Pissade på både kusk & motstånd

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

Först pissade hon på kusken.

Sen på motståndet.

De som såg uppvärmningen gjorde sig en hacka.

Dream of Joy var stenklar.

Lilla råttan (förlåt) Dragon Tooma och Jennifer Tillman vann V75-1 på nya banrekordet 1.11,1/1 640 auto. Det låter demoniskt bra. Nu var banan i Halmstad i perfekt skick och hästen fick en perfekt resa – det stämde helt enkelt överallt. Allt var urvridet. 

Här hade ledande Burning Line Gral förmodligen vunnit om inte Marcus Savin bakom Oleander tagit en rövare utanpå ledaren 700 kvar.

Savin satsade allt, pressade hårt i 200 meter innan det blev galopp. Käftsmällen gav även Burning Line Gral mjölksyra och andraplatsen bärgades med mersmak och överbetyg. Så kan det bli när det krigas för fullt i loppen. Heja Marcus, att tävla är aldrig fel – även om det blev fel nu.

Goop får ta på sig favoritförlusten

Guldloppet vanns av Lavec Kronos. Spets och slut. Men han var inte bra. Faktum är att han var ganska dålig. De andra deltog knappt i loppet, jo möjligen den sista biten då de i en gemensam ansträngning puttade vinnaren över mål. Åhej. Lavec Kronos höll undan på stumma ben och är långt från den form som gav honom segern i Hugo Åbergs två år på raken, 2010 och 2011.

Jag vill inte dissa honom mer men på  frågan om det här var årets sämsta guldlopp måste jag tyvärr svara ja. Tvåa från dödens var Livi Barcelona. Exakt, Livi Barcelona.

Dagens största favorit Prey Frontline förlorade på speed i V75-4 efter att ha fått bestämma i låg fart i spets. Björn Goop kör ytterst sällan bort en vinnare på det sättet men här får han ta på sig förlusten. Det såg ut som att Björn var för segersäker och passiv och körde för sent.

Om han drar hårt sista 500 – BG-style – hinner nog inte King Creole E.P. och Bo Westergård förbi. Om jag är efterklok? Absolut men det hade varit mer normalt om Goop kört för tidigt.

Värmde magnifikt – och levererade

Dream of Joy (V75-5) såg ut som en miljon i värmningen och om man någon gång ska spela på enbart ett intryck så var det nu. I och för sig galopperade halva fältet bort sig, däribland favoritduon Sahara Fairytale och Gyllenberg, men från andra ytter blåste hon förbi på sista långsidan och vann lätt till fina oddset 5,79.

Enligt kusken och tränaren sprang Dream of Joy och pissade på honom under loppet. Alltså: först pissade hon på kusken, sen pissade hon på motståndet.

●●●

Tjacke Gold var streckad på en procent i V75-6 och det var kanske inte så konstigt. Han är mer en nyttig medhängare än en häst som blåser runt dem från bakspår på V75. Nu fick han fjärde ytter i hårt tempo, 1.12 första rundan, och på något konstigt sätt spurtade han ner dem över upploppet.

Hur man ska få med en sån? Vet inte, men ATG lägger alltid de svåraste loppen sist, på dubbeln.

●●●

Dont Wear Pjs kördes till spets i V75-7 och höll undan i jänkarvagn. Bra gjort. Inte fullt lika bra gick det för Ulf Ohlsson och True Advantage som aldrig fick se dagens ljus från tredje invändigt.

Ohlsson är en riktig cooler (olycksfågel) för dagen.

Publicerad: