V75-tips

”Har sett formstark ut – bästa V75-spiken”

Så tippar experten V75-omgången på Jägersro, lördag 2 december

Av: 

Per Nicklasson

Angle of Attack är bästa V75-spiken.
Angle of Attack är bästa V75-spiken.

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens V75-omgång på Jägersro, 2 december, som kryddas med en jackpott på 30 miljoner kronor.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig.

Spelstopp 16.20

TV4 18.00

TV12 14.30

ATG Live 14.00

V75-1, Tre- & fyraåringar


Loppet

Fyraåringar ska ta in 20 meter på treåringar. I den här typen av lopp säger vi numera alltid att det fördel för treåringarna att hålla undan, fast fyraåringarna ofta är både hårdare och bättre.


Tipsettan

När Spickleback Face kunde komma till­baka och vinna trots ­galopp senast var det riktigt starkt gjort. Den här gången tror vi att han kan leda från start till mål.


Motbuden

Deimos Racing var inte som bäst senast men vi dömer honom inte på en enda sämre insats. Han gick ändå 12,6 full väg och tidsmässigt räcker det väldigt långt här, även om man absolut inte, ­eller sällan i alla fall, kan överföra en tid från ett lopp till att se det som en måttstock för vad en häst bör kunna i ett annat lopp. Sett till motståndet är det här dock en bättre uppgift än tidigare. Exquisite Sisu är en fin häst som får rygg ledaren – eller ledningen? Formen är inte på topp men spåret gör honom intressant.


Skrällbudet

Red White N Blue är fin. Avslutar snabbt med rätt ­resa och har visat nedåt 1.11 i ett varv vid seger.


Spetsbuden

Exquisite Sisu kommer att kliva iväg bra men Spickleback Face har öppnat väldigt bra när han har haft springspår, vi sätter honom som etta i spetsstriden.


! Statistikvinnaren

Spickleback Face.

Vår rankning

6 Spickleback Face

7 Deimos Racing

1 Exquisite Sisu

8 Racing Mange

10 Electric Light

4 Red White N Blue

2 Neelix

3 Carl Lewis

9 Friend of Nature

5 Elle Mearas

V75-2, Klass II


Loppet

Sprinterlopp där tipsettan agerat lite stressat i de ­senaste starterna. Det som kan fälla honom?


Tipsettan

Ready K.K.Hall har en perfekt uppgift med tanke på att han är spetsfavorit över kort distans. Man skulle kunna spika, men efter två insatser utan framgång (även om han gick bra senast) är han ett litet frågetecken.


Motbuden

Man of Steel är nog bästa hästen. Men ­mäktar han med att vinna från dödens om det krävs? Toutou har rygg på Ready K.K.Hall och det kan vara värt att chansa och ta rygg på honom från start eftersom den andra startryggen, Bamboleo, inte är så startsnabb.


Skrällbudet

Doyoucash In? Kallt läge men bra häst.


Spetsbudet

Om Ready K.K.Hall trampar iväg är det ingen som tar en längd på honom.


! Statistikvinnaren

Cash Valley.

Vår rankning

1 Ready K.K.Hall

5 Man of Steel

9 Toutou

7 Cash Valley

2 Bamboleo

4 Corky Ramirez

6 Elsztain

10 Direktör Am

3 Midnight Victory

8 Star Costashorta

11 Doyoucash In

12 Gaya di Quattro

V75-3, Silver


Loppet

Spetsläge för vår spik.


Tipsettan

Tredje V75-starten på två veckor är i ­tuffaste laget men som ­Angle of Attack har sett ut och gått i de två senaste starterna hoppas vi att han står pall för även den här starten eftersom vi har valt att spika honom. Vår tanke är att han ska komma till ledningen, där han trivs allra bäst, i ett tidigt skede. Väl där blir han
svårfångad på Jägersros vrålsnabba banunderlag. Skor är förvisso ett minus, men det är det för alla andra i loppet också, Sahara One undantagen.


Motbuden

Pajas Face har bra chans att nå sargen först. ­Sedan har han valet att prova i ledningen eller släppa till Angle of Attack. Oavsett vilket kan det bli bra för Pajas Face. Jairo ser ut att ha hittat formen på allvar igen, senaste insatsen var på samma nivå som när han var som bäst före tävlingsuppehållet. Onceforall Face är så pass snabb ut att han kan få en fin resa. Trinity Lux kan också öppna men från åttonde får han nog ­lita lite till turen.


