Misstänks för dopning – fallet utreds av STC

Av: Patrik Fernlund, Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Testade positivt efter starten på Bergsåker

Patrick Wickman.
Foto: ALN
Patrick Wickman.

Bergsåkerstränaren Patrick Wickmans häst har fastnat i ett dopningstest.

Efter starten på hemmabanan lämnade hästen ett positivt test.

– Jag har inte gjort något fel, jag har följt alla lagar och regler, säger tränaren.

Det var efter starten på Bergsåker den 26 mars som travhästen Son Of Neo fick lämna ett dopningstest. Hästen slutade fyra, men efter loppet beslutade man för att ta ett slumpmässigt dopningsprov.

Testet visade spår av kortisonsubstansen betametason, rapporterar STC i ett pressmeddelande. STC utreder nu fallet och B-provet är skickat till Frankrike för analys.

”Är vansinnigt tråkigt”

För proffstränaren Patrick Wickman är det ett tråkigt besked.

– Hästen visade positivt efter att jag väntat 35 dagar. Det är vansinnigt tråkigt. Hästen var behandlad för 35 dagar sedan. 28 dagar är praxis. Man ska vänta i minst 28 dagar och så har jag gjort i alla år, det måste vara att maskinerna har blivit bättre. Jag har inte gjort något fel, jag har följt alla lagar och regler. Det är synd att det måste bli så här. Det är klart att man bli irriterad, säger han.

STC:s Mats Fransson vill inte kommentera det specifika fallet, men han uttalar sig generellt om behandling med kortison.

– Det finns fasta karenstider, men för någon dag sedan gick vi på STC ut med att man ska vara extra försiktig när man behandlar med kortison, säger Mats Fransson.

Publicerad: