V75-tips

”Ett av omgångens största fynd på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Östersund lördag den 29 januari • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Mr Birkenstock är ett av V75-fynden på lördag.
Mr Birkenstock är ett av V75-fynden på lördag.

TRAV

Förra lördagen prickade Mario Lipovac och Axel ”Miljon-Axel” Clarensson in alla 7 rätt på V75. Det gav 10 respektive 11 000 kronor i vinst per andel.

På lördag avgörs V75 på Östersund. Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Tränaren ser skrällen som sin bästa chans, säger Mario Lipovac.

– Min skräll är ett av omgångens största fynd, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Sju rätt och 11 000 kronor i vinst per andel förra lördagen. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Östersund under lördagen. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av V75-podden Spets & Slut med Pettersson & Lipovac nedan.

BJÖRNKOLLEN TV: Se senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren ovan. I samarbete med Kanal 75.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Sju rätt på V75

Vid lördagens V75-omgång prickade två system in alla 7 rätt. Så här gick det:

Mario Lipovac Trehundring

Vinst per system: 110 854,90 kronor

Vinst per andel: 11 085,49 kronor

Totalt inspelat: 3 913 181 kronor

Miljon-Axels Jackpott

Vinst per system: 121 575 kronor.

Vinst per andel: 10 131,25 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.55 fredagen den 28 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Att Timo Nurmos hästar inte behöver lopp i kroppen har varit vida känt ett bra tag, men senaste tidens uppvisningar, där Amalencius B.B.s uppvisning på V75- förra helgen ligger kvar på näthinnan, har varit något annat. Wow! Nu kommer 8 Black and Quick (V75-3) ut med samma förutsättningar, efter paus. Loppet håller ingen vidare kvalitet. Jorma Kontio bombar framåt och det är favorit på att han vår överta. Bläddra!

Miljonrensarna

7 Gladiator Mearas (V75-2) står intressant till. Kanske kan hitta till front. Ska ej nonchaleras då. Åtta procent.

1 Sundbo Nova (V75-4) har läget. Inte alls så lätt att ta tillägg på och vi får fräcke Magnus Djuse bakom rumpan. Tio procent.

11 Digital Literacy (V75-6) har riktigt fin form för dagen. Hon vinner inte lopp på beställning, men här ser det bra ut. Bra form, intressant läge och en bra kusk. Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Östersundstravet på lördag. Det ser ut som vintriga förhållanden och jag kan anta att brodds lär behövas i skorna om det blir så mycket snö som prognoserna vittnar om.

7 Chestnut Bojje (V75-1) har en bra uppgift här. Min etta.

… det var ett läckert intryck på 6 Phoenix Photo (V75-5) senast. Men var hamnar han? Känns som att han blir överspelad.

10 G.K.Justus (V75-7) är Arvidssons bästa chans i omgången. Har några hästar, så säger en del. Kanske brottar ner övriga.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Vilket jäkla intryck senast! Med tanke på spelprocenten så var jag inte den enda som såg det. Men jag bestämde mig tidigt för att gå rakt ut på 6 Phoenix Photo. Med tanke på att spelet, så kanske många försöker jobba bort? Inte jag. Formen sitter där och Kihlström sitter i sulkyn. Det där löser han. Det ska mycket till för att jag ska gå emot min älskling Gooner, men nu är det dags. Jag tyckte inte det sprudlade om Gooner senast, och ifrågasätter om vinna på V75-formen verkligen sitter där...

Miljonrensarna

Det är ett brutalt jobbigt tillägg, men loppet är skiktat och jag litar inte fullt ut på dom betrodda. Därav streckar jag 15 Importedfrmdetroit (V75-1). Lös det, Mange! Två procent.

1 Mr Birkenstock (V75-2) är ett av omgångens största fynd. Får en resa på innerspår, det är så man skräller över 2 600 meter. Fem procent.

2 Bonaldo (V75-4) reparerade finfint efter galopp senast. Omgångens bästa! Tomas Pettersson som kör vet vad som gäller. Hålla sig i trav – och vinna. Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Östersundstravet på lördag. Långt upplopp på banan, 218 meter och det ska komma rätt så mycket snö under lördagen. Räkna med lite krävande förutsättningar för hästarna.

… vi har tre lopp med 15 hästar i och ingen gulddivision, jag tycker det luktar hög utdelning.