Skrällbudet

Sahara One har inte fått till det riktigt på slutet men han har ändå sett ganska fin ut. Vi rankar upp honom eftersom han är den enda hästen i loppet som har skorna på även i normala fall, och inte bara som nu då det råder skotvång.


Spetsbuden

Pajas Face och Angle of Attack är snabbast. Vi ­sätter plus för Angle of Attack.


! Statistikvinnaren

Jairo.

Vår rankning

5 Angle of Attack

4 Pajas Face

7 Jairo

9 Sahara One

6 Onceforall Face

8 Trinity Lux

1 Alex Tröjborg

2 British Steel

3 Sylvester D.K.

V75-4, Uppfödningslöpning


Loppet

Svensk Uppfödningslöpning, det finaste för två­åriga hästar. De bästa hästarna är riktigt bra men om ni som vi såg försöken, är det då ändå inte ganska lätt att ifrågasätta det här med tvååringstävlande?


Tipsettan

Global Welcome är en talang. Vi har kallat ­honom oansenlig, men efter att ha sett honom live tar vi tillbaka det. Men han är bara två år, och med risken för en tung resa väljer vi, med tvekan, att gardera.


Motbuden

Smokin Joe är spets­favorit och inte lätt att slå om han når dit. Om Smokin Joes kusk bestämmer sig för att grilla ­Global Welcome i dödens (?) kan det bädda för en tredje. ­Filur Sisu som spurtade bra i försöket.


Skrällbudet

Racing Brodda är snabb både från början och till slut.


Spetsbuden

Önas Nougat frontar och släpper till Smokin Joe?


! Statistikvinnaren

Global Welcome.

Vår rankning

4 Global Welcome

3 Smokin Joe

9 Filur Sisu

2 Önas Nougat

5 Racing Brodda

1 Attraversiamo

8 Self Explosive

6 Devil Souns

7 Teyton Lindeman

12 Fortune Mearas

11 Ajabaja

10 Fiddlesticks

V75-5, Klass I


Loppet

På Jägersro är det sällan fel att tippa spetsfavoriten.


Tipsettan

Fidagu U.R. har bra form och är snabb ut. Det räcker för att vi ska tippa honom etta.


Motbuden

Wingait Erik såg stark ut som fastlåst i lördags. Han kan nog haka på Fidagu U.R. hyggligt från start och därigenom få ett ganska bra läge. Sedan är det inte omöjligt att han bara är starkast och bäst. Champion Melon rankas upp på läget. Om Fidagu U.R. tar ledningen och be­håller den bör han få rygg på honom. Platon Face har normalt bra chans men spåret är inte så roligt.


Skrällbudet

Demolition Man F. svarade för en positiv insats ­senast. Bra spår och proffskusk upp nu gör att vi ­finner honom klart intressant.


Spetsbuden

Fidagu U.R. frontar före Champion Melon?


! Statistikvinnaren

Showman Brodde.

Vår rankning

2 Fidagu U.R.

9 Wingait Erik

1 Champion Melon

3 Demolition Man F.

7 Platon Face

11 Showman Brodde

10 Zorn Brick

6 Pacific W.F.

4 Un Dernier Rire

5 Quattro Khan

8 Rhesos Face

12 Crazy Year Ås

V75-6, Brons


Loppet

Kanske omgångens finaste lopp.


Tipsettan

Whisky Akema har två starter bakom sig där han har varit ­otroligt bra. Det är fler bra ­hästar emot nu men om han bara hittar ut från sitt ­stängda spår i starten är det främst honom alla andra ­måste se upp med.


Motbuden

Sobel Conway är en fin häst som inte är så långt bakom de bästa fyra­åringarna. Akermann är ett spetsbud men går bra bakifrån också. Staro Ivy League fick kröna sin toppform med en seger senast men det finns inget som säger att han inte kan en andra nu. Juan är en härlig häst. Malkin är ett frågetecken formmässigt, stumnade rejält över upploppet senast.


Skrällbudet

Vi vägrar att spricka på fine Apapmand.


Spetsbuden

Akermann är vår spetsfavorit före Tournado Dream.


