Almenäs: ”Känns extremt konstigt”

avMadeleine Brohlin

TRAV

Första gången på flera år som Almenäs inte leder Elitloppssändningen – följer tävlingarna från Berlin

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Jessica Almenäs brukar vara programledare för Elitloppssändningarna i TV4. I år kommer hon se Elitloppet på ATG Live då hon befinner sig i Berlin.

De senaste 14 åren har Jessica Almenäs guidat tv-tittarna genom Elitloppssändningen i TV4.

Nu när hon har lämnat trav-tv är det första gången på flera år som hon är ledig under storloppshelgen.

– Jag kommer, tro det eller ej, att bli tvungen att följa Elitloppet på ATG live eftersom jag är i Berlin på söndag, berättar hon för Trav365.

I mars i år gick den uppskattade tv-profilen Jessica Almenäs ut och berättade att hon bestämt sig för att sluta jobba med trav-tv.

I helgen när travets stora fest kommer avgöras på Solvalla med storloppet Elitloppet kommer tittarna för första gången på flera år inte få se Jessica Almenäs i rutan.

För Almenäs innebär det att hon för en gångs skull är ledig, men tyvärr kommer hon inte kunna följa loppet på plats Solvalla.

– Jag kommer, tro det eller ej, att bli tvungen att följa Elitloppet på ATG live eftersom jag är i Berlin på söndag. Det känns faktiskt extremt konstigt att inte vara på plats, får hoppas att jag överlever. Jag ska dock till Solvalla på lördagen, berättar hon.

Hur känns det att du inte kommer jobba med Elitloppssändningen i år?

– Det känns givetvis både konstigt och tråkigt att inte jobba med Elitloppssändningen. Jag har ju lett den de senaste 14 åren och det är bland de roligaste sändningarna jag har gjort. Har älskat att vara så nära allt som händer den dagen, att få all information först av alla och förmedla den till tittarna.

”Övervägde att gå hem”

Genom åren har hon fått uppleva både fantastiska minnen och mindre bra ögonblick från sina sändningar från Elitloppet.

– Min absolut värsta Elitloppssändning var 2013 när Nahar vann och vi höll på att frysa ihjäl i regnet och blåsten. Både jag och Micke Nybrink övervägde att gå hem. Vi hade skorna fulla av vatten och frös så mycket att vi knappt kunde prata.

– Mitt bästa minne är min andra Elitloppssändning 2003 när From Above vann, mest för att min älsklingshäst Scarlet Knight var så heroisk. Men de flesta Elitloppen har varit otroligt kul att jobba med. Det är en sändning som kräver mycket av en som programledare och jag älskar att utmana mig själv på det sättet.

Hur känns det nu när det gått ett tag sedan du slutade med trav-tv? Saknar du det?

– Jag saknar givetvis trav-tv jättemycket och allra mest saknar jag mina kollegor. Vi har haft mycket kul genom åren. Dock har det varit skönt att ha bara en sak (Let´s Dance) att fokusera på under våren, med tanke på att jag har varit sjuk, säger hon.

Till sist, vem tror du vinner Elitloppet?

– Årets upplaga av Elitloppet är riktigt vass! Kan knappt vänta på att få se Nuncio mot det här motståndet. När jag såg att Örjan skulle köra blev jag också ännu mer säker på att Nuncio tar hem det i år. Ingen är så skicklig som Örjan på att köra det perfekta loppet när det gäller som mest.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

TV4

Trav