… det är mycket bra chans för 8 Black and Quick (V75-3). Kanske andraspik. Men det kan bli dryga spår framåt för Kontio…

… det är ruggig form på 2 Huddlestone (V75-7). Är det någon gång han ska vinna V75 från ledningen så är det på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

8 Black and Quick (V75-3) är ännu en häst från Timo Nurmos som gör comeback efter lång frånvaro. Vi har sett att dom hästarna är väl förberedda för starka insatser och jag tror inte Timo skickar upp en häst till Östersund för att bara delta. Jorma Kontio kommer vara offensiv och jag tror ingen svarar. Spåret? Det är bara oddshöjande.

8 Axl Brown (V75-1) har sett väldigt fin ut två gånger på raken och har inte fått betalt för sin fina form. Senast hade han mycket krafter kvar när galoppen kom och jag tror han hade varit långt framme utan den. Distansen är bara en fördel och Örjan Kihlström i sulkyn är intressant. Får han ett bra rygglopp så tror jag han blåser ner samtliga.

Miljonrensaren

14 Kia Ora (V75-6) har gjort det väldigt bra hos Oskar Kylin Blom och insatsen näst senast var riktigt vass. Senast i finalen var hon hårt betrodd, men då var hon sjuk och med tanke på det gjorde hon det bra. Hon känns jättefin i träningen och Oskar ser henne som sin bästa chans. Blir det inte för mycket trafikproblem kan hon skrälla.

Tänk på att...

… Östersundstravet har ett långt upplopp som mäter 218 meter. Det känns som alla får chansen, speciellt under vinterhalvåret.

2 Cornerstone (V75-2) kan vara en klassklättrare. Man låter väldigt optimistiska.

… Sven O Perssons minne (V75-4) är ett härligt spellopp. Frågan är om dom mer härdade hästarna kan plocka in 20 meter över kort distans?

6 Phoenix Photo (V75-5) spurtade riktigt vasst senast och det blir allas nästagångare. Jag var inne på att singelstrecka, men det känns som alla går på den och procenten kan skena iväg.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

10 G.K. Justus (V75-7) har gjort det strålande gång på gång och jag ser ingen anledning varför han skulle göra ett sämre lopp denna gång. Jag tror på tempo i loppet sen har vi världens bästa Örjan i sulkyn som är på en helt egen nivå för dagen. Spikar till fina 31 procent!

Miljonrensarna

1 Mr Birkenstock (V75-2) har ett perfekt utgångsläge och kommer garanterat få ett fint lopp härifrån. Sen lucka kan man nyttja sin fina speed. Fem procent är intressant.

2 Västerboflashdance (V75-3) är snabb ut och vill ner till innerplankan, absolut inte borta med en liten lucka på upploppet. Biken åker på, kör Hanna Forslin! Två procent.

9 Morotai Degato (V75-5) gör alltid sitt i loppen och satt fast med sparat senast. Tränar bra enligt stallet och man tror på en bra insats. Fyra procent är mumma.

Tänk på att...

… jag inte tror att 8 Black and Quick (V75-3) kommer till ledningen, då är han sårbar. 58 procent på strecken – ekipaget är överspelade.

… V75-4 är ett underbart kallblodslopp. Ett öppet lopp där många startar med chans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Jag är väl medveten om att spår 8 inte är särskilt bra för Alma Prins (V75–4), men det brukar nästan alltid vara några kallblod som galopperar i starten vilket gör att körande Jomar Blekkan omedelbart kan ta sig ut i andraspår och sedan enkelt vinna loppet. Spikas till fina 25 procent

Jag är oerhört imponerad av de lopp 2 Huddlestone (V75-7) gjort den sista tiden. Sitter tidigt i ledningen denna gång och det håller hela vägen. Spikas till 24 procent.

Miljonrensarna

Jag har sagt det förut och kommer att säga det igen: Örjan Kihlström streckad till tre procent är ett skämt. I V75-3 är han just det bakom 5 Caprioso. Örjan kan vinna med precis vilken häst som helst, så överlägsen är han,

4 NoLimitJimMit (V75-5) har varit oerhört bra på isbanorna denna vinter. Inte is nu, men kan skrälla till fina fyra procent även på Östersunds fina vinterbana.

Tänk på att...

… det är en alldeles underbar omgång på Östersund med tre lopp innehållande 15 hästar som dessutom är utspridda på olika volter.

… upploppet på Östersund är långt, det gillar vi spelare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

6 Phoenix Photo (V75-5) avslutade oerhört vasst senast och bör vara redo för en väldigt stark prestation på lördag. Örjan Kihlström känner hästen bra sedan tidigare och jag räknar med att han bara är bäst i det här loppet.

