Ingen lika vass som Heiskanen

TRAV

Veijo Heiskanen.

Far och son Untersteiner.

Allt var som vanligt när V75 körs i södra Sverige.

Nästan i alla fall.

Det är få, om ens någon, som är lika vass i landet på att träna travhästar som Veijo Heiskanen. Hans hästar är tuffa, dom räds inte att göra grovjobbet i loppen och ofta är deras bästa bit av loppen slutfasen.

I går visade han på nytt upp Naglo’ del Nord, som vann V75-1 mycket enkelt, i fint skick.

Visst, han fick ett bra utvändigt lopp, men sättet han accelererade när Heiskanen drog ner skygglapparna för hästens ögon 150 meter från mål var läckert att se.

I mina ögon är det ytterst märkligt att

Veijo Heiskanen bara har sexton hästar på sin träningslista – fler borde använda sig av hans tjänster. I morgon visar han upp stallets stjärna Lover Face i V75 på Solvalla.

Om han vinner? Jajamen.

I övrigt från gårdagen:

Storfavorit i ett lärlingslopp, där verkligen allt kan hända, från innerspår över kort distans på V75 skulle få många att bli rejält nervösa men det gällde inte Palermobördige Bernardo Grasso, som agerade kontrollerat och samspelade väl med Gordonston.

Ledningen togs enkelt och sedan var duon aldrig i fara. Gordonston, som har sköra ben och inte tålt kontinuerlig träning och tävling tidigare, har kapacitet för att vinna många fler lopp.

Hade det varit utstrålningstävling hade Gordonston varit i eliten.

Örjan Kihlström och Kash’s Cantab verkar ha ypperlig kemi.

Kihlström har kört honom två gånger de senaste 32 månaderna och vunnit båda gånger, för övrigt Kash’s Cantabs enda segrar under den tiden. Båda gånger har Kihlström gett Kash’s Cantab optimala löpningar vilket varit helt avgörande.

I går var det rygg ledaren och andra utvändigt som gällde. Här var favoriten, VästerboontheNews, ytterst tapper från dödens när han först knäckte ledande Oasis B. och sedan motvilligt gav sig för Kash’s Cantab.

Kommer att vinna fler gånger...

Hans Crebas är inget frekvent namn på V75 men i går visade han upp sig rejält med sin Daydream Rapida som imponerade stort i V75-4. Crebas hade ställt i ordning rejält och körde som att han hade fältets bästa häst. 1 700 meter från mål lämnade Crebas andra utvändigt för dödens och började pressa på ledande Breidabliks G.T..

Jag var nog inte ensam om att undra över Crebas taktiska val men han hade fog för sin styrning för kort före kopplade Daydream Rapida greppet.

Om Daydream Rapida gör fler liknande insatser kommer Hans Crebas att vinna V75 fler gånger.

Far och son Untersteiner tog varsin seger. Johan (son) ledde hela vägen med Peter Arnqvists, Wilda Tigern Jack (V75-5), men jag tror inte att det räckt hela vägen om inte Spirit Real galopperat, överforcerad av Björn Goop, i sista sväng. 

Peter (pappa) spurtvann V75-6 med Max Bob, som fick ett drömlopp i andra ytter, och avgjorde knappt före Pedro Bi.

Två moment avgjorde V75-7:

1) När Björn Goop efter en missad start kunde forcera Windy Ways till spets efter 500 meter.

2) När Goop valde att svara när favoriten Geisha Sund ville till spets efter ett varv. Windy Ways höll farten starkt och vann säkert.

Johan Edlund

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav