”Jag kommer att sakna hästen...”

TRAV

21 segrar på 38 starter och 2,6 miljoner kronor på kontot.

I dag gjorde Skully Gully sin sista start i tävlingskarriären – och hon hade inte kunnat avsluta bättre.

– Jag tror att många är glada över att se Skully Gully som hon var i dag. Hon vann enkelt, säger Erik Adielsson efter loppet.

USA-födda stjärnan Skully Gully inledde sin karriär i Finland men flyttades sedan till demontränaren Stig H Johansson i Sverige. Hon har imponerat stort på den svenska travpubliken och vunnit hela 21 av 38 starter i karriären och tjänat över 2,6 miljoner kronor. Inför lördagens V75-start på Halmstad kom tränaren, Stig H Johansson, med ett lite oväntat beslut. Hästens ägare ville ta Skully Gully till avel, trots att hon bara är sex år. Starten på Halmstad skulle bli den sista i hästens tävlingskarriär.

”Klokare än genomsnittet”

Det hade inte kunnat sluta så mycket bättre för den läckra skjutaren. Med Erik Adielsson i sulkyn var ekipaget favoriter på förhand och det skulle visa sig att spelarna var helt rätt ute. Från spår två bakom bilen brakade hästen till ledningen och höll hela vägen in i mål. In på upploppet ryckte Adielsson undan och segern blev till slut mycket enkel.

– Jag tror att många är glada över att se Skully Gully som hon var i dag. Hon var väldigt lugn och fin i dag. Jag var väldigt optimistiskt. Det blev väldigt lugnt. Hon vann med tussarna kvar och lunkade ifrån dem. Hon är klokare än genomsnittet av alla hästar, säger Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

– Det här är en häst som man verkligen kommer att sakna. Det är tråkigt att hon är färdig nu. Hon är nästan facit att köra. Jag tycker det är tråkigt att hon går till avel, men jag förstår beslutet. Men det är klart att jag hade velat köra några lopp till med henne, fortsatte Adielsson klart och tydligt uttryckte hur mycket han tycker om hästen.

”Underbart”

Lennart Forsgren var expert i ATG-live. Han passade också på att hylla Skully Gully.

– Det här är en flygmaskin. Det var underbart att hon fick avsluta med en seger, sa han efter loppet.