Trav

– Har hittat fyra värdiga finalister

TRAV

De kan ta hem ”årets Drömprojekt” Forsberg: ”Få saker bidrar till så mycket gemenskap”

Snart utses årets Drömprojekt och på lördag drar Drömtravet igång.

För varje Harry Boy som spelas till V75 under september skänks en krona till Drömfonden.

– Varje krona vi delar ut gör skillnad och det är våra kunder som gör det möjligt, säger Maria Guggenberger på ATG.

Drömfonden har instiftats av ATG för att bidra till projekt som med idrott som grund motverkar utanförskap och ohälsa. Vilket årets drömprojekt blir avslöjas i samband med kriteriehelgen på Solvalla 30 september och fram till dess kan svenska folket rösta på sitt favoritprojekt.

– Få saker bidrar till så mycket gemenskap, hopp och drömmar som idrott och det känns som att vi har hittat fyra värdiga finalister, säger Peter Forsberg, ambassadör för Drömfonden och prisutdelare på Solvalla 30 september.

Röstningen pågår på www.dromfonden.se 2-26 september och där kan man också se filmer om varje projekt. På lördag är det också premiär för Drömtravet och för varje V75 Harry – Drömharry – som säljs till och med finalomgången på Solvalla skänks en krona till Drömfonden.

Nominerade till 2017 års Drömprojekt:

MIS – Motions- och idrottsföreningen för synskadade, Göteborg. Föreningen verkar för ökad självständighet, hälsa och välmående hos synskadade.

Unite People, Varberg BoIS, Varberg. Projektet för ihop människor från olika kulturer, länder, religioner, funktionsvariation och kön, med hjälp av fotboll och andra aktiviteter.

Glimma barn och ungdom, Falun. Hjälper familjer att förbättra deras hälsa, öka deras fysiska aktivitet och hjälper dem att komma igång med en långsiktigt hälsosam livsstil.

SK United, Stockholm. Skidklubben arbetar för att nyanlända, stillasittande och socialt utsatta ungdomar ska upptäcka och utvecklas inom skidåkning.

(De nominerade har redan fått 50 000 kronor vardera och slutvinnaren får ytterligare 100 000 kronor)

Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!