! Statistikvinnaren

Whisky Akema.

Vår rankning

8 Whisky Akema

9 Sobel Conway

6 Akermann

10 Staro Ivy League

5 Juan

1 Tournado Dream

3 Malkin

11 Shelby Glide

7 Apapmand

2 Speedy Sus

4 Condor Motion

12 Marciano

V75-7, Guld


Loppet

Starkt med två streck men fem streck hade känts ­ännu bättre.


Tipsettan

Dante Boko höll storstilat efter att ha gjort loppet på egen hand utvändigt om Västerbo­onthenews i lördags. Han fick gå hårt och det känns tufft med ­täta starter, men å andra sidan kanske han kan få det lite ­lugnare i ledningen den här gången.


Motbuden

Cruzado Dela Noche är bästa hästen, vilka ­insatser han gjort hela säsongen. Han fick gå i dödens ­senast och risken är att han får göra det igen. Men med det senaste, formhöjande, loppet i kroppen är det ­inte alls omöjligt att han visar sig starkast även från den positionen. Shadow Woodland är intressant. ­Ännu mer intressant om man får indikationer på att han satsar mot ledningen där han trivs extra bra. Vid segern för tre starter sedan såg han absolut bländande ut. Tripolini V.P. är härlig. Kan få rygg på ledaren.


Skrällbudet

Caid Griff är ingen jätteskräll men med tanke på motståndet lär han ändå rensa en del.


Spetsbuden

Om Shadow Woodland trycks av är han en tuff utmanare till Dante Boko i spetsstriden. Men det är Dante Boko som är vår spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Olympic Kronos.

Vår rankning

3 Dante Boko

4 Cruzado Dela Noche

7 Shadow Woodland

1 Tripolini V.P.

6 Caid Griff

8 Rocky Winner

9 Global Money

2 Olympic Kronos

10 Harry Haythrow

5 Deuxieme Picsous

NICKLASSONS TIPS:


Spiken

Angle of Attack (V75-3) har sett mycket formstark ut. Bra chans att leda runt om trots eventuella minus som täta starter och skor på.


Bästa spelet

Tvillingen 4/5 är trolig i V75-3 ifall Pajas Face tar ledningen och släpper till Angle of Attack, som vi tror att loppet blir kört.


Tänk på att …

… det här är första omgången för säsongen då barfotaförbud råder. Vi gillar det verkligen. Det tar några omgångar innan det sätter sig‚ då man måste fundera på vem som går bra med skor och vem som inte gör det, eftersom så gott som alla gått barfota under en så lång period nu. Men om ett par veckor har det satt sig och då är det otroligt skönt att inte behöva fundera på balans kontra banunderlag och annat sånt som kommer med barfotakörningen.


Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 37 segrar

2) Ulf Ohlsson, 25

3) Björn Goop, 22

4) Johan Untersteiner, 22

5) Johnny Takter, 21


Stora systemet

Avd 1: 6–7–1–8 (10–4)

Avd 2: 1–5–9–7–2 (4–6)

Avd 3: 5 Angle of Attack (4–7)

Avd 4: 4–3–9–2–5 (1–8)

Avd 5: 2–9 (1–3)

Avd 6: 8–9–6–10–5–1–3–11–7 (2–4)

Avd 7: 3–4 (7–1)

3 600 rader/1 800 kr


Lilla systemet

Avd 1: 6–7 (1–8)

Avd 2: 1 Ready K.K.Hall (5–9)

Avd 3: 5 Angle of Attack (4–7)

Avd 4: 4–3–9–2–5 (1–8)

Avd 5: 2–9 (1–3)

Avd 6: 8–9–6–10–5–1–3–11–7 (2–4)

Avd 7: 3–4 (7–1)

360 rader/180 kr


Chanssystemet

Avd 1: 6–7 (1–8)

Avd 2: Alla tolv startande (1–5)

Avd 3: 5–4–7 (9–6)

Avd 4: 4 Global Welcome (3–9)

Avd 5: 2–9–1–3 (7–11)

Avd 6: 8–9–6–10 (5–1)

Avd 7: 3 Dante Boko (4–7)

1 152 rader/576 kr


DD-systemet

DD-1: 8–9

DD-2: 3–4–7–1–6

10 rader

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75