MILJONMASKINEN

TRAV

De bara vinner och vinner – och tjänar miljon efter miljon.

Stefan ”Tarzan” Melander och hans sambo Catarina Lundström är totalt överlägsna i trav-Sverige just nu.

Helgens vinst: 2,7 miljoner kronor på 17 starter.

– När allt stämmer är det helt otroligt, sa Melander efter E3-segern med Standout.

Stefan Melander, 54 år, är unik i dagens trav-Sverige. Melander äger och tränar alla sina hästar själv, och det med framgång. Enorm framgång. Solvallaprofilen har haft ett succéartat år och trots att det återstår nästan halva 2012 har han redan passerat fjolårets siffror med flera miljoner.

Tillsammans med sin sambo Catarina Lundström gör han jättesuccé och under Gävlessuperhelg gjorde paret rent hus.

Catarina Lundström driver en egen tränarrörelse, men hennes hästar tränas precis på samma sätt som Stefan Melanders hästar. Under fredagskvällen vann Lundströms Mousse E3-finalen för ston och tjänade 800 000 kronor. Dessutom vann hennes hedershäst Timetosaygoodbye gulddivisionen i dag, lördag, där förstapriset var 200 000 kronor. Mannen i huset ville inte vara sämre. Han tog hem E3-finalen för hingstarna och valackerna med Standout, och slutade tvåa med System Performance bakom Mousse. Dessutom tog Melander hem två V75-lopp under lördagen. Han själv styrde Digital Darling till seger och Ulf Ohlsson vann med True Advantage.

”Kör vårt egna race”

Totalt körde team Melander/Lundström in över 2,7 miljoner kronor under fredag och lördag – på 17 starter. Ett enormt facit som chockar trav-Sverige. Dessutom tog Melander hem tre V75-lopp i onsdags, bland annat Jubileumspokalen med Fricition och efter Standouts seger kunde Melander inte förklara de enorma framgångarna.

– Så konstig är den här branschen, men när allt stämmer är det helt otroligt. Det ska inte gå att vinna från det läget. Vi kör vårt egna race hela tiden och då blir det så här bra. Den här hästen hade garanterat varit med på målfotot i Hambletonian, sa Melander.

Stig H: Jag har inte ord

Stig H Johansson, expert i TV4, har känt Melander i flera årtionden och även han var paff efter lördagens dominans.

– Det är helt fantastiskt. Jag har inte ord, man kan inte förklara varför det går så fantastiskt bra för honom. Framgångarna är helt otroliga och osannolika, sa Johansson som var mycket imponerad.

”Makalösa framgångar”

Även Ulf Ohlsson hyllade team Melander efter segern med True Advantage.

– Jag tror aldrig jag varit med om mer makalösa framgångar än de har. Man blir så jäkla imponerad, de bara går och det är jätteroligt, sa Ulf Ohlsson i TV4.

Han fick medhåll av Anders Malmrot, spelexpert i TV4:

– Vilken sjuk vecka! I sista sväng trodde jag Johan skulle vinna men när man kollade bakom honom kom ett monster som bara skulle förbi, sa Malmrot.