”Goda möjligheter att leda runt om”

Expertens DD-tips – tisdag 10 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Axevalla, tisdag 10 april.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–5–1–2–4–6.

Kommentar: Noterbart är att inget av de sju stona har provat på distansen, 2 640 meter. Sunwapta Goj var bra hela fjolåret men framför allt säsongsavslutningen var av bästa sort. Årsdebut nu, men få av de andra hästarna är ju heller särskilt långt komna i sin säsong. Om vi ska gissa klarar Sunwapta Goj den långa distansen bättre än de flesta av konkurrenterna.

Chiquitita Diablo är den av hästarna som har bevisad toppform. På pengarna står hon hårt inne men det betyder inte lika mycket när fyraåriga ston möter andra fyraåriga ston. Snarare är det nog så att form slår klass – om nu de andra hästarna har mer klass än Chiquitita Diablo?

Bellatrix Zet var i sina bästa stunder i fjol inte så mycket sämre än de allra bästa i kullen. Går en ny spännande säsong till mötes. Maharani de Baroda var bra senast. Current Affair var lovande som tvååring. Fick sin fjolårssäsong mer eller mindre spolierad. Även om hon kanske är bästa hästen i loppet i grunden går det inte att begära stordåd den här gången. Lorina Citron visar inget extra.

DD-2

Rankning: 1–2–10–11–6–4–8–7–11–5–9–3.

Kommentar: Mamasan var bra i årsdebuten som trea från svårt läge. Senast galopperade hon tidigt i ett montélopp. Hon borde vara nära full form och den här gången har hon ett perfekt läge då det ser ut som om hon ska kunna hålla konkurrenterna utanför sig i spetsstriden. Kanske kan det också bli tal om barfotabalans nu, men det är bara spekulationer från vår sida. Skulle det bli så är det dock klart intressant då hon gått bra på den balansen tidigare. Vi ger henne
goda möjligheter att kunna leda runt om. Mithril har varit formstark länge. Han kan öppna men får svårt att ta sig förbi Mamasan av egen kraft. Han är ändå den främste utmanaren till henne, och skulle han lyckas nå ledningen är det fördel Mithril.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 3–5.

DD-2: 1–2.

Vem tar spets?

DD-1: Jämnt. Sunwapta Goj?

DD-2: Mamasan tar ledningen och körs där?

! Statistikvinnarna

DD-1: Current Affair.

DD-2: Ulriika Highness.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM