Trav

Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Jägersro.

Sportbladets expert tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Johan Untersteiner har säkert en plan för hur han ska lösa det eventuella problemet ett innerspår kan ge.

Tipsettan

Vi tvekar lite på läget för West Wing, men egentligen ska det inte, med få hästar på start och lång distans, vara något stort problem. Det bästa är så klart om West Wing kan ta sig ut före sina konkurrenter på tillägg, kan han det tror vi att loppet är över. Segerchansen är dock bra även om han skulle få backa sig ut och anfalla från kön. Styrkan är ju knappast West Wings akilleshäl.

Motbuden

Ponziopilato Stra är nu i dansk regi men många kommer säkert ihåg honom från hans tid hos Stefan Hultman där han gjorde en hel del bra insatser. Hästen tycks trivas bra även i Danmark. Prince Orlando har en härlig form. Han fick visserligen en fin resa senast men det var i imponerande stil han avgjorde. New Moon Face höll bra senast.

Skrällbudet

Dumas Sand har bra kapacitet och styrka.

Spetsbuden

New Moon Face lär prova i spets felfri.

! Statistik­vinnaren

Tor Mento.

V86-2

Loppet

Amatören sätter proffsen oredntligt på plats?

Tipsettan

Man borde forska på varför Research har blivit så bra på sistone, men det orkar vi inte. Nej, vi skojar, hoppas att någon förstår skämtet (få verkar vilja skilja på skämt och allvar). Det är tydligen en utrustningsändring som fått honom att tända till på alla cylindrar. Vi har alltid gillat Research men den här utvecklingen kunde vi inte ana. Hur ska någon kunna röra honom om han är lika bra? Trots allt garderar vi honom men det är risk att de två garderingsstrecken är bortkastade

Motbuden

Tenzing kommer med två plumpar i protokollet. Näst senast var han dålig men det var nog bara en tillfällig­het. Senast kom han helt enkelt aldrig in i matchen men gick så pass bra att man inte kunde skönja några fel på honom. Trist läge men förutom ett par konkurrenter enklare emot än vad han mött på slutet. Portovenere gick jättebra i sin första start i Sverige. Klart intressant här. Exciter får inte plats på vår kupong men var också duktig i samma lopp som Portovenere senast.

Skrällbudet

Skulle väl vara Indian Four på fina läget.

Spetsbuden

Tenzing är snabbast av hästarna på framspår. Läge att ladda trots det dåliga läget.

! Statistik­vinnaren

Research.

V86-3

Loppet

Två hästar höjer sig men båda har bakspår.

Tipsettan

Mr Hot Shot är bra för klassen och lär stå sig extra bra i den här relativt svaga konkurrensen.

Motbuden

Twist Shadow fick ge sig senast men var ändå mycket bra.

Skrällbudet

Källna Orlando?

Spetsbudet

Navy Face?

! Statistik­vinnaren

Mr Hot Shot.

V86-4

Loppet

Tipsettan är svårslagen om hon sköter sig men favorithatarna kan hålla hoppet uppe, det är inte alltid hon gör det.

Tipsettan

Quick on the Draw är orsak till ständig huvudbry för spelarna. När hon sköter sig brukar hon vinna men minst lika ofta gör hon bort sig. Erik Adielsson i sulkyn talar till hennes fördel.

Motbuden

What’s Your Limit var fin senast då hon även öppnade bra. Får en fin resa men knappast ledningen nu. Stall Melanders hästar verkar uppåt. Yoga Brick är snabb ut, frontar och släpper till favoriten om denna sköter sig? Hon agerar lite ojämnt men om hon har en bra dag slutar hon i den främre träffen.

Skrällbudet

Occasione Font är vår luring i loppet . Hon galopperade tidigt senast men är normalt sett travsäker. Hon har dragit på sig en tråkig resultatrad men formen är utan tvekan mycket bättre än vad den påskiner.

Spetsbudet

Yoga Brick bör ta sig förbi What’s Your Limit. Om Quick on the Draw står på benen lär hon sitta i ledningen tidigt.

