Johans drömvinst: 2,6 milj – på V75

TRAV

Han beskriver sig själv som ”travidiot”, äger fem hästar och ser 50 lopp om dagen.

På lördagen fick Johan Jonsson den fullträff på spelet han drömt om länge.

Tillsammans med en kamrat drog han in 2,6 miljoner kronor på V75.

Kanske såg ni honom skymta förbi i tv-sändningen under förra lördagens V75-omgång på Bergsåker?

Johan Jonsson stormade ut i vinnarcirkeln och björnkramade en lerig Erik Adielsson sedan hans nyinköpta Bearhawaii vunnit ett treåringslopp med 100 000 kronor i förstapris.

En vecka senare fick han segervråla igen, denna gång i tv-soffan hemma i Nacka.

– Det har varit en helt magisk vecka, jag vet inte om man får uppleva något liknande i livet, säger en omtumlad vinnare på lördagskvällen.

– Man är väl lite chockad. Jag vet inte hur man ska förklara det. Det är en konstig känsla, man är både tom och väldigt glad. Det känns som att man gått en boxningsmatch.

– Normalt åker jag land och rike runt om alla travbanor, men i dag bestämde vi oss för att stanna hemma och se loppen.

Systemet komponerades med reduceringsverktyget Jokersystemet, kostade totalt 9 000 kronor och var inlämnat på Spelbutiken Curres i Sollentuna.

– Jag spelar normalt via atg.se, men när vi gör lite större system vill jag gynna ombuden. Speciellt på Curres där jag är god vän med ägarna.

Lämnade tv:n och svor

Spiken var satt på Uroy i V75-3, men det dröjde innan hoppet tändes om att vinna stora pengar.

– Det började dåligt eftersom jag hade Ruth Reerstrup som C-häst i första avdelningen, då såg det inget vidare ut.

Men ”rätt” hästar vann och inför sista avdelningen satt Jonsson kvar med singelstreck på Örbäckens Cruella och Claes Svensson - som gled till ledningen, men sedan åkte på en rejäl tryckare från favoriten Burning Line Gral.

– Då var jag upprörd. Jag lämnade tv:n och svor, sa att det var kört. Jag har varit så nära att vinna stort så många gånger, senast förrförra onsdagen på V86 då värdet var en halv miljon när vi sprack i sista avdelningen, och trodde att det skulle bli samma sak igen.

Men den här gången hade Johan Jonsson marginalerna med sig. Örbäckens Cruella vägrade envist att släppa någon förbi sig över upploppet.

– Det var enormt. Vilken löpskalle hon visar. Jag tyckte att hon såg helt slagen ut 100 kvar.

– Jag ringde faktiskt upp Claes Svensson efter loppet och lovade att han ska få en riktigt fin present.

Köper nya hästar

En present kan även en tålmodig sambo vänta sig.

– Jag lägger otroligt mycket tid på travet, det är det roligaste jag vet. Det gör att man försakar sin sambo, men i dag sa hon efter vinsten att jag kan fortsätta kolla på trav.

– Nu blir det en resa och hon får välja mål, jag tror att det lutar på Hawaii, säger Johan Jonsson som också planerar att utöka sitt hästägande.

– Förutom Bearhawaii som jag äger själv så deläger jag fyra hästar till, bland annat Sandman Sand. Vi har ett par intressanta vi tittat på och nu öppnas lite mer möjligheter. Ska man ha unghästar så finns det ingen bättre än Svante Båth, han och Lars I Nilsson är mina favorittränare.

224 travmiljonärer under 2013

Men först vankas rejält segerfirande. Lördagskvällen tillbringades med familjen, i början på nästa år ska man däremot sätta sprutt på de första kronorna.

– Min vän som var med på systemet kommer hem från Thailand 2 januari och då har vi lovat alla tappra travspelare vi hänger med på Solvalla en riktig fest där vi står för champagne och trerättersmeny. Det är de värda, säger Johan Jonsson.

Totalt utföll 27 vinster värda mellan 1,2 och 5,7 miljoner kronor på V75 på lördagen.

Den totala siffran för miljonvinnare på trav och galopp för spelare i Sverige under 2013 ligger inför söndagen på 224, varav 181 varit på V75.

Robin Johansson/Kanal75