V75-ledaren: ”Alla fem känns jättebra”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Timo Nurmos

avChristoffer Wickman

TRAV

Proffstränaren Timo Nurmos leder V75-ligan i förkrossande stil.

På lördag jagar han nya segrar.

– Alla mina fem V75-hästar känns jättebra, och jag kan inte sära på dom, säger Timo Nurmos.

Solvallas Timo Nurmos har haft uppvisning på V75 så här långt i år.

Nurmos har elva V75-segrar, det är hela sju segrar fler än tvåan i V75-ligan, Peter Untersteiner.

På lördag, när V75 avgörs i Mantorp, kan Nurmos dryga ut den ledningen ytterligare. Timo Nurmos har fem hästar till start inom V75-spelet, och samtliga får förtroende av spelarna.

Mest förtroende får Sir Ratzeputz. Han vann V75 så sent som i lördags, och spelas på lördag till V75-omgångens största favorit.

”Därför han inte travade klockrent”

– Jag är nöjd med alla mina fem V75-hästar, de har tränat som de ska inför lördagens uppgifter och de har gått som planerat. Jag kan inte sära på dom, utan jag hoppas att alla gör bra lopp och att kuskarna gör sitt jobb, då ska det nog gå bra, säger Timo Nurmos.

Först ut på lördag av Nurmos kvintett är just V75-omgångens största favorit 2 Sir Ratzeputz (V75-3).

– En fin häst som är fint i ordning och han gör det bra hela tiden. Han var mycket bra vid seger i lördags och enligt kusken Björn Goop så kändes han otroligt bra, säger Timo Nurmos och fortsätter:

– Han hade dåligt utgångsläge i lördags, han fick heller inget fäste i banan utan sprang mest och slirade och det var därför han inte travade klockrent, och med tanke på det var han jättebra och Goop tyckte han kändes fantastiskt fin.

Hur ser du på lördagens uppgift för honom?

– Det är självklart några bra emot, men han fick bra utgångsläge den här gången och han har visat att han är i ordning.

”Slemmig i luftrören och hostade”

I V75-5 har Timo Nurmos 6 Linus Boy till start, han vann i sin årsdebut på Axevalla den 17 februari, men har varit struken efter det.

– Han var slemmig i luftrören och hostade lite, men han är pigg och glad i jobben igen och jag tror inte att han tappat så mycket på det, han tränar mycket bra.

Kan vi vänta oss en bra insats?

– Ja, svarar Nurmos.

I V75-6 har Timo Nurmos en duo till start, 4 Jaques Noir och 5 Erik Sting.

– Jaques Noir har haft dåliga utgångslägen hela tiden på slutet, nu blev läget äntligen bra och jag tycker han visade senast att han är i ordning och han tränar bra. Erik Sting är fin i jobb och fick också han bra utgångsläge.

Kan du sära på dessa två?

– Nej, det kan jag inte. De fick likvärdiga utgångslägen och bägge tränar fint så det är den av dom två som får det bästa loppet som också kommer vara längst fram. Bägge kommer att tävla barfota bak på lördag, och det är en fördel för dom. Erik Sting kommer också lättas fram.

”Har i bakhuvudet”

I V75-avslutningen har Timo Nurmos 8 Extra Fudge till start, och där vankas det balansändring.

– Han går tungt balanserad, men jag har lite i bakhuvudet att han ska få tävla barfota runt om på lördag, jag tycker det är lite läge för att testa det, säger Timo Nurmos och avslutar:

– Han är stor, mäter över 170 i mankhöjd, och han klarade inte de snäva svängarna i Norge senast. Han var inte slagen vid galoppen och han är i bra slag för dagen.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla