”När man var som deppigast kom samtalet”

Tvingades lämna – har nu klart med nytt

Publicerad 2019-06-17

Hans Crebas bli ny tränare på Axevalla

Hans Crebas, 36, tvingades lämna den ikoniska miljongården Blädingeås.

Nu står det klart att han flyttar in hos Stall Palema och blir tränare på Axevalla.

– När man var som deppigast kom samtalet från Lars Ågren, säger Hans Crebas.

Det var i förra veckan som proffstränaren Jim Oscarsson, 58, köpte den ikoniska miljongården Blädingeås utanför Alvesta.

Det innebar att Hans Crebas, som varit där sedan 2010, tvingas lämna gården.
– Jag visste att gården var till salu och att någonting var på gång, men jag fick läsa på nätet att den var såld, och det var inte så kul, sa Hans Crebas till Trav365, som då inte hade klart med något nytt.

Men nu står det klart att han flyttar till Skara, något som Sulkysport rapporterat. Hans Crebas flyttar in hos Stall Palema och byter därmed från Kalmar till Axevalla.

”Kanonanläggning”

– Det är snabba puckar, och det känns så klart jättebra. När man var som deppigast över att vi var tvungna att flytta så ringde Axevallas sportchef Lars Ågren och sa att Eric Martinsson var på väg att flytta, och då blev jag direkt intresserad. Det är en kanonanläggning med bra träningsmöjligheter och då jag tidigare jobbat åt Åke Svanstedt så känner jag trakten väl, säger Hans Crebas och fortsätter:
– Det känns jättebra att få klart med någonting annat, så här snabbt.

Flyttlasset går i början av september.

– 11 september måste jag vara ute från Blädingeås, så flytten sker i anslutning till det, berättar Hans Crebas.

”Tungt att lämna sina vänner”

Hans Crebas kom till Sverige från Holland 2008, då hade han före det jobbat två perioder hos Åke Svanstedt mellan 2003 och 2006. Sedan april 2010 har han huserat på Blädingeås, men nu väntar nya äventyr.

– Det kommer vara tråkigt att lämna sina vänner som man har här i närheten, jag har ju varit här i nio år och byggt upp ett nätverk med vänner och allt, och det känns tungt att behöva lämna det. Ju närmare flyttdagen jag kommer komma, ju tyngre kommer det nog att kännas just över den biten. Samtidigt ska det bli väldigt roligt och spännande med en ny grej på gång, det är alltid inspirerande. Det är ju inte så att jag ska flytta till Boden, men det är ju ändå en bit från Kalmar till Axevalla och att lämna vännerna känns tungt.

Hos Stall Palema huserar i dag bland annat Eric Martinsson och Pär Hedberg.

– De som har haft sin tränarrörelse där har haft bra resultat så jag vet att det går att träna på den anläggningen, och jag tror det här kommer bli skitbra. Det är alltid lite pirrigt att börja något nytt, men jag ser verkligen fram emot det här.

Hans Crebas har i dag 16 hästar på sin träningslista, hästar som följer med i flytten.

– Axevalla ligger väldigt bra och centralt, och det är viktigt för mig att man inte behöver åka så långt, det är många banor i relativ närhet som man har tillgång till och det är en väldig fördel för både mig och mina hästägare, säger Hans Crebas.

Följ ämnen i artikeln