”Sorry Melander, du vinner inte”

TRAV

Se alla i försök två

ANDRA FÖRSÖKET:

1. Torvald Palema (Sverige)

Kusk: Åke Svanstedt

Tränare: Åke Svanstedt

Betyg:

Kommentar: Fjolårets vinnare av Elitloppet lottades till det innersta spåret i försök två – ett drömspår för Åke Svanstedts häst. Hästen är mycket snabb från start men då Svanstedt vill spara hans speed till slut är det troligt att han släpper ledningen till Beanie M.M.. I rygg på Torbjörn Janssons häst så har Torvald Palema goda möjligheter att sluta tvåa. Vill det sig riktigt väl kan han få luckan och spurta till seger. Var inte som bäst senast i Olympiatravet men det var han inte förra året heller och medeldistans är inte hans likör. Ser mycket fräschare ut i år och vi tror att han vinner finalen i år igen.

2. Enough Talk (USA)

Kusk: Johnny Takter

Tränare: Peter Kleinhans

Betyg:

Kommentar: Världsrekordhållaren över kort distans har varit med i två Elitlopp tidigare. Var trea i finalen för två år sedan men lyckades inte förra året. Var mycket svag i Oslo senast och formen är ett frågetecken. Mycket bra spår gör att han kanske kan kvala in till finalen.

3. Oyonnax (Frankrike)

Kusk: Sebastien Ernault

Tränare: Vincent Brazon

Betyg:

Kommentar: Chockvann Prix d'Amerique i januari och frågan är om han kan göra om det i Elitloppet? Såg mycket fin i onsdags då han vann ett lopp i Caen på en fantastiskt fin vinnartid. Kort distans är ett frågetecken men enligt experten Anders Lindqvist ska han klara av det. Ett perfekt startspår och han är blir inte ofarlig när det drar ihop sig till slutspurt. Hästen är ruskigt bra då man kör utan skor på alla hästens hovar.

4. Beanie M.M. (Sverige)

Kusk: Torbjörn Jansson

Tränare: Morten Waage

Betyg:

Kommentar: Har utvecklats enormt under det senaste året och slog världsrekord över medeldistans på Solängets travbana i september förra året. Är mycket effektiv i ledningen och chansen är stor att han hittar dit nu. Torbjörn Jansson är en offensiv kusk som kommer köra hårt från start. Får Beanie M.M. ledningen så tål han ett tufft tempo hela vägen och det ser ut som en god segerchans.

5. Define The World (Kanada)

Kusk: Paul Macdonell

Tränare: John Bax

Betyg:

Kommentar: Var ett oskrivet kort inför Oslo Grand Prix där han flög fram över upploppet på ett mycket bra sätt. Efter den imponerande insatsen i Norge känns hästen intressant och får han en bra ryggresa går ingen säker till slut. Helt klart finalaktuell.

6. Lisa America (Italien)

Kusk: Jorma Kontio

Tränare: Jerry Riordan

Betyg:

Kommentar: Satt i tredje invändigt i Oslo Grand Prix och när luckan kom med 300 meter kvar spurtade hon sylvasst förbi en till synes chockad Maharajah. Blev inbjuden som sista häst till Elitloppet förra året men då galopperade hon bort sig direkt i starten. Håller Jorma Kontio hårt i tömmarna i år kan det räcka långt. Väldigt långt.

7. Brioni (Tyskland)

Kusk: Joakim Lövgren

Tränare: Joakim Lövgren

Betyg:

Kommentar: Fick stryk av Quarcio du Chene i Finland senast men insaten Brioni gjorde var femstjärnig – trots förlusten. Är stark och oöm och vi tror inte att Joakim Lövgren räds dödens här. Lövgrens sjuåring är ingen bluff och han har bra finalchans.

8. Iceland (Sverige)

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Stefan Melander

Betyg:

Kommentar: Stefan Melander vann aldrig Elitloppet med Scarlet Knight och efter spårlottningen får han svårt att göra det med Scarlet Knights son Iceland. Den sexårige hästen såg kanonfin ut senast på Gävletravet och är en mycket intressant häst i årets Elitlopp. Med ett bra spår hade han varit segeraktuell men nu blir det svårt att ens ta sig till final. Sorry Melander, du vinner inte Elitloppet i år heller.