PLUSBETYGEN: Här är experternas V75-dom

Publicerad 2016-12-03

Trav365 sätter plus och minus på V75-omgången från Jägersro

V75-spelet inleddes rekordsvårt.

Här är experternas plus och minusbetyg på hela omgången.

Pontus Chorell och Mathias Blomquist har sagt sitt – håller du med?

V75-1:

Loppet:Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Galopper hit och galopper dit. Otroligt konstigt lopp där det kändes som att mer än halva fältet galopperade. Face Ribb gjorde ett strongt lopp och med ett lite lugnare upplägg av Adrian hade nog han vunnit. Nu löste det sig istället helt perfekt för jätteskrällen Flo Rida Sea som avgjorde säkert den sista biten.

Vinnaren: 12 Flo Rida Sea

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick ett fint lopp och avgjorde säkert till slut. Loppet blev ändå billigt med alla galopper och betyget stannar på en trea.

Segerkusken: Erik Adielsson

Betyg:Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Erik körde ett perfekt lopp där de flesta gjorde bort sig med galopp.

Loppets minus : Alla galopper

Kommentar: Massor med galopper gjorde V75-inledningen väldigt rumphuggen.

V75-2:

Loppet:Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Bra fart på tillställningen då Christian Cracchiolo prompt skulle köra i tät. Utvändigt hamnade då favoriten Bullseye Pellini som kopplade greppet i slutkurvan. Bakom honom följde jättesusaren Bonnies Celebrity som fick perfekt fritt 100 kvar och sköt till bra till en knapp seger. Bullseeye Pellini måste vi nämna då han gjorde ett suveränt lopp och vi tycker lite synd om kretsen kring hästen som inte fick besöka vinnarcirkeln efter hästens prestation.

Vinnaren: 11 Bonnies Celebrity

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: 64-oddsaren Bonnies Celebrity fick visserligen ett fint lopp men visade bra uppfattning då luckan kom på upploppet. Hästen var klart bra och det var snyggt gjort att plocka ner den moraliska vinnaren Bullseye Pellini

Segerkusken: Christoffer Eriksson

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Det löste sig helt optimalt för Eriksson som svarade för en snygg styrning.

Loppets minus : Stella Newman

Kommentar: Var mångas spetsfavorit men hon galopperade kort efter start utan chans på ledningen

V75-3:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Ganska odramatiskt lopp där betrodda Poet Broline gjorde bort sig direkt. Stepping Spaceboy kördes till spets och fick bestämma. Denne gick sedan undan till en smått överlägsen seger.

Vinnaren: 4 Stepping Spaceboy

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Stepping Spaceboy blev visserligen släppt till spets och fick bestämma tempot men det var på ett härligt sätt han bara lämnade sina konkurrenter.

Segerkusken: Stefan Söderkvist

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Stefan gjorde det mesta rätt här. Han fick iväg hästen felfritt från det snäva startspåret, körde till tät och lämnade sedan sina konkurrenter i slutkurvan. Snyggt SS!

Loppets minus : Poet Broline

Kommentar: Poeten var hårt spelad men straffade ut sig med galopp direkt.

V75-4

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Snabb inledning av Hot Chocolate som öppnade de första femhundra metrarna på 10-blankt. I andra ytter smög favoriten Coin Perdu med och denne hade inga som helst problem att avgöra i avslutningen.

Vinnaren: 2 Coin Perdu

Betyg:Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Kommentar: Coin Perdu – vilken utstrålning! Visst blev det perfekt kört för den stora favoriten men intrycket av den här tvååringen är magisk.

Segerkusken: Erik Adielsson

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Erik gav sin springare ett perfekt lopp och det var en väldigt glad Adielsson som passerade mållinjen.

Loppets minus : Hot Chocolate

Kommentar: Fick öppna väldigt tufft för att komma till tät men hon var ändå slagen lite för tidigt för att få godkänt.

V75-5:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Favoriten Tjacko Zaz till spets som drog undan i ett rätt bra tempo. Inga attacker bet från konkurrenterna och favoriten höll undan lätt på stumma ben.

Vinnaren: 5 Tjacko Zaz

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Spårade hela vägen och vann på en klart bra tid även om motståndet kanske inte var det bästa. Stark trea.

Segerkusken: Erik Adielsson

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar:  Skickade iväg sin springare till tät och sedan var det inga som helst problem som här tog dagens tredje V75-seger.

Loppets minus: Snabba Cash

Kommentar: Fick ett fint lopp i andra par utvändigt men kunde absolut ingenting när attacken sattes in på den sista långsidan.

V75-6:

Loppet: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Det blev stenhård körning i det här loppet mellan ledande Napoleon C.D. och utvändigt pressande Tripolini V.P. Dessa var tidigt slagna och Bartender In svepte till ledningen och fick några längder i slutsvängen. Då tog favoriten Isor Håleryd upp jakten och han hade inga som helst problem att komma ikapp och gå förbi.

Vinnaren: 2 Isor Håleryd

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Isor fick ta en välförtjänt seger efter att ha gjort flera topplopp tidigare utan att få vinna. Visst blev loppet perfekt kört för honom men intrycket över mål ger en fyra i betyg.  

Segerkusken: Peter Untersteiner

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Peter lät konkurrenterna köra sig trötta och förivrade sig inte utan satte in attacken i rätt tid och segern blev enkel.

Loppets minus: Jeppe Juel

Kommentar: Jeppe Juel. Vi finner inga ord. Vi är absolut för tävling i loppen men nån måtta får det vara. Alla som bara var lite pålästa visste att Stefan Söderkvist ville köra i ledningen med sin Napoleon C.D. Det såg man även i startrusningen då Söderkvist körde resolut till tät. Det visste tydligen inte dansken Jeppe Juel som dumpressade flera hundra meter och han sänkte inte bara sin egen Tripolini V.P. utan även Napoleon C.D. som förståeligt också blev trött. Rent ut sagt pinsamt att Jeppe Juel inte är påläst när han startar på V75.

V75-7

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Favoriten Nahar gjorde bort sig med galopp bakom bilen. Je T’aime Express till tät men han blev lite hetsig så Untersteiner släppte till Takethem som hängt i tredjespår efter 600 meter. Det blev tight dessa emellan den sista biten då luckan kom med hundra med kvar för Je T’aime Express men Takethem höll undan.

Vinnaren: 8 Takethem

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Fick en tung inledning i tredjespår innan han fick överta ledningen. Blev utmanad ordentligt den sista biten men kunde trots den tuffa inledningen hålla undan och det var en vass prestation.

Segerkusken: Steen Juul

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Hamnade i tredjespår inledningsvis men körde till ordentligt och fick överta ledningen. Det blev loppavgörande och snyggt gjort av Juul att sända till täten.

Loppets minus : Nahar

Kommentar: Galopperade bort sina möjligheter direkt bakom bilen.

Pontus Chorell/Mathias Blomquist

Följ ämnen i artikeln