Experten: ”Kommer bli ruskigt bra i år”

Foto: ATG Play, Kanal 75
TRAV

Iago Zon.

Snyggare häst kan man inte hitta.

På V75 i Kalmar hade hästen uppvisning – och jag blev kär.

Några mörka och tråkiga vinterkvällar under november månad var det en häst som förgyllde tillvaron på travbanan.

Iago Zon fick jag tidigt upp ögonen för och hästen, med sin bländande teknik och utstrålning imponerade i två överlägsna segrar.

Men sedan tog det stopp – och hästen stod inte att känna igen.

Jag blev orolig.

Men tränaren Joakim Lövgren har haft ett skönt lung med sin glänsare och när man kunde rycka framskorna på hästen efter fyra raka starter med skor på alla fyra hovarna, ja då fick vi se gamla Iago Zon igen.

Hästen briljerade på travbanan och var grymt läcker.

Trots att hästen fick en perfekt resa i bra tempo så var det intrycket som fastnade på näthinnan. Hästen joggade 1.12,2 över 1640 meter.

Lider med Untersteiner

I övrigt: Jorma Kontio kan vinna lopp på V75, återigen med Zenit Brick som svarade för en bra insats.

Kim Eriksson tog en imponerande triumf med Rikshästen från Stall Karlskrona, Sphinx d'Inverne. Grymt jobb från tränaren Thomas Madsen.

Sedan lider jag något oerhört med Peter Untersteiner som kämpar och kämpar med Kash Brodda men inte får det att fungera.

Benen håller inte just nu, och det är brutalt tråkigt för travsporten. En frisk Kash Brodda skulle vara en häst för stoeliten inom kort.

Så bra är hon.

Här är sportbladets plusbetyg från V75 i Kalmar.


Iago Zon

Kommentar: Vann överlägset och såg bättre ut än någonsin. Tränaren Joakim Lövgren tror det här bara är början. Och jag håller med. Det här är en häst som kommer kunna tjäna stora pengar.

Sphinx d'Inverne

Kommentar: Knäckte ledaren efter att ha fått trava utvändigt ledaren hela loppet. Det var barfota runt om för andra gången i karriären och det blev en rejäl skillnad. Sphinx d'Inverne var riktigt, riktigt förbättrad och häftig seger, där hästen ägs av 1500 personer.

Frankie Brodde

Kommentar: Fjärde raka segern på Kalmar. Och på vilket sätt. Hästen var bara bäst och vann överlägset. Det var en häftig prestation och Peter Untersteiners travare är i toppform.

Spring Erom

Kommentar: Tolv år gammal men håller fortsatt högsta klass. Kanske är hästen bättre än någonsin? I gulddivisonen vann hästen visserligen inte, men var minst sagt en moralisk vinnare då hästen fick köra rejält för att komma till ledningen. Sedan fick hästen hård press av Target Kronos, men stod emot alla konkurrenter utan Västerboonthenews.


Ulisse Kronos

Kommentar: Ser bländande ut och från publikplats ser det ut att vara en häst utöver det vanliga. Kolgjini hade show i V75-4, men var nära galopp flera gånger. När hästen har mognat kommer det bli kul.

Kash Brodda

Kommentar: Tyvärr, hästen galopperade för femte starten i rad. Kanske skulle inte Peter ha startat? För exakt på samma ställe galopperade hästen igen. Hoppas innerligt man får koll på problemen.