Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på BERGSÅKER och SOLVALLA.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Ett tämligen typiskt Bergsåkerslopp. Inte mer än så.

Tipsettan

Hall of Fashion känns som en svag tipsetta men Adielsson/Båth talar för att han kan få en del gratis.

Motbuden

Vi tar åtta på stora, vill man gå kort kan man testa med tre.

Skrällbudet

Global Obama?

Spetsbudet

Jeppe Yamoz?

! Statistik­vinnaren

Laraki Brodde.

✓ V86-2

Loppet

Intressanta fyraåringar. Men varför är det alltid så få hästar med i de här loppen?

Tipsettan

R.G.’s Thunderbolt var uppskruten av många i fjol och visst var han bra med tio placeringar bland de tre på tolv starter. Vi tycker ändå att han har en del att bevisa innan vi placerar honom som en av de bästa i kullen.

Möjligen har en vinters träning fört honom framåt men med tanke på frånvaron av lopp och det faktum att vi inte varit lika imponerade av honom som många andra tycks vara, så umgås vi inte med några som helst planer på att singelstrecka honom.

Motbuden

Fighting Bax har i sina två senaste starter mött hästar som på papperet är både två och tre klasser sämre än vad hästarna han nu möter är. Intrycket har varit så bra att vi tror att han kan hävda sig väl även mot de här hästarna, trots att han har det sämsta spåret. In Vain Sund, Fighting Bax stallkamrat, tjänade 400 000 kronor i fjol men känslan är att han hade kunnat tjäna mycket mer om han fått till det fullt ut – här finns det nämligen potential. Perfekt läge i årsdebuten, men han är svårbedömd. Att tränaren själv sätter sig i vagnen kan vara en signal om att det kanske är ett lite snällare upplägg som gäller. Det är bara en teori vi har, men utifrån den rankar vi ner honom en aning. Eftersom vi garderar loppet är dock In Vain Sund given på kupongen.

Skrällbudet

Mythology Bluechip gör Sverigedebut. Han har varit hos Roger Walmann sedan mitten på december och är säkert väl förberedd. Men hur han står sig i svensk konkurrens, och hur mycket krut man bränner i första starten här – det kan vi inte avgöra.

Spetsbuden

Nummer 2, 3 och 4 slåss om spetspositionen.

! Statistik­vinnaren

Fighting Bax.

✓ V86-3

Loppet

Det finns en risk att de som har sömnproblem kan få hjälp på traven om de tittar på det här loppet.

Tipsettan

Väldigt mycket talar för Quid Pro Quo. Främst för att han har så bra chans att tidigt nå ledningen, när han väl nått dit kommer han att få bestämma. Sedan bör det bli som i årsdebuten då han gick undan knappt i en 10-avslutning. Utan att direkt imponera, men det var ju första starten efter vila. Han är säkert vassare nu men om han når ledningen är det inte troligt att han behöver vara det.

Motbuden

Vi spikar Quid Pro Quo men kan ändå inte låta bli att tycka att det vore kul om någon tävlade mot honom. Sandrngham Hanover är snabb nog att kunna svara ut Quid Pro Quo. Han ser fin ut och trivs i ledningen, men förmodligen så släpper han till Quid Pro Quo. Blended Scotch är mycket snabb på en kortspeed och ser gärna att det blir lite tryck på loppet.

Skrällbudet

Usain Swing, som gått så bra på V75 under lång tid.

Spetsbudet

Quid Pro Quo lär få överta ledningen utan strid.

! Statistik­vinnaren

Quid Pro Quo.

✓ V86-4

Loppet

Det kan vara så enkelt att det är spets och slut på vår tipsetta.

Tipsettan

Emmett Brown har inte startat så många gånger i voltstart men är nog ungefär motsvarande lika snabb som han är med autostart. Det innebär att han har bra chans att nå ledningen, den position som han vann årsdebuten från. Bra chans till repris men vi väljer att inte spika.

Motbuden

Emmett Brown stannade till lite sista biten senast. Panoramic är en stark spurtare och om vår tipsetta visar samma tendenser igen kan Panoramic – eller någon annan – knäppa Emmett Brown sista biten. Raffinos gör numera bra lopp varje gång. Tiger Woods As gör debut i ny regi. En mycket bra häst som ändå får lov att visa form i den här starten, så kanske vi betalar för honom nästa gång i stället.

Skrällbudet

Martiniwithmuscle har fin form och ett bra läge. Kan nog rensa rätt så bra om han drar längsta strået.

Spetsbudet

Klar fördel för Emmett Brown.

! Statistik­vinnaren

Raffinos.

✓ V86-5

Loppet

Många om budet men vi har god tro på vår tipsetta.

Tipsettan

Oleander Face kom som skjuten ur en kanon sista biten senast och förstärkte intrycket av den fina form som han haft en lång tid. Med tanke på att det finns ett antal startsnabba hästar med i loppet kan det gå undan från början och det gynnar i så fall den spurtstarke Oleander Face.

Motbuden

Sambucus P.R. har toppform och är V75-härdad. Hade han haft ett bättre spår hade vi inte spikat emot honom. Global Racecourse vann hälften av sina 14 starter i fjol och måste förstås räknas i årsdebuten.

Skrällbudet

Kanske Thriller Ted från ett bra spår?

Spetsbuden

Thriller Ted, Triomphe d’Inverne och Focus Håleryd är alla snabba ut. Fördel Triomphe första biten.

! Statistik­vinnaren

Global Racecourse.

✓ V86-6

Loppet

Mycket avgörs i starten – och om Noomi Skift håller ledningen utan strid kan loppet vara över. Om inte känns det ovisst.

Tipsettan

Noomio Skift gjorde ett topplopp senast. Efter en tung resa fick hon bara ge sig för en smygkörd. Det känns märkligt att hon inte vunnit efter 17 starter men man kan ju sam­tidigt inte helt bortse från den statistiken. Om hon håller ledningen tror vi att nollan spricker nu.

Motbuden

Shaolin var mycket fin senast. Ledning då, men får svårt att nå dit nu. Hon är förmoligen bra nog att kunna segerstrida från alla positioner. Top Notch Lady Ås är en USA-import som gör Sverigedebut. Streckas.

Skrällbudet

Omega C.D. har fin form och kan få en fin resa.

Spetsbuden

Är nummer 4 och 5 för snabba för nummer 1?

! Statistik­vinnaren

Omega C.D..

✓ V86-7

Loppet

Spik eller inte spik? En fråga som var tvungen att få ett svar. Valde vi det rätta alternativet?

Tipsettan

Som vanligt, mer eller mindre, gäller att Top of the World har bra chans om han når ledningen men är sårbar om han får svar. Här finns det nog flera som är beredda att täcka mot honom (det är ju inte Solvalla) men frågan är om de hinner svara honom från start? Väldigt mycket handlar om detta.

Motbuden

Grand Ale höll strålande senast. Då drog han hårt i ledningen på slutrundan, men han är lika bra när han får gå bakifrån. Höwings Star var den som pro­fiterade på Grand Ales hårddragande senast.

Skrällbudet

Glöm inte årsdebuterande Magic Number.

Spetsbuden

Kan nummer 3, eller kanske nr 2, svara ut nr 7?

! Statistik­vinnaren

Top of the World.

✓ V86-8

Loppet

Spännande lopp med flera formdunkla hästar.

Tipsettan

Oh Goodness har vilat en och en halv månad men det är ju färsk form i jämförelse med flera av konkurrenterna. Efter mycket rådbråkande med oss själva har vi valt att spika henne. Förhoppningen är att hon når ledningen (även om det just här kanske inte är bästa positionen), men vinstchansen finns där även om hon får en ryggresa.

Motbudet

Deepdish är synnerligen fartfylld. Borde få en snäll resa i första starten efter lång vila, men går det att reglera henne? Hon brukar vilja bestämma själv.

Skrällbudet

Vi gillar hur Flirting Girl såg ut innan uppehållet.

Spetsbudet

Om Deepdish hetsar upp sig finns det nog inget för de övriga att göra än att låta henne springa på.

! Statistik­vinnaren

Oh Goodness.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86