Trav

Scarlets Aino jagar revansch i Italien

Av: 

Kanal75

Scarlets Aino och Hans-Owe Sundberg.
Scarlets Aino och Hans-Owe Sundberg.

TRAV

Gran Premio Citta di Montecatini med en total prissumma av 160.160 euro, körs med försök och final på fredag i italienska Montecatini. En av fyra svenska deltagare är Scarlets Aino som är ute efter revanch:

– Vi blev tvåa i försöket här ifjol men kom bort i finalen, säger kusken och tränaren Hans-Owe Sundberg.

Gift Kronos, Sundance Clover och Gold Strike är de övriga svensktränade ekipagen som deltar i det italienska storloppet som körs i Montecatini, norr om Rom.

Konflikt i Italien

En pågående konflikt mellan det italienska travförbundet och de aktiva har gjort att tränare och kuskar i Italien gått ut och varslat om strejk under veckan. Detta har dock inte stört de svenska tränarnas förberedelser.

– Vi har fått löfte från italienskt håll om att loppet kommer att köras som planerat, säger Hans-Owe Sundberg som just landat på italiensk mark.

Scarlets Aino gillar banan

Solvalla-tränaren har rutin från detta lopp från förra året och menar att hans häst Scarlets Aino fungerar mycket bra med de förutsättningar som råder under fredagen.

– Min häst gick ner redan i måndags och allt ser bra på förhand. Vi var här ifjol och Scarlets Aino verkar trivas på den här 800-metersbanan. Det är bara sex hästar i bredd bakom bilen, så det var tur att vi fick ett framspår i alla fall. Hästarna från bakspår brukar ha svårt att komma till i loppen. Jag har en riktig kämpe och jag tror att vi kan vara med och kriga om en de främsta placeringarna i finalen, menar Hans-Owe Sundberg.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!