Proffstränarens varning – till V86-spelarna

Magnus Jakobsson: ”Vet inte vart jag har honom”

avChristoffer Wickman

Foto: LARS JAKOBSSON/MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Magnus Jakobsson och 9 Global Unprotected (V86–8).

Superjackpott på V86.

Då vill Magnus Jakobsson varna spelarna.

– Jag tycker absolut att Global Unprotected ska garderas, säger han.

Färjestadtränaren Magnus Jakobssons fyraåring Global Unprotected har inlett karriären lovande med sju segrar på elva starter.

Hingsten har varit hårt spelad varje gång vid sina elva starter så här långt, och i de sex senaste starterna har han varit spelad till under 20 för tio.

Under V86 på onsdag så blir Global Unprotected hårt betrodd igen och han tillhör de absolut största favoriterna i V86-jackpotten, och då vill tränaren Magnus Jakobsson varna V86-spelarna.

”Begär inte att han ska vinna”

Global Unprotected återkommer efter paus då han inte startat sedan slutet på juni.

– Jag tycker absolut att han ska garderas som storfavorit, han är inte i den form som han hade i våras och jag begär absolut inte att han ska vinna, säger Magnus Jakobsson.

Hur är status med din häst för dagen?

– Han ser fin ut i jobb, men han är inte jättevässad på något vis. Han är pigg och fin och känns löpsugen, men han har som snabbast inför det här jobbat 1.19 full väg och även om han kändes bra på det så är han som sagt inte vässad.

Varför har det blivit ett uppehåll?

– Han var lite öm i sina knän så vi behandlade honom och sedan fick han fritt hela juli där han bara fick ta igen sig.

”Vill vara rädd om honom”

Hur ser du på loppet?

– Jag vet inte riktigt vart jag har honom formmässigt och min tanke är att köra ett avvaktande lopp och köra till slut, så får vi se. Jag kommer i varje fall inte att vara allt för offensiv.

Magnus Jakobsson hymlar dock inte med att det här är en häst som han har förhoppningar på framöver.

– Det är en bra häst och jag tror det finns mycket utveckling i honom, men också därför vill jag vara rädd om honom och inte kräma ut allt som finns direkt.

Några ändringar?

– Han kommer tävla barfota bak om banan är fin, är banan hård så blir det skor runt om. I övrigt tävlar han som vanligt, säger Magnus Jakobsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav