Experten: ”Klart man går igång...”

Foto: Micke Nybrink.
TRAV

48 miljoner kronor till en ensam vinnare, topplopp, jakt på en Elitloppsbiljett och i vanlig ordning dubbla open stretch.

V75 på Åby på lördag blir en riktig höjdare.

– Det är klart man går igång på en sådan omgång, säger tv-experten Micke Nybrink.

Efter helgens favoritparader på V75, först i Örebro och sedan i Finland, är det dubbeljackpott på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg på lördag.

Spelbolaget ATG beräknar att en ensam vinnare kammar hem 48 miljoner kronor.

Lägg därtill Drottning Silvias Pokal, Konung Gustaf V:s Pokal och att vinnaren i Gulddivisionen får en rosa biljett, som innebär en inbjudan till Elitloppet.

Dessutom dubbla open stretch, de två extra innerspåren på upploppet, som ger en helt annan dimension till loppen, enligt många travälskare.

Det är nog inte bara tv-experten Micke Nybrink, som kommer arbeta med lördagens V75-omgång i TV4-studion, som går igång på omgången.

”Jag tror mycket på honom”

– Det är klart man går igång på en sådan här omgång, säger Micke Nybrink till Trav365 och fortsätter:

– Jag gillar Åby numera, det är bra, det är svårare och det händer betydligt mer i loppen. Tidigare var jag faktiskt lite kluven till Åby och deras dubbla oppen stretch, men som det såg ut i Örebro i lördags så är det här roligare. Det kanske inte behöver bli sex spetsvinnare på lördag, det var ju helt omöjligt att slå ledaren i lördags och det brukar det verkligen inte vara på Åby.

Har du redan nu en vinnare att bjuda på?

– Jag gillar den här 9 Erik (V75-4), jag vet inte exakt hur bra den är men det man sett i starterna på slutet och även i tidigare regin så verkar han bra. Den här har jag fastnat för, och som han såg ut senast när han vann, totalt oberörd och bara gled ifrån och det såg ut som en mycket bra häst. Vi får se på lördag om han är det eller inte, men spontant så tror jag mycket på honom, säger Micke Nybrink.   

ARTIKELN HANDLAR OM

V75