”Bland de bästa beslut jag tagit”

Folkkäre tv-experten slutade abrupt

För två år sedan slutade den folkkäre tv-experten Ralf Vadsmo abrupt – efter åtta år i branschen
För två år sedan slutade den folkkäre tv-experten Ralf Vadsmo abrupt – efter åtta år i branschen

För två år sedan slutade TV4-profilen Ralf Vadsmo abrupt.

Den folkkäre experten valde bort tv och rampljus – för familj och egentid.

– Det är bland det bästa besluten jag någonsin tagit, säger han till Trav365.

Det kom som en överraskning för de flesta när travprofilen och experten Ralf Vadsmo valde att sluta medverka i travets sändningar i TV4 och TV12 för två år sedan.

– Det är skäl jag inte vill gå in på, sa han till Trav365 då om beslutet att lämna tv-världen.

Men även om beslutet kom tvärt är just beslutet att avsluta tv-engagemanget inget han ångrar.

– Jag saknar det inte ett dugg, jag är egentligen ingen tv-människa. Jag är glad att jag tog det beslutet, säger han.

”Kunde lika gärna jobba på Konsum”

Bakom beslutet låg bland annat att Ralf och Kanal 75, som producerar tv-sändningarna, inte var överens.

– Jag trivdes inte att stå där och känna pressen att leverera. Jag hade ju gjort det i åtta år och kände att tiden och insatsen det tog att göra sändningarna blev för stora. Då ville jag hellre lägga den tiden på min familj.

Enligt uppgifter var även hot och andra trakasserier något som låg bakom beslutet. Men även om det förekom, så menar Ralf att det inte var det som fick bägaren att rinna över.

– Det kom mycket skit och hot, men det är något man vänjer sig vid. Jag visste förutsättningarna innan och ska inte klaga. Visst, när jag gick på Sveavägen med mina barn och det kom fram någon och ville slåss, så var det inte kul. Men anledningen till att jag slutade var helt enkelt att vi inte var överens. Jag kände att jag kunde lika gärna jobba på Konsum och tjäna samma pengar.

”Blir ingen comeback”

Men saknar du inte något?

– Jo, jag saknar arbetskompisarna och förmånen att få vara på plats. Men absolut inte rampljuset.

Inga tankar på en comeback?

– Absolut inte. Jag har gjort några sändningar i Norge och kommer fortsätta med det. Det blir en-två gånger om året och då är det kul med inhopp. Men det blir ingen comeback, jag tycker de som jobbar i dag är jätteduktiga.

Förr läste du på 15-16 timmar inför en omgång, hur bra koll har du nu?

– Om jag spelar så läser jag på. Inför en jackpott på V64 eller bra omgångar på V86 och V75 kan jag lägga runt åtta timmar. Jag spelar fortfarande för en hel del pengar, då vill jag vara förberedd och få ut så mycket som möjligt av det.

”Jag älskar travet”

Efter att ha sagt tack och adjö till rampljuset så ägnades tiden till familjen, resa och träning. I dag är Ralf involverad i en hel del projekt, bland annat inom hälsa. Men travet är fortfarande en viktig del.

– Jag älskar travet och följer det än mer i dag. Men en sak tycker jag är tråkigt som har hänt. Vi missar återväxten i travet om man inte får ut folket på banorna. I dag ägnas det mer tankar på omsättningssiffror istället för tillväxt. Man har glömt att vi gamla gubbar håller på att dö ut – och det är för få unga som får upp intresset. Vi behöver folkfesterna.

Något exempel?

– Inga delade V86-omgångar. Solvalla borde vara en huvudstadsbana med en fast tävlingsdag, Man måste börja bygga upp Solvalla igen, det går inte bara att ha Kriteriet, Jubileumspokalen och Elitloppet. Folket finns, men det måste lockas dit.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!