– Jag får titta på loppen på hotellet

TRAV

Nyckeltränaren på V86 i alperna och åker skidor

1 av 3 | Foto: Topptränaren Peter Untersteiner är nyckeltränare på V86, men han är själv inte på plats då han befinner sig på skidsemester i Italien

Peter Untersteiner är nyckeltränare på V86 under onsdagen.

Då befinner han sig i Italien och åker skidor.

– Jag får titta på loppen på hotellet, säger han till Trav365.

Förra onsdagen stod skrällarna som spön i backen på V86-spelet.

Endast ett system av totalt 570 000 inlämnade överlevde alla åtta loppen och belönades med drygt fem miljoner kronor.

Blir det lika hög utdelning den här veckan?

En av nyckeltränarna i omgången är Halmstads Peter Untersteiner.

Untersteiner har förutom omgångens största favorit 3 Elvira Diablo (V86-8) även betrodde 10 Trust Launcher (V86-4) till start.

Men själv passar han på att koppla av med skidåkning i Italien.

”Har folk som jag litar på”

– Jag är i alperna och åker skidor och försöker koppla av. Jag kan faktiskt släppa travet rätt bra när jag väl åker iväg, jag har folk som jag litar på, säger Peter Untersteiner till Trav365.

Hur ska du se loppen?

– Vi har koppling på hotellet, men jag får se om det är läge eller om jag bara ska se resultaten, troligtvis kan jag inte hålla mig från att se loppen live, skrattar Peter.

”Hon ska räknas tidigt”

Elvira Diablo spelas till V86-omgångens största favorit i V86-avslutningen. Det sexåriga stoet kommer med tre raka segrar.

– Hon har toppform för dagen. Det har varit mycket krångel med henne tidigare men hon har fungerat väldigt fint på slutet. Vi har ändrat både träning och utrustning på henne och jag hoppas vi träffat rätt nu.

Vad tror du om uppgiften för hennes del?

– Jag har ingen jättekoll på motståndet men jag vet att hon har bra utgångsläge och med det och de senaste insatserna i baktanken så borde hon räknas tidigt.

Vad säger du om Trust Launcher?

– Allting ser bra ut med honom och form, det har han ju. Men, han är bäst när han har tätkänning i loppen tycker jag så det blir jobbigt med bakspår över kort distans. Vi kommer plocka skorna på honom runt om bara banan tillåter, och vi får hoppas på tempo, säger Peter Untersteiner.

Bägge Peter Untersteiners hästar på V86-spelet körs av Erik Adielsson   

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Spel