Trav

Vann 67 miljoner på V75: ”Har köpt snus för pengarna”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Axevalla är rekordbanan nummer ett när det gäller V75-vinster.

En man i 35-årsåldern i västra Sverige vann 67 miljoner på Axevalla för ett och ett halvt år sedan.

I dag lever han ett anonymt liv – och är mycket hemlighetsfull.

– Det enda jag gjort är att köpt snus för pengarna, säger han och skrattar.

Han prickade in alla vinnarna – och besegrade 1,8 miljoner andra system på V75. Den 27:e februari blev en man från västra Sverige ensam med sju rätt på V75 och tog hem enorma 67 miljoner kronor. Mannen hade spelat för över 1 000 kronor, spikat elvaoddsaren Zerba G. och kunde på det viset plocka hem den största vinsten i ATG:s historia.

”Lever inte speciellt annorlunda”

Vinstrekordet från Axevallabanan står sig fortfarande och efter vinsten chattade vinnaren med Trav365:s läsare. Där berättade han att livet inte förändrats i och med vinsten.

– Jag lever inte speciellt annorlunda, sa han.

Som tack för hjälpen bjöd miljonvinnaren även skrällkusken Tony Wallin på en lyxresa till Aruba. Wallin och hans  familj fick packa väskorna och åka på två veckors semester till värmen.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med spiken och när han strök sig själv i den sista avdelningen, sa den anonyma miljonvinnaren till Trav365.

Efter vinsten har miljonvinnaren valt att vara anonym, och har mycket sällan ställt upp på några intervjuer. När Trav365 når vinnaren, ett och ett halvt år efter vinsten, och frågar vad han gjort för pengarna kommer svaret snabbt och skämtsamt:

– Skriv att jag köpt snus för pengarna, ha ha, säger miljonvinnaren.

1,7 miljoner snusdosor

Skulle mannen ha shoppat upp alla vinstpengarna på snus skulle han ha köpt 1,7 miljoner dosor snus, vilket inte är speciellt troligt. På lördag och söndag är V75-cirkusen tillbaka på Axevalla, en bana som gång på gång visar sig vara landets mest svårspelade travbana. Helgens V75-omgångar ser kluriga ut och det är stor chans till ytterligare miljonregn.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!