Bootsman: Det är obegripligt för mig

TRAV

Kusken tror på segerchans – men uppfödaren ligger mycket lågt.

På lördag gör Timo Nurmos stjärna Yield Boko comeback mot Sverigeeliten efter lång vila.

– Jag kan inte tänka mig att hästen är på topp, det är för mig obegripligt, säger John Bootsman.

Timo Nurmos sexårige segermaskin Yield Boko gör på lördag årsdebut efter lång vinterträning. Senaste starten hästen gjorde var på Jägersro i oktober då hästen vann V75 International med 500 000 kronor i förstapris.

Yield Boko, som vunnit 20 av 30 lopp, startar på lördag i V75-3 som är den sista chansen att kvala in till Olympiatravet. 12 svenska stjärnhästar slåss om den sista platsen till finalen som går på Åbytravet den 16: april. Uppfödare till Yield Boko är John Bootsman som inte tror på segerchans för topphästen.

– Hästen är bra men det är orealistiskt att begära att han är på topp direkt, det går inte. Han är igång med två veckor på Solvalla med snabbkörning men han behöver tre lopp i kroppen. Han behöver tid, så är det, säger Bootsman.

”Är inte färdig”

Björn Goop däremot tror är mer optimistisk och skriver i sin krönika i Sportbladet att han tror på segerchans – något Bootsman inte förstår.

– Jag kan inte tänka mig att hästen är på topp på en gång, det är för mig obegripligt. Om vi tar Wellino Boko som vi försökte starta i januari men det var för hård bana och det blev debut i mars, då pratar vi om en häst som är extremt bra jobbad innan. Yield Boko är inte färdig tror jag.

Det ryktas om att hästen gått något fantastiskt jobb inne på Solvalla, vad vet du om det?

– Det vet jag ingenting om. Jag har inte varit på Solvalla. Jag hörde att han hade gått snabbjobb med Yanantin Boko och rapporten jag fick var att det var bra.

Bjuder på en spik

John Bootsman är en av landets största uppfödare men även en mycket skicklig spelare. Nu bjuder han Trav365:s läsare på en spik som han dessutom själv äger.

– Belgrado (V75-4) tror jag ska ha bra chans. Den äger vi själva och den stora målsättningen är fyraåringsslopp i år och ska han ha chans där måste han göra bra ifrån sig på lördag. Han har haft två väldigt, väldigt lätta lopp i år så det är lite upp till bevis nu så vi får se vad han står. Vi har gett hästen all tid i världen och det är en lång väg till Raja Mirchi och sådana hästar, men kanske för kapaciteten finns, säger John Bootsman.