! Statistik­vinnaren

Panama As.

V86-5:

Loppet

Rare Wise As värsta motståndare stavas spår åtta?

Tipsettan

Spänningen i det här loppet ligger i att Rare Wise As har dragit ett dåligt läge. Från det här läget tycker vi inte att hon är någon spik, även om hon förmodligen är smått överlägsen kapacitetsmässigt.

Motbuden

Rondine d’Amore är den som kanske kan hota kapacitetsmässigt. Men vad som framför allt talar för henne är att hon har dragit ett bra spår. Hon är ingen startraket men borde kunna svara ut Rare Wise As om kusken vill/vågar syna denna. Förutom de två nämnda är det väldigt svårt att hitta vettiga segerbud. Sugary la Marc är den av övriga hästar som kan matcha, men form och läge är två frågetecken för hennes del.

Skrällbudet

Happy Loke rankas upp på det fina spåret.

Spetsbudet

Easy Arrow. Släpper till nummer 4 eller 8?

! Statistik­vinnaren

Sugary la Marc.

V86-6

Loppet

Edge Boko har just det – skärpa.

Tipsettan

Edge Boko är en talang. Hade han inte galopperat näst senast hade han varit obesegrad efter tre starter. Vi spikar fast det här blir första gången han får gå bakifrån. Han bör kunna det också..

Motbuden

Vi gillar Shark Kronos, men att han fick vinna senast var mer eller mindre en gåva från hans ”konkurrenter” (och i det här fallet menar vi kuskarna) som mer eller mindre vinkade fram Shark Kronos till ledningen mitt i loppet. Sedan kunde han hålla undan trots att han inte såg som bäst ut. Samma läge nu och eftersom han inte kunde hålla ledningen senast är han i fara igen (även om han ju med facit i hand inte var det senast).

Skrällbudet

Xanthis One har svårt spår men en jäkla inställning.

Spetsbuden

Svårt. Jourasi? Xanthis One har väl för dåligt spår?

! Statistik­vinnaren

Edge Boko.

V86-7

Loppet

Det är spikläge på läget.

Tipsettan

Dixie Exclusive fick inte chansen senast i V75 men såg lika fin ut som gången före då han hade uppvisning i ett enkelt gäng. Max Bob är väldigt vass för dagen men då denne dragit ett så pass mycket sämre läge tycker

vi att mycket talar för Dixie Exclusive.

Motbuden

Förutom Max Bob är Vivo per Lei en tidig utmanare, sedan får man börja leta rysarbud. Sensei kan vara ett sådant då han visade fin form lite i skymundan via bra avslutning senast. Han började bra i ny regi innan

han gick ner i form men kan nu alltså vara på gång igen. Alec Hornline är ju en ständig luring. Har hög kapacitet men får sällan till det fullt ut.

Skrällbudet

Omerta’ del Nord har fin form.

Spetsbudet

Dixie Exclusive eller Alec Hornline?

! Statistik­vinnaren

Vivo per Lei.

V86-8

Loppet

Diego M.Boko är ett av många tänkbara spikförslag i en omgång som riskerar att bli favoritbetonad. Annars är det här nog omgångens öppnaste lopp.

Tipsettan

Förutom galoppen senast har Diego M.Boko, som tidigare var ojämn, bara gjort bra lopp en längre tid. Han är inget spetsbud men lär hamna bra till och går alltid starkt till slut.

Motbuden

Maffioso Face trivs bäst i ledningen men kommer knappast dit. Erik Adielsson är säker och kan lösa uppgiften åt Maffioso ändå. Twigs Voici är en bra sprinter som trivs i ledningen.

Skrällbudet

Knifetown Action har läget, men har han formen?

Spetsbudet

Knifetown Action eller Twigs Voici. Maffioso Face är snabb ut men tar sig knappast förbi båda de invändiga, där åtminstone Twigs Voici inte borde vara så sugen på att släppa ledningen.

! Statistik­vinnaren

Clara R.C.

Per Nicklasson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Spel