Talangen lekte hem 175 000 kronor

TRAV

Segertid 1.14,9.

Tvåårige Abaz America imponerade när han lekte hem 175 000 kronor på Jägersro.

Foto: Abaz America och Christoffer Eriksson.

Ett Breeders' Crown-lopp för tvååriga hästar med 175 000 kronor till vinnaren var tisdagskvällens höjdpunkt på Jägersro.

Loppet fick en dramatisk inledning där de två mest betrodda, obesegrade duon Orkan Tilly och Beppe Am, båda gjorde bort sig med tidiga galopper. Istället var det Abaz America som kördes offensivt till ledningen efter drygt 500 meter och resten av loppet blev en uppvisning av hingsten som tränas av Lutfi Kolgjini. I sulkyn satt Christoffer Eriksson som tog andra raka med talangen.

– Det var trånga situationer i början och det var bra gjort att hålla sig i trav av min häst. Det var en förnuftig insats. Sen var det bara att köra och det kändes bra hela vägen. Han är stark och rejäl och "Luddes" hästar brukar gå till mål, sa Christoffer Eriksson.

Segertiden på Abaz America blev 1.14,9 över distansen 1 640 meter, autostart.

– Han blev lite ensam till slut. Det känns som en väldigt bra häst, och han hade kunnat gå ytterligare någon tiondel till kanske, fortsatte segerkusken.

Lärlingsklockan till italienare

På Jägersro gjorde även årets mest lyckosamma lärlingar upp om en klocka. Årets klocka gick till italienaren Bernardo Grasso som arbetar hos Jägersrotränaren Joakim Lövgren.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75