”V75-seger vore en perfekt uppladdning”

Foto: AP
TRAV

Lördag kväll är det hemmamatch mot Luleå.

Hockeyspelaren Magnus Johansson laddar upp med trav från Mantorp.

I jackpotomgången startar hans häst Estrella Dorada.

– Hon kan lika gärna vinna som att komma sist. Det är mitt skrällbud i omgången, säger Magnus Johansson till Trav365.

Travfrälsta ishockeyspelare finns det gott om. Magnus Johansson i Linköping är inget undantag. Landslagsspelaren har trav som sitt stora intresse och äger flera hästar. Han var tidigare delägare i stjärnhästen Quarcio du Chene som har tjänat fem miljoner kronor. Bland övriga delägare var hockeyprofilerna Kristian Huselius, Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson. Men för en tid sedan blev delägarna utköpta av tränaren Björn Goop. Anledningen var att de inte var nöjda med resultaten det senaste halvåret.

– Det fanns lite olika anledningar till att det blev som det blev. Men vi är inte ovänner på något sätt och det kan mycket väl bli att vi köper en ny häst tillsammans. Just nu är det inte aktuellt och vi får se vad som händer, säger Magnus Johansson.

Linköpingsspelaren har dock redan två hästar att hoppas på. En av dem är Estrella Dorada som startar i V75-5. Det fyraåriga stoet har visat bra form på slutet med två raka andraplatser. Hon körs av Per Lennartsson och tillhör outsiderskaran i loppet.

– Jag såg hästen när hon bara var några dagar gammal och köpte in mig i henne som fölunge. Det har varit kul att följa henne hela vägen. Att hon nu är med i V75 är fantastiskt kul, säger Magnus Johansson.

Är du på plats Mantorp och tittar på loppet?

– Nej, eftersom vi spelar match på kvällen så stannar jag hemma och tar det lugnt. Men jag kommer att se loppet direkt via ATG-Live på datorn. Det blir jättespännande och jag blir alltid väldigt nervös när mina hästar startar.

Vad tror du om hennes chanser?

– Det är ett öppet stolopp och hon har fin form. Hon kan lika gärna vinna som att komma sist. Man ska tänka på att hon möter bättre hästar än tidigare men hon har ett bra spår och är inte borta. En seger skulle förstås vara en perfekt uppladdning inför kvällens match.

Hur mycket följer du travet annars under året?

– Vintertid blir det mest framför datorn och tv:n eftersom hockeyn tar mycket tid. Men på somrarna går jag en hel del på trav. Framförallt på hemmabanan Mantorp. Det är kul och avkopplande att titta på hästar och spela lite.

Har det blivit några storvinster?

– Nej, inga storvinster att skryta med. Vi spelar V75 några stycken i laget varje vecka och för ett tag sedan vann vi 22 000 kronor.

Har du några jackpottdrag att bjuda på inför lördagens V75:a?

– Jag tycker att min egen Estrella Dorada är ett skrällbud. Sedan tror jag att Björn Goop vinner med Leonas Yannic som var bra i comebacken och nu har ett lopp i kroppen. Jag spikar även Elfsborg Palema som har bra form, säger Magnus Johansson till Trav365.