Pinkman på väg mot Elitloppet

TRAV

Sista-minuten-stjärna mot storloppet på Solvalla

Foto: Jimmy Takter.

Amerikanske superstjärnan Pinkman är på väg mot Elitloppet.

Det kan Trav365 i dag berätta.

– Jag har det absolut på radarn, säger hästens tränare Jimmy Takter till Trav365.

Ingen Bold Eagle och ingen Delicious.

Men Elitloppet kan få en oväntad superstjärna – från USA.

Fjolårets Hambletonian-vinnare, fyraårige Pinkman, är på väg mot storloppet på Solvalla.

Hästens tränare, Jimmy Takter, berättar för Trav365 att lördagens start i USA blir avgörande om Pinkman finns med på det plan som lämnar USA med destination Sverige 24 maj.

”Då tar vi beslut”

– Han gjorde årsdebut i lördags och han är lite bekväm av sig hästen och han behöver få starta lite tajtare, och Elitloppet kanske kommer lite tidigt, men han ska starta igen på lördag och sedan tar vi beslut om det blir Elitloppet eller inte, berättar Jimmy Takter för Trav365 och fortsätter:

– Hästen måste givetvis vara på topp för att vi ska åka till Solvalla så klart, men jag tycker det är intressant och jag ska föra en dialog med Markus Myron.

Men det finns alltså på kartan att ni kommer till Solvalla?

– Ja, absolut. Jag tycker att de har fått så dålig support och respons, men vi har haft otur med vädret här. De senaste 45 dagarna har det regnat 40 av dessa dagar, och det är kallt och jävligt. Normalt är det 28 grader varmt här, i morse var det fan nästan minusgrader. Det gör det svårt att få hästarna i superform för det varit så dåligt väder.

”Han står sig bra”

För att förstå dig rätt Jimmy, känns Pinkman bra i sitt lopp på lördag så kommer ni till Solvalla?

– Jag kan säga så här att jag har det på radarn, men i dagens läge är det 50/50, längre än så vill jag inte sträcka mig. Det är lördagens start som blir avgörande.

Om ni kommer, hur står sig Pinkman då tror du?

– Det är klart jag tror att han är rätt så bra, och att han står sig bra, det tror jag. Pinkman är en hårding. Nuncio och Resolve är bra hästar, det var också någon bra från Frankrike med och Pinkman är bara fyra år, men vi får se, jag tror han står sig väl.

Hela trav-Sverige hoppas att ni kommer.

– Det förstår jag, säger Jimmy Takter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav