”Stjärnan besegrar alla i sin gulddebut”

Publicerad 2016-09-02

Döpt efter den kriminelle advokaten Saul Goodman i Breaking bad? Säg det – särskilt lika är de inte. Hästen Saul kan ändå vara min välgörare på lördag.

You’d better play Saul.

Får se nu, Jägersro är väl den där banan som är rena mardrömmen för hästar som sitter långt bak när spurten dras upp. Vet inte vad det beror på men även köhästen som travar 1.10,7 sista rundan kan vara 50 meter efter i mål. Akterseglad trots fantasitider på stoppuret.

Sa jag att vi är där hela helgen? Banan där höga nummer är underrepresenterade.

 V75-1: Ögonen föll på Dens Bea, hur bra var inte hon näst senast? Glöm senast, då fick hon springa allt vad hon orkade tills hon blev trött (400 kvar). Problemet är i stället av geografisk natur. Vi är alltså i Skåne, på Jägersro. Äsch, jag som hade något på gång.

Ojsan, är det 1 640 meter också. Då går det ju inte spika, inte ens ranka etta. Men vi tar i alla fall med Dens Bea.

Har Kontio på väggen

  V75-2: Tiger Woodland är draget. Hans form är fortsatt mycket bra och den dryga distansen tar bort lite av eländet med att starta från tillägg den här helgen. Kim Eriksson är heller ingen ”Örjan-wannabe”, snarare hade han Jorma Kontio på väggen i pojkrummet. Offensivt upplägg att vänta, eller i alla fall inte ryggar i det längsta.

Storskrällen är tveklöst Forecast, titta på hur han såg ut över mål senast. Eller hur? Hyran betalar vi en annan gång och nudlar funkar några veckor.

  V75-3: Gulddebut för en av Sveriges bästa hästar. Nadal Broline behöver inte vara det minsta rädd. Låt dem rusa i början, Västerbo Highflyer, Je t’Aime Express, Quick Fix, Shadow Woodland och de andra, likt tjurar med ögonvitorna uppe i skallen. Nadal väntar tills de är klara och rundar till vinst när det vadas

i mjölksyra. Lätt vunnet.

 V75-4: Tudor Kronos är häftig. Snacka om att lufsa på. Han kan mycket väl ta sjunde raka. Ni som spikar är inte dumma – det här kan vara en gulddivisionare i vardande – men tillägg är besvärligt och To Be or Not to Be kan smita undan och så är Sevilla riktigt bra och kan också, fräckt nog, ta rygg på Tudor. 

  V75-5: Kan det vara en åttondel elefant och en 16-del björn i fyraårige Saul? Kanske inte men jag har en livlig fantasi och om deltagarna i loppet fick tävla i marklyft vore Saul överlägsen.

Björn Goops häst är stor som ett hus, stark och pampig och dessutom på väg att bli mycket bra.

Min teori är att han vinner från dödens eller spets. Blir det dödens kommer ledaren i alla fall inte vinna.

Såg oförskämt bra ut

  V75-6: Det låter som om Heartbreaker V.S. är totalt klar. Stallrapporten är i alla fall hysteriskt positiv och hästen kan kuta. Goops stall har dessutom börjat mullra igång efter en tveksam sommar. En eller många är rådet.

  V75-7: Scellino Luis satt fast med massor sparat i Jubileums­pokalen senast, bakom Nuncio och gänget. Med fritt hade Nuncio fått ta i lite, så kändes det. Nu ser det oförskämt bra ut.
Helgens tips

1. 4 Nadal Broline (Jägersro, V75-3)

En av Sveriges tio bästa hästar. Mosar allt.

2. 6 Saul (Jägersro, V75-5)

Stor, stark, kraftfull – och bra nog att vinna.

3. 12 Dens Bea (Jägersro, V75-1)

Våldsamt bra näst senast. Kanske trots spåret?
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: Alla elva hästar (res 1–5)

V75-2: 12–13–7–2–10–11 (res 4–1)

V75-3: 4 Nadal Broline (res 1–7)

V75-4: 11–1–10 (res 2–14)

V75-5: 6 Saul (res 5–7)

V75-6: 4–9–7–2–11–1–3–6 (res 8–12)

V75-7: 4 Scellino Luis (res 9–6)

1 584 rader/792 kronor

Följ ämnen i artikeln