V86

”Kan verkligen tacka gudarna för vinsten”

Daniel ”Dajja” Berglin vann mest i landet på V86 • Avslutade med två spikar • Tipsen till V75 • ”Nervkittlande”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Spelexperten Daniel ”Dajja” Berglin satte alla åtta rätt på V86 och spelade in 2,5 miljoner kronor på V86 på ett system.

Nu kan varje andelsköpare kvittera ut en kvarts miljon.

– Efter den sjätte avdelningen blev jag riktigt nervös, säger den 45-årige norrlänningen.

Under onsdagskvällen saxades V86 mellan banorna Bergsåker i Sundsvall och huvudstadsbanan Solvalla.

Den nyblivne Hagmyren-kusken Mats E Djuse gjorde det svårt för spelarna då han skrällde två gånger om med Ippon Futura (V86–1) och Just Celebration (V86–5).

De två hästarna var spelade på fyra respektive två procent.

”Fantastiskt roligt”

Norrlandsexperten och Café Brasco-proffset Daniel ”Dajja” Berglin var en av de som lyckades hitta åtta rätt. För det belönades han med 2,5 miljoner kronor.

De tio andelsköparna betalade 2 500 kronor för att delta i det större systemet ”Miljonvinnaren Mega” och kan nu se fram emot en kvart miljon på kontot.

– Det är fantastiskt roligt att kunna sätta alla rätt igen. Det är helt klart det mesta jag dragit in om man ser på vad det betalar ut till varje köpare. Jag verkar ha god form just i februari då jag vid denna tid förra året också vann stort, säger den nyblivne miljonvinnaren.

”Dajja” är ett välkänt ansikte för många. Han har genom åren vunnit runt 30 miljoner på trav.

Berglin arbetar till vardags som spelansvarig på ICA Kvantum Lillänge i Östersund där han tidigare också vunnit stora summor.

Dessutom gör han andelar åt spelbutiken Café Brasco. Det var här den senaste vinsten spelades in – på spelbolaget ATG:s andelssajt Tillsammans.

Spikade i de två sista loppen

Systemet konstruerades till ett så kallat tv-system där 45-åringen valde att spika i de två avslutande avdelningarna.

– Jag hade faktiskt stor tro på mina singelstreck. Det var just de hästarna jag trodde hade störst chans i hela omgången. Båda var överlägsna och vann mycket enkelt. Att de dessutom inte var favoriter var ju bara en bonus.

– När jag såg att värdet översteg 200 000 kronor efter den sjätte avdelningen blev det verkligen nervkittlande och nervöst. Jag förstod det skulle bli tufft att få in två spikar men det gick vägen. Jag kan verkligen tacka gudarna för vinsten när jag dessutom fick in ett målfoto i den fjärde avdelningen.

Hur har reaktionerna varit efteråt?

– Det är jättemånga som gratulerat på sociala medier och jättekul att ni på tidningarna skriver om det. ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har ringt och gratulerat.

Miljondraget på V75

På lördag avgörs V75 på Axevalla.

Berglin är påläst och bjuder på sina bästa tips.

– I avslutningen (V75–7) är det mycket snack om 10 Martin de Bos och 7 Grainfield Aiden, men jag tror även en del på 8 Global Undecided. Hästen är bara streckad på fyra procent.

– Jag kommer troligen att spika 3 Velvet Gio (V75–6). Jag har länge haft koll på hästen och han har verkligen gjoirt det bra. Läget är perfekt och han blir mycket svårslagen.

Har du något miljondrag att bjuda på?

– I Diamantstförsöket (V75–4) vill jag varna för 15 Micro Vick. Hon har god form och gjort fina insatser på slutet. Får hon sitt lopp kan hon blåsa förbi alla på Axevallas långa upplopp. Bara spelad på två procent.

Publisert:

LÄS VIDARE

Fräcka segergesten – i anrika loppet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Trav

Solvalla

ATG

V75

Hästar