Trav

Jim Frick är död – trav-Sverige i sorg

En av de allra största: ”Sällsynt inom sporten”

Av: 

Andreas Käck

TRAV

Trav-Sverige har sorg.

Jim Frick har dött efter en tids sjukdom.

Han blev 68 år gammal.

– Vi i familjen kommer att sakna en stark personlighet som in i det sista inte var rädd för att göra sin röst hörd, säger hans son Daniel i ett uttalande till Expressen.

Jim Frick var en av landets mest meriterade tränare och kusk med totalt 5 002 segrar och 51 kuskchampionat på meritlistan. Våren 2010 råkade han ut för en allvarlig skada på Solvalla, vilket tvingade honom att avsluta karriären.

I våras valdes han in i travsportens Hall of Fame.

”Mängder av starka meriter och en stark personlighet har gjort att Jim Frick blivit en av de stora profilerna i svensk travsport”, skrev man då i motiveringen.

Hade prostatacancer

I september i fjol fick Frick beskedet att han drabbats av prostatacancer. De senaste veckorna har han varit inlagd på sjukhuset. På lördagen tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen.

Han sörjs närmast av hustrun Åsa, sonen Daniel med sin Annica, dottern Camilla med sin Markus samt fem barnbarn.

Jim Frick.

”Ingen var som du”

Sent på lördagskvällen uttryckte flera profiler inom travsporten sin beundran för Jim Frick via känslosamma hyllningar på sociala medier.

”Jag satt i styrelsen i riksförbundet när Jim Frick var ordförande, vilken härlig människa. Värnade om stor som liten och lade enormt med tid samtidigt som han var mitt i karriären! Sällsynt inom sporten!! Glad att jag fick chansen att lära känna honom! Vila i frid, bästa Jim”, skriver Jörgen Wickman, tidigare kusk och banmästare, på Twitter.

”Vila i frid, Jim Frick. Ingen var som du”, skriver TV4-kommentatorn Johan Edlund på Twitter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Så minns kollegorna Jim Frick: ”Världens gentleman”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav