Nybrink: Jag gör ett rånförsök

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Svinkallt, broddbana och jackpott.

Mina spikar bryr sig inte.

Iceland – det hörs ju på namnet. Den andra? Lädrets nya bössa.

Prognos från SMHI för Borlänge och Romme lördag klockan 14.30: snöfall och nio grader kallt. Tjosan. Räkna med en hård bana som kräver hakar i bakskorna. Den som vill kan troligen köra barfota fram. Den som är extremt korkad kör barfota runt om. Kuskarna drar på sig dubbla långkalsonger och rånar-luvor under hjälmen.

Ska råna alla

Själv gör jag ett rånförsök. Jag ska råna alla andra på jackpottmiljonerna och till min hjälp har jag två vassa kusar. Bästa spiken, omgångens givna­ bank, heter Iceland, elitloppsvinnaren. Jag vet, bara namnet… Och nu är Iceland i form.

Nu säger Stefan Melander är hästen är i form. Jepp, nu har han äntligen sagt det. Efter att ha baissat och muttrat om att hästen bara lallartränas (?) och letar efter formen gör ”Tarzan” tummen upp. Tarzan är petig som fan och när han säger att formen är bra känner jag mig oerhört trygg. Dessutom sätter han upp Björn Goop på Iceland. För mig känns det som om Messi och Ronaldo plötsligt spelar i samma lag.

Det kan alltså inte sluta med annat än seger. Pang till spets, sen kör Goop loppet med bakåtvänt huvud och sticker undan sista 200. Brodd? Inget problem, Tarzan har tränat med det.

Cash is Fun Zaz osäker

Den andra spiken är mer ett skott från 20 meter. Jag kan inte vara säker på att Mille Degato vinner, särskilt inte om Cash Is Fun Zaz går felfritt och klarar den hårda banan.

Men eftersom Cash Is Fun Zaz är mer än lovligt osäker, har galopperat i 64 procent av sina starter, så bjuder jag på honom. Såna favoriter gillar jag.

Mille Degato har gjort åtta starter för Kari Lähdekorpi. Färden mot stjärnorna har verkligen inte varit så spikrak som både jag och Kari inbillade oss. Nej, det har tagit lite tid, kostat några torsklir och har nästan känts uppgivet. Men nu tror jag att vi är på gång. I de tre senaste starterna har Mille funkat och senast avslutade han strålande som tvåa efter en köresa och starka sista 700. Erik Adielsson kör (mellan några blöjbyten) och kommer ge Mille en lugn resa i utvändigt slagläge. Han lurar i vassen och sänker dem i spurten. Så enkelt det är med trav ibland.

Draget: Myllarfaks

Rocky Race eller Monster Drive till spets i V75-1? Knapp fördel Monster som ljudbangande första 200 senast. Jag streckar båda, spets och rygg ledaren, men vill ha med favorithästen Rano trots att han var seg i sista jobbet. Det var jag med, usch – men sånt händer alla och är glömt i morgon när Rano sticker kniven i dem.

Myllarfaks är draget i V75-2. Spets och slut? Hästen har grym form och blir inte lätt att nå. Hallsta Lotus, vår världsstjärna, kan inte tävla barfota och det är ett

minus. Senast värmdes han med skor och såg ut att vara av på mitten.

Strecka på i V75-4. V.N.Rasmus är bästa hästen och har bra chans felfri. Roliga lopp-arkivsskrällen heter Mockasin med smygar-Örjan. Babsans Ferrari är en annan totalt bortglömd som måste med. Stark rackare.

Har jobbat med V75-5 i fyra timmar. Det sämsta V75-loppet någonsin? Tror mest på Ninepoints Avalon och stormvarnar för fyndet Maxima Vibb som avslutade mycket bra senast.

Tre i V75-7. Antingen leder Sundsvik Saigon hela vägen eller så spurtvinner någon av I Saw You och Staro Dynamite.