”Det är sådant här som man drömmer om”

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Emilia Leo och Oskar Kylin Blom

Oskar Kylin Blom tog hem High Coast Midnght Race på Dannero – då bjöd han på en hejdundrande segergest.

Han och sambon Emilia Leo kör verkligen i flytet för dagen och har tillsammans kört in 1,3 miljoner kronor senaste månaden.

– Vi sporrar varandra, säger Oskar Kylin Blom.

Det var i torsdags på Dannero som 26-årige proffstränaren Oskar Kylin Blom tog hem High Coast Midnight Race tillsammans med Antonio Tabac, en häst som Oskar både tränar, kör och äger.

Segern betydde mycket för Oskar, något som segergesten kort före mål vittnade om, då Oskar kastade körspöet all världens väg.

Förstapriset i loppet var 200 000 kronor, och Gävletränaren kör verkligen i flytet för dagen, något som även 26-åriga sambon Emilia Leo gör.

Emilia Leo tog en V75-dubbel på Östersund i början av juni och duon har tillsammans kört in 1,3 miljoner kronor – den senaste månaden.

”Jäklar så han gick”

Antonio Tabac kom till Oskar Kylin Blom från Stig H Johansson i maj och har gjort tre starter för honom, det har nu slutat med två segrar och en andraplats.

– Han har gått väldigt bra hos mig, Stig sa när han kom att hästen var i bra ordning och jag har bara gjort några saker med honom som jag tror på, och det har verkligen slagit väl ut.

I försöket till High Coast Midnight Race på Dannero slutade Antonio Tabac tvåa, i finalen gjorde Kylin Blom ett par ändringar på sin häst – som bar frukt.

– Jag slängde på ett helstängt huvudlag och jänkarvagn, det var första gången hästen tävlade så i sin karriär. Jag tyckte det var värt att chansa, och jäklar så han gick, myser Oskar Kylin Blom.

”Vi gläds med varandra”

När Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac kopplat segergrepp på upploppet så bjöd Oskar på en hejdundrande segergest, och körspöet kastades all världens väg.

– Det är sådant här man drömmer om. Känslomässigt finns det nog segrar som varit lika bra, men penningmässigt så var det här den största, och det slår så klart lite extra att jag både tränar, kör och äger hästen. Jag blev jätteglad.

Det går väldigt bra för dig och din sambo Emilia Leo för dagen, 1,3 miljoner kronor har ni kört in tillsammans den senaste månaden?

– Ja, det är helt fantastiskt hur bra det går för dagen, det är nästan obeskrivligt. Allting går så mycket lättare när det går bra, och vi sporrar varandra. Vi gläds med varandras framgångar och det är väldigt lätta ben hemma hos oss för dagen.

Foto: ATG Play
Oskar Kylin Blom bjuder på segergest
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav