– Båda mina räknas tidigt

Publicerad 2016-11-03

Förra gången krossade hans startgalopp många spelares miljondrömmar.

På lördag har Bravo Navarone chans till revansch.

När han skär mållinjen i den avslutande V75-avdelningen kan någon bli 65 miljoner kronor rikare.

– Jag tror att han börjar komma i form på riktigt, säger hästens tränare Marcus Lindgren inför den jackpotspäckade V75-omgången i Eskilstuna.

Bravo Navarone var en flitigt anlitad spik när han för några veckor sedan startade i V75 i Skellefteå. Så det suckades på många håll när han överpeppad vräkte sig i skengalopp kort efter start och brände alla sina chanser.

– Jag tror helt enkelt att han börjar komma i form på riktigt och det blev lite fel i och med att han var ute på en väldigt långt resa och värmdes för lugnt. Sedan var inte hästen och Erik Adielsson riktigt överens om hur fort det skulle gå upp till startbilen, säger Halmstadtränaren Marcus Lindgren och fortsätter.

– Den här gången kommer han att värmas hårdare och han kommer inte att gå med helstängt huvudlag. Antingen blir det öppet eller ”can’t see back”.

”Den med högst kapacitet”

Femårige Bravo Navarone har blommat ut på allvar i år. Sex segrar på tolv starter och nästan 900 000 kronor har det blivit så här långt under 2016.

– Jag har alltid haft väldigt höga tankar om den här hästen och efter det här året, när vi har börjat få ordning på honom ordentligt, har inte de tankarna blivit lägre. Av de äldre starthästar som jag har haft i mitt stall känns han som den med högst kapacitet och jag tror att han kommer ta steget upp i guldivisionen om han får vara hel och frisk. Nu siktar vi på att starta honom ett par gånger till i Sverige i november och sedan prova honom Frankrike i vinter. Jag inbillar mig att han kommer att passa perfekt på Vincennes.

Men först väntar silverdivisionen i en V75-omgång kryddad med dubbeljackpot. En ensam vinnare med sju rätt kan håva in 65 miljoner kronor. Kanske blir det Bravo Navarone som fördelar miljonerna i V75-epilogen.

– Han var fantastiskt fin när han gick jobb här i dag (läs måndag) och som vanligt tror jag på bra chans när han startar. Taktiken har jag inte hunnit fundera på så mycket men 2 640 meter ser jag generellt som en fördel för honom för han är väldigt stark och spets är närmaste vägen till mål. Det går inte att ladda om han är som senast men bara han går felfritt är han en väldigt oöm häst som går från alla positioner. Det är ingen given seger men det vore konstigt om han inte blir favorit.

”Ett hjärta av guld”

Bravo Navarone får sällskap till Eskilstuna av ett år yngre stallkompisen Pokemon Ås (V75-6), som har vunnit tre av sina fyra senaste starter.

– Han är en liten knatte jämfört med Bravo Navarone men han har ett hjärta av guld och han har förbättrat sin teknik avsevärt under året. Näst senast i Hamburg var banan alldeles för lös åt honom annars har han funkat väldigt bra en längre tid. Även innan han började vinna här på slutet var han väldigt bra så det är skönt att han har fått utdelning på sitt kunnande.

Hur ser du på hans uppgift den här gången?

– Det är alltid tufft i V75 och det är möjligt att 1 600 meter är en liten fördel för honom, men han har visat att han funkar bra över full väg också. Med rätt resa tror jag att han är med i striden.

Det låter som att man kan spela en rak dubbel på dina hästar?

– Det vet jag inte men jag har två hästar som kommer i fin författning och jag tycker att båda ska räknas tidigt.

Ola Johansson, Kanal 75