Trav

Spika rätt – och vinn 14 miljoner

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

För att vinna 14 miljoner på onsdag krävs det bra spikar.

Men hur hittar man en riktigt bra spik?

Vi frågade experten och kusken Lennart Forsgren.

– Det viktigaste är att en häst har form, annars kan den inte vinna, säger han.

Förra veckans V64-omgång blev enkel och utdelningen på sex rätt stannade på blygsamma 161 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra och fem rätt vilket innebär att denna veckas omgång kryddas av många jackpottmiljoner. Blir du ensam på V64 plockar du hem 14 miljoner kronor.

Men för att få in alla sex loppen krävs det bra spikar. Men att hitta en riktigt bra spik är svårare än vad många tror. Kusken och experten Lennart Forsgren är mycket erfaren och han vet vad en spelare ska gå efter då man jagar spikar.

– Det finns tre viktiga kriterier. Form, kusk och läge. Det absolut viktigaste är att hästen har fin form. Det spelar ingen roll om Björn Goop kör en formlös häst från ett bra läge, har den inte form så vinner den inte. Uttrycket form slår klass tycker jag är ett bra riktmärke, säger Forsgren.

Chansspik

För att vinna 14 miljoner på lördag krävs det att man fäller många favoriter och streckar hästar som spelarkollektivet inte tror på. Vissa spelare är till och med så fräcka att de spikar skrällhästar – vilket i bland ger miljonutdelning.

– Om en häst har två eller tre lopp i kroppen efter vila så ska man se upp, då kan det vara en rolig spik från ett dålig läge. Men normalt sett så är spåren väldigt avgörande då det är så jämn klass på hästarna i dagens travsport, säger Lennart Forsgren till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!