Luddes comeback – som expert i TV4

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter succén i lördags – nu vill produktionsbolaget se Kolgjini som expert fler gånger

Johan Edlund och Lutfi Kolgjini vid lördagens sändning.
Foto: ATG PLAY
Johan Edlund och Lutfi Kolgjini vid lördagens sändning.

Här gör Ludde comeback som expert i TV4.

I lördagens travsändning var tränaren med som expertkommentator tillsammans med Johan Edlund.

– Vi skulle gärna använda Ludde något mer, säger Stefan Serrander på OTW, som producerar travsändningarna.

Under lördagen hade travtränaren Lutfi Kolgjini chans att ta en unik trippel. Tränaren hade möjlighet att vinna Svensk uppfödningslöpning, tidigare i år har han vunnit Derbyt och Kriteriet.

Bara Sören Nordin och Stig H Johansson har lyckats ta trippeln tidigare. Men den här gången fick Kolgjini se sig slagen då Anna Forssells Global Noble tog hem loppet.

Lutfi Kolgjini, var avstängd i helgen, men fick dispens för att köra storloppet Svensk Uppfödningslöpning.Dessutom var han med som expertkommentator i TV4:s travsändning.

Men det här var inte första gången som Ludde fick kommentera travlopp i TV4.

– Han var med som expert hos oss under söndagarna. Det var han, Thomas Nilsson och Anders Lindqvist. Det var 2004 eller 2005. Det passade bra att ha med han nu, han är minst sagt i ropet efter sitt fantastiska år och Kanal 75 håller på att göra en dokumentär med honom och vi fick de första bilderna på det nu i helgen, säger Stefan Serrander på OTW.

Kommer vi att få se Kolgjini som expert fler gånger?

– Vi har inte planerat något mer, men det vet man aldrig. Ludde är alltid fantastisk bra. Stig H Johansson kommer att fortsätta som expert på lördagar. Ludde är väldigt upptagen eftersom han kör hela tiden, men vi skulle gärna använda han något mer, säger Stefan Serrander.

Kolgjini vann inte storloppet , men däremot fick han se sin häst Eliott Hall vinna V75-6. Hästen har krånglat och galopperat i de fyra senaste starterna och det blev dramatiskt även den här gången då galoppen kom 350 meter från mål. Men Eliott Hall kom tillbaka och vann loppet enkelt.

– Vilken ruggig prestation, konstaterade Kolgjini från kommentatorshytten.

Publicerad: