörda. Peter Untersteiner är uppåt och hästen kommer att utrustas med rycktussar för första gången. Håller han bara upp ledningen, som jag tror, så bör ingen komma nära den här hästen från ledningen. I ett jämnspelat lopp så tar jag ställning. Spik!

Miljonrensarna

14 Under the Counter (V75-4) blev lite störd nere i Kalmar och hade nog varit längre fram utan strul. Blir farlig med minsta klaff under vägen. Fem procent.

Det blir lite för lågt spel på 6 Doctor Doxey Zenz (V75-5) den här gången. Om en bra dag rusar han på bra i ledningen, för där bör han sitta. 12 procent.

1 Hobby de L'iton (V75-6) håller jag högt. Ett lopp i kroppen nu och det ser ut som form på Aronssons djur igen. Här stormvarnar jag. Se upp! Sju procent.

Tänk på att...

... det är V75-finaler där de bästa hästarna från detta meeting gör upp.

... det ligger 41 miljoner kronor till en ensam vinnare, då det är jackpott.

... jättefavoriten 2 Hevin Boko (V75-1) varit strålande på sistone och normalt vinner sitt lopp. Men ny kusk nu, jag tror jag måste gardera.

... Stefan Melander är helt inne på sin 5 Disco Volante i V75-3. Bra info, men jag köper inte snacket.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Hevin Boko (V75-1) blir omgångens största favorit och det förstår jag efter senast. Hon slog ett liknande gäng lätt och såg mycket fin ut. Det ser upplagt ut för henne nu igen och hon är tänkbar spik, men jag tycker man ska se henne i värmningen då hon kan bli het. Procenten blir väldigt hög och skulle hon inte uppträda som hon ska kan det vara en favorit i fara – men just nu ser det ut som en mycket god chans.

Miljonrensarna

9 Gareth Boko (V75-3) var riktigt bra vid seger senast trots att han fick gå utvändigt om ledaren. Loppet flyttar säkert fram honom och jag är inne på att han kan få loppet bakom Elian Web och Disco Volante. Skulle Disco bli lite het då kan det gå undan och då blir Gareth Boko farlig till slut. 13 procent.

7 Melizza (V75-4) tycker jag gjorde ett bra lopp senast som fyra, hon fick göra mycket grovjobb själv men höll ändå bra. Erik Adielsson fortsätter köra henne vilket är ett plus och jag tror att hon kan få en ryggresa i stället vilket passar henne mycket bättre. Hon vann Diamantstoets final i november och varför skulle hon inte kunna göra det igen? Sex procent.

Tänk på att...

... det är V75-finaler och jackpott på Solvalla denna helg, spännande.

... 11 Pascha Tilly (V75-5) såg klar ut senast när han tappade travet, kan få loppet och ska passas noga. 12 Harran Boko i samma lopp är kapabel med har d, 0, d, d, 0, d som resultat på Solvalla.

... 2 Bo C. (V75-7) flög fram senast från ett dåligt utgångsläge till en andraplats, tar snabb revansch direkt?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Poddsystem ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

2 Bo C. (V75-7) måste det vara dags för nu. Det är en häst som inte fått till det på V75 men jag tycker han ser bättre och bättre ut och inte fungerar så knepigt som han kunde göra förr. Det är bra hästar emot, inget snack om saken, men 2 140 meter auto och spår två garanterar hästen en bra resa. Jag tror att hästen är starkast tillslut och detta är en mycket prisvärd spik. Håll igång bara, Kim!

Miljonrensarna

9 Micro Vick (V75-4) gick riktigt starkt senast på V75 och motståndet nu är inte direkt värre. Favoriten 2 Aura S.L. vinner normalt utan galopp, men spår två är ej optimalt och jag vågar inte lita på henne. Micro Vick är snabb i benen, tål även jobb i spåren och jag läser två procent. Miljonskräll.

Tänk på att...

... 1 Queen of Sand (V75-1) kommer vara rejält i ordning. Alla startpoäng ryker och det är en häst som ska räknas direkt. Visst, 2 Hevin Boko är klassen i gänget, men riskerar en tuff inledning och kan få gå i dödens. Då kan absolut Queen of Sand vinna. Spännande idé direkt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Hevin Boko (V75-1) svarade för en fantastiskt fin insats senast på Solvalla och blir helt befogat monsterfavorit i Stoeliten. Mika Forss kör den här gången och det måste vara toppchans att vinna detta lopp som i ärlighetens namn inte är den svettigaste upplagan vi sett.

4 Elian Web (V75-3) slog självaste Propulsion senast och måste bli svårslagen även nu.

Miljonrensarna

11 Inshallah (V75-2) verkar bli bortglömd på streckspelet men jag kommer inte att spela utan henne på min kupong. Kusken Johan Brandel har inte gett upp och löser det sig kommer hon flygande den sista biten. Två procent.

14 Under the Counter (V75-4) kommer från Joakim Elfvings formstall. Hon spurtade ettrigt senast och får hon rätt lopp så kan det räcka långt trots dubbla tillägg. Fem procent.

Tänk på att...

... det är finaler på Solvalla på V75-spelet men jag vill även rekommendera att man bänkar sig redan klockan 14.45 då V4-spelet drar igång. Fantastiska lopp med 300 000 kronor till vinnaren när Margaretas tidiga unghästserie avgörs.

... 7 Melizza (V75-4) vann Diamantfinalen senast det begav sig och är bättre än raden. Märkligt bortglömd nu.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Hevin Boko (V75-1) imponerade stort senast när hon vann lätt trots stentuff press utvändigt ledaren. Har en passande uppgift i Stoelitens final och är bästa chansen i omgången enligt tränare Timo Nurmos.

Tror även på 4 Hawk Cliff (V75-5) från samma stall. Gått jämnt och bra i vinter och har ett passande läge. Haft samma motstånd tidigare och vunnit och förhoppningsvis gör han så igen.

Miljonrensarna

6 Högstenastalldräng (V75-2) är jämn och säker, och gör sällan ett dåligt lopp. Körs av Jorma Kontio för första gången. Hästen är matchad inför detta. Fyra procent.

Tänk på att...

... det bjuds på finaler och jackpott när Solvalla står värd för V75-omgången där tävlingarna håller riktigt fin klass.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav