Klart: Danmarks bästa häst kommer till Åby

Foto: Kanal75
TRAV

Åbytravet blev av med franske superhästen Aubrion du Gers.

Men nu har de fått klartecken kring Danmarks bästa häst: Takethem, som tränas av Steen Juul.

–  Takethem är en väldigt klassig och fin häst som har imponerat på mig, säger Åbytravets sportchef Jon Pedersen.

Under måndagen kunde Trav365 berättar att Åbytravet gått miste om den franske topphästen Aubrion du Gers. Hästen var i det närmaste helt klar hela förra veckan, men precis innan nyheten skulle göras officiell, så ändrade sig kretsen kring hästen.

– En stor besvikelse, sa Jon Pedersen kring det.

”Klassig och fin häst”

Nu är det mer glada miner på Mölndal-banan igen kan man tänka sig. Under dagen har de fått klartecken kring Danmarks bästa, Takethem, som gjorde tävlingscomeback efter en liten paus i Danmark under söndagen och vann loppet enkelt från ledningen.

Sköter träningen gör den danske championtränaren Steen Juul.

– Takethem är en väldigt klassig och fin häst som har imponerat på mig under en längre period. Han såg tilltalande ut i comebacken och Steen räknar med att hästen går framåt med det loppet i kroppen. Vi har en stark tradition med danska gäster på ÅbyTravet och det är glädjande att få se Danmarks bästa häst i ett av våra största lopp under året, säger ÅbyTravets sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

Förstapris: 1,5 miljoner kronor

Takethem var med i Elitloppet i fjol och har tagit 19 segrar på 47 starter hittills i sin karriär. Hingsten firade även fina framgångar på fransk mark i vintras. Hästen har sprungit in 2,5 miljoner kronor.

Olympiatravet körs 28 april på Åbytravet och ser ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.

Sedan tidigare är On Track Piraten, Zenit Brick och fjolårsvinnaren Lionel klara för finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM