Chocken: Här förlorar Nuncio

TRAV

Jättefavoriten förlorade – ny fransk succé i Elitloppet

1 av 2 | Foto: Gustav Mårtensson

Här chockas travpubliken på Solvalla:

Superfavoriten Nuncio förlorar sitt Elitloppsförsök till Jos Verbeeck och Un Mec d'Heripre.

– Jag har lärt mig taktiken av Stig H, säger Verbeeck.

Andra Elitloppsförsöket blev dramatiskt. Jättefavoriten Nuncio drabbades av problem under loppet då han hamnade i tredje utvändigt med en häst utanpå som stängde in honom. 600 meter från mål fick Örjan Kihlström fritt fram och trots att Nuncio gick bra fram till andraplatsen var favoritförlusten ett faktum.

I stället var det franske hästen Un Mec d’Heripre som imponerade enormt. Hästen gick i dödens nästan hela loppet och svarade ut B.B.S Sugarlight i tredjespår och hade ändå mod och styrka att vinna försöket och imponerade enormt.

”Det är hemligt”

Un Mec d’Heripre kördes av Jos Verbeeck, kusken som både hånades och hyllades i går efter fiasko i Sweden Cup och succéseger i Harper Hanovers.

– Han är fransk och väldigt stark och vi kan gå utanför. Jag har sett Stig H köra på det sättet här och det är inga problem om man har en bra häst. Han var otroligt bra. Det är en av de fem bästa jag har kört. Jag vet inget om finalen, det är hemligt, jag måste prata med tränaren, säger Jos Verbeeck.

Haft problem

Tränaren Fabrice Souloy var mycket nöjd med sin häst efter försöket och tror på seger i finalen.

– En av de bästa hästar jag har tränat, han har haft en del skadeproblem och har inte riktigt fått visa hur bra han är. Men i dag hoppas jag att han ska få visa hur bra han är.

Segertiden blev 1.09,3 och med till final bakom Un Mec d’Heripre och Nuncio gick Royal Fighter och Billie de Montfort.

– Jag är nöjd med att vi i alla fall var tvåa och får ett hyfsat spår i finalen. Vi rycker skorna till finalen då det är ett nytt lopp, säger en något dämpad Stefan ”Tarzan” Melander.

Maths Nilsson