9 Jacoby Keeper (V75-7) har riktig hög kapacitet och med två lopp i kroppen känns han segermogen. Läget passar bra och han blir svårstoppad under slutvarvet. 12 procent.

Miljonrensarna

12 Vici Volantes (V75-1) håller toppform och Fredrik Wallin plussade rejält för träningsjobben när jag pratade med honom i veckan. Löser det sig bara vettigt kan han spurta förbi allt över upploppet. Fem procent.

Tänk på att...

… upploppet på Östersundstravet är långt och mäter 218 meter.

1 Alert Kronos (V75-3) troligen kommer utrustas med en amerikansk vagn och ett helstängt huvudlag. Kan leda loppet hela vägen!

1 Sundbo Nova (V75-4) har siktats mot det här loppet och hon har intressanta förutsättningar med spetsläge över kort distans.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Östersund på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på V75-intervjuerna med Mario Lipovac på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

7 Chestnut Bojje (V75-1) gick utvändigt ledande vinnaren Champ Lane senast, stumnade till slut men höll bra på fin tid. Ner i klass nu och ett offensivt upplägg är att vänta. Har bra chans att vinna detta.

6 Phoenix Photo (V75-5) är en kapabel häst som har vunnit 10 av 18 starter. Såg helfin ut efter snällt lopp senast och kan även göra grovjobb. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn.

Miljonrensarna

11 Digital Literacy (V75-6) har gått helt okej i nya regin. Bra spurt i skymundan senast. Bra spurter på slutet och full form nu. Nu är det en bra kusk (Ulf Ohlsson) och ett bra spår. Två procent.

Tänk på att...

… V75 avgörs på Östersundstravet, med ett av landets längsta upplopp på 218 meter.

… det kan bli hög utdelning eftersom det är jämna och fulla lopp.

… det är bra att ha koll på banan beroende på hur vädret blir.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: 11 000 kronor i vinst per andel i lördags. Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


ELITLOPPET 2022:

Häst – Kusk

HEAT 1 (GRÖN):

1) Önas Prince (Per Nordström)

2) Brother Bill (Jorma Kontio)

3) Cokstile (Christoffer Eriksson)

4) Perfetto (Dagfin Henriksen)

5) Click Bait (Ulf Ohlsson)

6) Vernissage Grif (Alessandro Gocciadoro)

7) Etonnant (Anthony Barrier)

8) Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström)

HEAT 2 (BLÅ):

1) Snowstorm Hanover (Magnus A Djuse)

2) Admiral As (Per Lennartsson)

3) Who's Who (Åke Svanstedt)

4) Hail Mary (Erik Adielsson)

5) Night Brodde (Conrad Lugauer)

6) Mister F Daag (Robin Bakker)

7) Vivid Wise As (Matthieu Abrivard)

8) Extreme (Björn Goop)

Lottningen startar 17.30.

HÄR KAN DU LÄSA ALLA VÅRA ARTIKLAR INFÖR ELITLOPPET.

Skriv inlägg
 • Titta på dom 3 senaste för Whos Who, snabbt in i första kurv, galopp i 2 och nästan galopp senast.

  Anders
 • Andreas Örtengren

  Tack för ikväll alla travvänner. Nu vet vi mer om förutsättningarna.

  Håll koll i Aftonbladet kommande vecka för en fullmatad genomgång och uppladdning inför Elitloppet 2022.

  På återhörande / Örten.

 • Skönt att Brother Bill vart inbjuden iallafall. Hade ju tagit platsen om Jorma kört 30 meter tidigare. Tror mer på Brother än Önas iallafall

  Alex

  Förstår hur du tänker om man tittar på det loppet, men nya förutsättningar nästa helg. Men ett vinnarspel på Brother Bill, det är inte fel.

  Timo Nurmos sa att så som hästen känns, har han aldrig haft en bättre chans att vinna Elitloppet, ett lopp han suktar efter.

  Andreas Örtengren
 • Who's Who med kung Åke! Han fin slipar till det hela o krossar allt från dödens...

  CLAES ALMÉN

  Ja Åke kommer att vara laddad, var så säkra.

  Andreas Örtengren
 • Brother Bill blåser ner rubb å stubb som Coktail Jet back in the days.

  Andreas Bergman
Publisert:

LÄS VIDARE

Experten: ”Många som tackar för vinsten...”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar