Mejla

Michael Carlsson

”Spikar en fräckis – i jakten på 15 miljoner”

Carlsson: Alexander U.R. kliver ner i klass – står på tur för seger

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LENA EMMOTH, TR BILD
Michael Carlsson spikar fräckisen Alexander U.R..

Det är en ruggigt spelvärd omgång på Grand Slam 75 och vi spelar fräckt.

Jag spikar en härlig bedövare som står på tur för seger.

Alexander U.R. har stångats mot tuffa konkurrenter och kliver nu ner i klass.

Mantorptravet är värd för eftermiddagens miljonspel och bjuder på en öppen omgång av vinterklass utan klara favoriter. Barfotaförbudet har trätt i kraft och det gäller att kolla vilka som normalt tävlar med skor runt om och således har fördel gentemot de som ofta tävlar barfota och presterar bäst då.

Mycket talar för hög utdelning och det lär komma en och annan smällkaramell.

Om vi börjar baklänges så har jag en riktigt fräck vinnare att bjuda på i Grand Slam 75-avslutningen. Jag gillar Alexander U.R. skarpt och har följt hästen en längre tid och noterat att han ofta har mött tufft motstånd, bland annat i V75, men även tidigare har han tävlat mot årgångstoppen flera gånger.

Alexander U.R. har gått bra i sina nya regi hos Kai och Sandra Luomala i Eskilstuna. Han har fått tuffa lopp på slutet och efter skrällsegern för tre starter sedan var hästen tapper i V75 efter tredjespår och dödens näst senast. Även senast blev det en blytung inledning – så han har varit ursäktad men ändå gjort det bra.

Nu möter Alexander U.R. enklare motstånd än på länge och i den fina form han är i torde han ha bra chans.

Att han dessutom är streckad på endast sex procent är verkligen mumma och jag chansspikar i en öppen omgång.

Det finns ytterligare några härliga kantbollar och sköna skrällar i omgången som skjuter upp utdelningen i höjden. Men vi börjar från början och Grand Slam 75-inledningen kan mycket väl bjuda på en överraskning. Det är ett öppet stolopp och jag känner mig inte helt säker på de sex streck jag har råd med på systemet.

Det låter bra från Wim Paal på favoriten Vis dell’Olmo som har perfekta förutsättningar med innerspår och kort distans, startsnabb som hon är.

Har ett lopp i kroppen efter sjukdom och ska tävla i en jänkarvagn den här gången. Men eftersom det ändå är lite frågetecken för formen får hon sällskap av ett gäng.

Favoriten halsopererad

 GS75-2 låser jag på tre. Favoriten Pastor Power kommer från ett uppehåll och har blivit halsopererad. Lite svårbedömd såklart, även om Peter Untersteiner inte är känd för att fuska med träningen och meddelar att hästen är väl förberedd med två banjobb. Har tagit sin enda seger hittills i karriären just i Mantorp från ledningen.

Volt di Ruggero har tre lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och är snabb ut bakom bilen. Har gått i ledningen tre gånger och vunnit i två av dem.

Jag betalar även för Copimade som var ett stallskrik i V75 näst senast där han blev tvåa efter Rajah Silvio efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka till slut. Senast blev det startgalopp i spetsjakten men sköter sig hästen här har han absolut kapacitet för att vinna.

Betalar för en jättesusare

Big Marke skulle kunna vara en chansspik i den tredje avdelningen och är en motiverad favorit i ett ihåligt lopp. Han är startsnabb och har ett perfekt läge med innerspår bakom bilen. Senast fullföljde han starkt som trea efter en tuff öppning och mot bra hästar. Han har tagit båda sina segrar från spets och torde ha en bra chans att leda från start till mål.

Jag garderar dock med Veams Allegro som inte har fått till det på slutet efter sina tre raka segrar tidigare i höstas. Betalar även för jättesusaren Pecorino som satt fast med krafter kvar senast och som nu får Rikard N Skoglund i sulkyn. Skoglund har fått ett riktigt genombrott som kusk i år och kan slå till här.

Jag pratade med Ulf Stenströmer i veckan som meddelade att han har två riktigt bra vinstchanser på Grand Slam 75. En av dessa är Jula du Cash som är favorit i den fjärde avdelningen. Hästen är väldigt stark och vann överlägset näst senast. Men han går bäst i spets eller i dödens och tar inte i när han får springa i ryggar bakom hästar och senast blev det galopp.

Innerspår bakom bilen nu är ett frågetecken var han hamnar någonstans. Kommer han bara ut kan han krossa samtliga.

Uakari imponerade när han vann i debuten för Petter Karlsson senast och avgjorde enkelt efter att ha forcerats fram utvändigt om ledaren mitt i loppet. Har styrkan som sitt främsta vapen och felfri blir han inte att leka med. Jag betalar även för Dooley’s U.N.G. som vann hur enkelt som helst senast med gott om krafter kvar.

▪▪▪

 Efter att Masterglide blivit struken i GS75-5 kan vägen ligga öppen för startsnabba Dream Lane att leda runt om. Vann senast över kort distans men nu är det 500 meter längre och hon kan räkna med tuff massage av formtoppade Linus Wibb som tränare Stenströmer lovar ett offensivt upplägg med.

Det kan bädda för min jätterysare He’s A Diffacolt som satt fast med rubbet sparat näst senast och som gången efter aldrig kom till från ett dåligt läge men gick bra i skymundan. Pass upp i det här lilla fältet.

▪▪▪

Jag låser den sjätte avdelningen på två formstarka hästar. Global Viscount har övertygat och jagar sin femte raka seger. Tränare Stenströmer tror jättemycket på sin häst men jag måste bara ha med Chocolate Toll som var riktigt läcker vid en lätt seger från ledningen senast. Han är snabb ut och kan bli svårfångad i spets.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 1–3–2–9–8–10 (6–7)

GS75-2: 5–3–1 (6–2)

GS75-3: 1–9–10 (7–5)

GS75-4: 1–7–4 (6–13)

GS75-5: 7–6–1–8 (9–5)

GS75-6: 2–5 (8–6)

GS75-7: 5 Alexander U.R. (3–9)

1 296 rader/1 296 kronor


GS75 från Mantorp sänds i TV12 klockan 15.30.

avMichael Carlsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM